2024. május 8., szerda

Mesterek: Várhidi Péter (1958. 05. 08.)

Várhidi Péter

Született: 1958. 05. 08., Budapest.
Mérkőzéseinek száma: 29.
Győzelmeinek száma: 18.

A korábbi szövetségi kapitány hivatalosan 2009. december 1-én vette át a csapat irányítását, ám már néhány nappal korábban edzőmérkőzésen is irányította az együttest. Valljuk be, szimpatikus kezdés volt a bajszos mestertől, hogy a tényleges munkába állással nem várta meg a szerződés aláírását. Nyert is hét góllal a csapat.

Decemberben még egy felkészülési találkozón tesztelte friss csapatát az Újpesttel  korábban bajnoki címet nyert mester, majd téli pihenőre engedte a játékosokat. Január végén lépett ismét pályára a Munkás, s az akkor NB II-es csapat egy góllal kapott ki az első osztály egyik tagjától, a Pakstól.

A téli felkészülési időszakban többnyire gólgazdag  meccseken győzött a csapat, bizakodva vártuk a vizsgaidőszakot. Nem is kezdett rosszul a gárda: a Barcs ellen (3-0) három góllal nyertünk, majd egy emlékezetes csatában a Gyirmót is fejet hajtott Újmecsekalján (2-1). 

Ha azt vesszük, hogy tizennégy bajnoki mérkőzésen csak egy vereséget szenvedett a PMFC, akár tapsolhatnánk is, valahogy mégis savanyú a szánk íze Várhidi mester csapata kapcsán. Így írt erről a megyei internetes portál:

"Nem árt megjegyezni, amikor az őszi szezon után átvette az együttest, kilencpontos hátrányt mutatott a tabella. Mindenki tudta, sejtette, hogy ebből már nem lesz bajnoki cím, és mégis… Mégis mindenki reménykedett tavasszal. De csodát Várhidi Péter sem tudott tenni, s most, a bajnokság végén sokan úgy gondolják, irányításával pocsékabb teljesítményt nyújtott a PMFC, mint ami elvárható. Amikor ezt felvetettük a szakembernek, a következőket válaszolta.

– Kimondottan jók voltak az eredményeink, hetvenszázalékosan teljesítettünk, míg a Debrecen hatvankilenc százalékkal lett bajnok az élvonalban. Nem azt mondom, hogy ennél nem lehetett volna jobb. De ne feledjék, olyan csapattal értük ezt el, amelynél nem is az én keretemmel dolgozhattam, nem én hoztam ide a játékosokat, csak úgy csöppentem bele az egészbe – fogalmazott Várhidi Péter.

Való igaz, a munkájáról akkor kaptunk volna tiszta képet, ha a szerződésébe foglalt plusz egy évet végigdolgozza a PMFC-nél: saját játékosokkal, a nulláról indulva. Erre azonban minden bizonnyal nem lesz már lehetősége, így csak az eddigi statisztikáit tudjuk végigböngészni. Eszerint a tavaszi 14 mérkőzésen nyolc győzelem, öt döntetlen és egy vereség volt a mérlege – ami valóban nem rossz. A pécsi csapat csak a bajnok Siófoktól kapott ki (idegenben), a második Gyirmó-tot megverte (itthon), negatívum viszont, hogy a döntetlenek között olyanok akadnak, mint például a gyenge ZTE II. és Honvéd II. elleni idegenben, valamint a Tatabányával és a Budaörssel szembeni iksz itthon."

A pécsi szakítás után a tréner Szigetszentmiklóson építette tovább edzői karrierjét, s e emellett rendszeresen feltűnt a Sport TV képernyőjén is, ahol szakkomentátori feladatokat látott el.

Első mérkőzése a PMFC kispadján:
2009. november 25. Pécsi MFC - Bogádi SE 7-0 (3-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC kispadján: 

Várhidi Péter statisztikája a PMFC-nél:
NB II.:              14    8   5  1    30-13
Edzőmérkőzés  15   10  3  2    52-17
Összesen:         29    18  8  3   82-30.

Dicsőségtabló: 
NB II. Nyugati csoport bronzérmese (2009/10).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése