2021. szeptember 26., vasárnap

2021. szeptember 26. Pécsi MFC - BFC Siófok 0-1 (0-0)

Pécsi MFC - BFC Siófok 0-1 (0-0)
2021. szeptember 26. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 9. forduló. 1.000 néző.

Vezette: Dolnegó Bálint (Mohos Milán, Ország Péter - Berényi Tamás).
Sárga lap: Rácz L. 19', Geiger 35'.
Gólszerző: Kiss B. (48.)
Kiállítva: Jagodics B. (61.)

Kövesdi Péter támadásban
(foto: NS Online)
PMFC: Helesfay – Sági, Rácz L., Króner, Katona – Grabant (Kónya D., 56.), Hursán, Kövesdi (Szabó Z., 62.), Hegedűs – Geiger (Károly B., 70.), Bíró B. (Adamcsek, 56.). Vezetőedző: Vas László.

Siófok: Szmola – Polényi, Horváth M., Jagodics B., Varga B. (Balogh B., 88.) – Szakály A. (Nikházi, 88.), Varjas – Kiss B., Szakály D. (Eördögh, 64.), Cipf (Deutsch, 73.) – Horváth P. (Elek B., 73.). Vezetőedző: Domján Attila.

Lejtmenet

2013. májusa óta nem győzte le a siófoki csapat a Munkást. Azóta két-két Ligakupa- és bajnoki mérkőzés mellett három felkészülési találkozón találkoztak a felek, s a hét mérkőzésből négy mérkőzést nyert meg a PMFC. A szép sorozat megszakadt, ugyanakkor az idei vesszőfutás folytatódott, s hazai pályán szenvedett vereséget a pécsi csapat.

A találkozót az NS Online az alábbiakban foglalta össze:

Jól kezdett a PMFC a Siófok ellen. Hegedűsnek és Geigernek is volt olyan helyzete, amivel könnyű szerrel vezetéshez juttathatta volna csapatát, sőt, Hursán szabadrúgás is veszélyesen tekeredett kapura az első negyedóra végén. A vendégek eközben el sem jutottak a pécsi tizenhatoshoz. A szünet előtt viszont egy kicsit leült a meccs, így megnyugodhatta a Balaton-partiak.

A fordulás után jött az igazi hidegzuhany a Pécs számára. Nagyszerű indítás végén Kiss Balázs átpörgette a kirohanó hazai kapust, így megszerezte a vezetést. (0-1) A hátrányt a PMFC félórányi emberelőnyben sem tudott ledolgozni. Bár megvoltak hozzá a hazaiak helyzetei, azokat nem tudták gólra váltani. A siófokiak idénybeli második győzelmükkel nagyot léptek előre a táblázaton.

Mestermérleg:
Vas László: – Nehéz olyan mérkőzést értékelni, amelyen végig domináltunk, mégis a Siófok vitte el a három pontot. Csapatunk semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint tavaly volt, de nagyobb hittel kellene futballoznunk. Ellenfelünk gyakorlatilag egyetlen kapura lövésből győzött.
Domján Attila: – A mutatott játékhoz nem lehet gratulálni, a három ponthoz igen. Az első húsz percünk nem nézett ki jól, mint ahogy a kiállítás utáni időszak sem, amikor nyomott a Pécs. A köztes időben partnerek voltunk, és a sok döntetlenünk után végre ránk fért a győzelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése