2024. május 8., szerda

Spílerek: Koller Krisztián - 1983. 05. 08.

Koller Krisztián

Koller Krisztián 

Született: 1983. 05. 08.
Posztja: támadó.
Mérkőzéseinek száma: 209.
Góljainak száma: 77.

A pécsi nevelésű játékos az ifjúsági korosztályból kiöregedve cirkalmas utat járt be addig, mire bemutatkozhatott a felnőttek között. Megjárta a Komlói Bányász, a Barcs és a Kaposvölgye csapatát is, amikor 2010. júliusában, egy nyári edzőmérkőzésen Kiss László adott lehetőséget a támadónak képességei bizonyítására. A próbajáték eredményéről nem jelent meg sok információ a sajtóban, de az mindent elmond, hogy jó ideig nem találkoztunk a nevével a PMFC összeállítása során.

Érkezett: Kozármisleny FC (2013. február).
Koller már közel volt a harmincadik születésnapjához, amikor anyaegyesülete hívta őt. 2013. telén Márton Gábor került a kispadra, aki az első között szorgalmazta a PMFC-nevelés hazacsábítását. Márton több, korábbi játékostársa és tanítványa számára is kinyitotta ekkor az ajtót, volt aki élt a lehetőséggel, s volt, aki nem. Koller az előbbiek közé tartozott, s nem is maradt hálátlan. Alapemberré vált a Márton-féle csapatban, s 31 NB I-es mérkőzésén 13 gólt szerezve sokan már a válogatott keretbe követelték őt. E mellett a Kupában is eredményes tudott lenni, a Mezőkövesd-Zsóry FC kapuját vette be.

Sajnos, a szerződésének meghosszabbítása körüli huzavona odáig vezetett, hogy hirtelen a tartalékok között találta magát. Bár Márton szerepeltette volna őt a tizenegyben, a klubvezetéssel még a tréner sem dacolhatott. 
Uzomával, Wittrédivel és Márkvárttal az NB I-ben

Távozott: Nyíregyháza Spartacus FC (2014. július).

A rutinos támadó nyíregyházi és zalaegerszegi kitérő után 2016. nyarán tért vissza ismét a PMFC-hez.

Érkezett: Zalaegerszegi TE FC (2016. július).

A megyebajnokságot nyert fiatal csapatnak szüksége volt egy olyan vezéregyéniségre, mint Koller Krisztián. Bár Márton is tett egy kisebb kitérőt (2014. nyara és 2015. júliusa között három tréner is irányította a Munkást), mégis a pécsi gyökerű tréner volt az, aki visszahívta a csatárt Újmecsekaljára. Az NB III-ba jutott csapat vezéregyénisége volt a rutinos spíler, és két ezüstéremig is vezette az alapos személycseréken áteső gárdát. Több régi harcostárs is Koller mellé állt: Wittrédi Dávid, Gőcze Gergő, Horváth Adrián és Nagy József mind-mind tagja volt az NB I-ben hetedik helyen végzett, Márton-Lőrincz féle gárdának. Köréjük csoportosultak a feltörekvő fiatalok - ám a remélt feljutás elmaradt.,

2018. nyara vízválasztó volt a klub életében. A pénztelenség az előbb felsorolt játékosokat elűzte Újmecsekaljáról, s Koller szerepe is megváltozott. A Sárai György nevével fémjelzett új stáb egyfajta hídként tekintett a korosodó labdarúgóra, a szakmai stáb meghosszabbított keze (és hangja) lett a zöld gyepen. Figyelve labdarúgó egyre csökkenő játékperceit, érezhető volt, hogy közeledik visszavonulás, s már nem sokáig láthajuk Kollert piros-fekete dresszben.

Koller teljesítette az igéretét: addig maradt, míg a PMFC újra profiosztályba került, s bár az MLSZ hivatalosan nem hirdetett bajnokot, 2020. nyarán a csapat, megnyerve az NB III-at, a másodosztályba jutott.

Koller pedig visszább lépve, a megyebajnokságba igazolt. Talán egy búcsúmeccset megérdemelne Újmecsekalján.

Távozott: Pécsváradi Spartacus SE (2020. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2010. július 21. Bajai LSE - Pécsi MFC 0-3 (0-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2020. március 8. Taksony SE-GP Solar - Pécsi MFC 1-1 (0-0) - NB III.

Koller Krisztián statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 31 mérkőzés, 13 gól.
NB III.: 102 mérkőzés, 40 gól.
Magyar Kupa: 6 mérkőzés, 2 gól.
Ligakupa: 5 mérkőzés, 2 gól.
Edzőmérkőzés: 65 mérkőzés, 20 gól.

Összesen: 209 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 77 gólt szerzett.

Dicsőségtábla:
NB III. Középcsoport győztese (2019/20).
NB III. Középcsoport ezüstérmese (2016/17, 2017/18).
Ligakupa elődöntős (2012/13).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése