2021. szeptember 18., szombat

Bemelegítés - Bonyhádi VLC - Pécsi MFC (2021. szeptember 19.)

Kupányi esélyek

A MOL Magyar Kupa idei kiírásának országos harmadik fordulójában kapcsolódik be a PMFC a küzdelmekbe. Ez a bekapcsolódás Bonyhádon lesz, ahol a helyi csapattal vív tétre menő mérkőzést a legjobb 32 közé jutásért.

Még mielőtt felharsanna a kezdő sípszó, idézzük fel a múltat. A PMFC legújabbkori, 2015-től íródó történetében az utolsó két kiírás lehet emlékezetes. A 2019/20-as kiírásban - még NB III-as csapatként - az élvonalbeli Kisvárdát is kiejtve a legjobb 16 közé jutott a csapat. A nyolcaddöntőben aztán a Paksi FC kettős győzelemmel jutott tovább. a gárda azonban minden kalaplengetést megérdemelt.

Egy évvel később csak egyetlen körrel menetelt kevesebbet a PMFC: a tizenhat közé jutásért vívott csatában a Szombathelyi Haladás bizonyult jobbnak (0-1). 

A korábbi múltat boncolgatva az élre kívánkozik az 1990-es esztendő, amikor elhódította a csapat a a Bp. Honvéd  ellenében hódította el Kupát (2:0).

Ha a Bonyhád elleni meccseket vesszük górcső alá, egyértelmű a PMFC fölénye. Az elmúlt 25 évben - jelenleg 1996-tól kezdve dolgoztuk fel a PMFC eredményeit - ötször álltak fel egymással szemben a csapatok, s négyszer a mieink nyertek, egyszer pedig vasárnapi vendéglátóink. Az összesített gólkülönbség is imponáló, 11-3, ide.

Legutóbb 2019. februárjában, edzőmérkőzésen játszottak egymással a csapatok, s a hátsó műfüvesen 4-0-ra nyertek a baranyaiak. Érdekes, hogy az akkori csapatból csak Geiger és Bishoff tagja ma is a keretnek, pedig csak két és fél év telt el azóta.

S mit várunk a vasárnapi meccstől?

Természetesen magabiztos PMFC-győzelmet. Bővebben: a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva a bajnokságban kevesebb lehetőséghez jutó spílerek kapnak ezúttal lehetőséget. Így biztosak vagyunk a cserekapus, Bukrán Erik játékában. Szerintünk a legutóbbi bajnokin kiállított Preklet Csaba is játéklehetőséget kap, de leginkább Károly Bálint játékát várjuk. A sérülésből felépülő játékos a legutóbbi bajnokin már kispadon ült, lendületes szélsőjátékára, nemkülönben góljaira igen nagy szükség lenne.

Nem, mintha a kezdőcsapat - ha a folyamatos rotáció mellett lehet ilyen kifejezéssel élni - játékosaira ne férne rá a sikerélmény, hiszen az eddigi meccseken tényleg akadozott a gépezet. 

Mindez azonban nem lehet akadálya a pécsi győzelemnek és a továbbjutásnak. Négygólos győzelmet tippelünk, és úgy érezzük, hogy az egyik gólt Kónya fogja lőni.

Csak a Munkás!

Tippünk: Bonyhádi VLC - PMFC 0-4.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése