2020. november 3., kedd

2020. november 1. Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Pécsi MFC 0-1 (0-1)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Pécsi MFC 0-1 (0-1)
2020. november 1. Szeged, Szent Gellért Fórum, NB II. 14. forduló. 900 néző.

Vezette: Nazsa Tamás (Bornemissza Norbert, Kis Zoltán - Veizer Roland).
Góllövő: Rácz L. 32'.
Sárga lap: Simon Á. 59', Jovanovic 70', Grumic 83' ill. Preklet 17', Németh M. 39', Helesfay 78'.

Góllövő: Rácz László
(foto: Kurdi József)
Szeged-Csanád: Varga B. – Kárász, Moga, Deák, Pejovic – Jovanovic, Simon (Gajdos, 60.), Varga Sz. (Gréczi, 89.) – Kóródi (Grumic, 46.), Dobos, Dobronoky (Bojtos, 46.). Vezetőedző: Dobos Barna.

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Németh – Kónya, Tölgyesi, Bartha (Batizi-Pócsi, 90.), Hegedűs (Óvári, 46.) – Keresztes (Archie, 75.), Geiger (Adamcsek, 61.). Vezetőedző: Vas László.

Zsinórban

Blogunk szerint harmadszor találkozott egymással a két csapat. A korábbi mérkőzések során, a két évvel ezelőtti NB III-ban mindkétszer a szegediek nyertek, így bőven volt okunk revansra. 

Ettől nemesebb visszavágást elképzelni sem tudtunk volna: a szegediek impozáns stadionjából került Pécsre a három pont.

De ne szaladjunk ennyire előre!

A meccs előtt - szokásunk szerint - átböngésztük az ellenfél összeállítását, s örömmel fedeztük fel Grumic Miroslav nevét a cseresorban. Az egykor szerb, ma már magyar csatár 40 NB I-es mérkőzésen viselte a PMFC mezét.

Közel húsz percnyi óvatoskodás után a hazaiak kapuja került először veszélybe, amikor Bartha László lövését hárította a szegedi kapus, majd Németh löketét a léc mentette. Fel is hördült a szépszámú vendégsereg - s említsük meg, hogy a gyönyörű hazai stadion sokkal több nézőt érdemelne. A hivatalos statisztikák szerint 900 néző látogatott ki a meccsre - nekünk úgy tűnt, nem voltunk ennyien a lelátón.

Mezőnyfölényben játszott az együttesünk, de a valódi gólveszély hiányzott a játékból. Most már elmondhatjuk, leírhatjuk: együttesünkön látszik a Vas-stílus, a Vas-marok pedig szorosan fogja az ellenfelet, amely nem igazán tud kibontakozni, s a saját játékát játszani.

A presszingnek (ahogy a letámadást divatosan írják a szerkesztők) a 33. percben lett meg az eredménye. Egy jobb oldali szabadrúgást Bartha ívelt középre, s egy kisebb kavarodás után a középhátvéd (s)Rácz lőtt a csanádi kapuba (0-1).

Gyönyörű Szent Gellért Fórum
(foto: Kurdi József)
A játék képe a második félidőben sem változott meg. Csapatunk uralta a játékot, Helesfaynak csak elvétve akadt dolga. Talán nem esünk túlzásba, ha azt mondjuk, hogy nem igazán kellett NB I-es képességeit megmutatnia. Grumic becserélésével ugyan valamivel veszélyesebbekké váltak a hazai támadások, ám igazi gólhelyzet nem alakult ki a PMFC kapuja előtt.

Újabb gól nem esett, a szegedi kapu előtt viszont ezen a meccsen is több lehetőség bizonyult meddőnek, amin el kell gondolkoznia a Vas László által vezetett szakmai stábnak. Összességében azonban nyugodt szívvel írhatjuk: megérdemelten hoztuk haza a három pontot a gyönyörű stadionból.

Zsinórban negyedik győzelmével a csapatunk a tabella negyedik helyére lépett.

Csak a Munkás!

Mestermérleg (NS Online):
Dobos Barnabás: – A PMFC-é az NB II legmasszívabb védelme, amelyet egyebek mellett az is bizonyít, hogy az eddigi tizennégy fordulóban mindössze nyolc gólt kapott. Sok a beteg és sérült labdarúgónk, ennek ellenére nagy szívvel küzdöttek a fiúk, és csupán nüanszon múlt a pontszerzésünk.
Vas László: – Boldog vagyok, mert jól játszó Szegedet sikerült legyőznünk. Elsősorban annak köszönhetően, hogy amit elterveztünk, azt maradéktalanul sikerült megvalósítanunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése