2020. március 8., vasárnap

2020. március 8. Taksony SE-GP Solar - Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Taksony SE-GP Solar - Pécsi MFC 1-1 (0-0)
2020. március 8. Dunaharaszti, DMTK-pálya. NB III. Középcsoport, 18. forduló. 500 néző.

Vezette: Zimmermann Márió (Dr. Ambrus Dániel János, Urbán Richárd).
Góllövők: Gálfi (89' – büntetőből) illetve Gubacsi (51' – öngól).
Sárga lap: Pataki (17.), Hesz (43.), ill. Geiger (49.), Adamcsek (88.).

Taksony SE: Ivancsics –Szalai, Hesz, Lakatos, Gubacsi, Kozári, Fodor, Gálfi, Horváth, Pataki (Nagy, 72.), Tóth. Vezetőedző: Gálhidi György.

PMFC: Helesfay – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Grabant (Koller, 86.), Futó, Nikic, Hegedűs – Kónya, Geiger (Adamcsek, 60.). Vezetőedző: Vas László.

Csalódást keltő döntetlen

Sajnos, nem sikerült győzelemmel kezdeni a tavaszi szezont. Gondolkodtunk, milyen jelzőt tehetnénk a döntetlen szó elé, s úgy érezzük, keserűségünket a "csalódást keltő" kifejezés tükrözi leginkább.

Bajzát Péter ugyan nem lett nevezve a találkozóra, de egy másik, egykori pécsi játékost így is felfedezhettünk az ellenfél összeállításában, ugyanis Ivancsics Alex őrizte a hazaiak kapuját.

Persze, jobban érdekelt minket a mieink összeállítása, játéka. Bevalljuk, sokkal másképp mi sem tudtuk volna összeállítani a csapatot, bár talán Bohata Ádám csatasorba állításával sokkal támadóbb felfogású gárda léphetett volna pályára. 

Gyűrték, gyömöszölték a mieink a taksonyiakat, akik alig lépték át a felezővonalat. A védőik hátát a kapuháló súrolta, annyira be lettek szorítva, de a pályaválasztó csapat jól állta a sarat. Alig-alig akadt igazi gólhelyzet a zöld-fehérek kapuja előtt, márpedig gólhelyzet nélkül nem lehet gólt szerezni.

Fordulás után sem változott a játék képe. A vendégek dominánsan léptek fel, s Hegedűs Márk távoli lövésébe Gubacsi Zoltán olyan szerencsétlenül fejelt bele, hogy az a saját kapujában kötött ki. Öngól. (0-1) 

A gól után a mieink néha engedtek a szorításból, abban reménykedve, hogy a fellazuló hazai védelem tagjai között, mögött eljuthatnak Ivancsics kapuja elé. A hazaiak is kicsit aktívabbnak tűntek, ennek is köszönhető, hogy a játék képe megváltozott, s a labda jóval gyakrabban jutott át a felezővonalon, mint az első félidőben.

Egy ilyen támadás után, egy oldalbeadást követően egy taksonyi játékos esett el a pécsi tizenhatoson belül, amelyre a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Gálfi László magabiztosan értékesítette. (1-1)

A döntetlen ellenére továbbra is vezetjük a Középcsoportot, s a javításra március 14-én (szombaton) a Dabas-Gyón FC ellen lesz lehetőség.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László
Gálhidi György: Láttam a Pécs paksi kupamérkőzését, ahol a PMFC talán jobban is játszott, mint a Paks. Sajnos, betegség miatt a héten többen kidőltek a keretből, úgyhogy az előzmények nem voltak túl biztatóak. A mérkőzés képe egyirányú volt, teljesen beszorított minket a Pécs, éppen ezért érdemelnek dicséretet a játékosaim, mert az utolsó pillanatig hittek abban, hogy van még remény. Nagyon értékes ez a pont!
Vas László: Fájó pontokat hagyunk itt. Hiába domináltuk végig a játékot és nőttünk ellenfelünk fölé, nem sikerült lezárnunk a mérkőzést. Ilyen a foci! A nyolcvankilencedik percben büntetőből kaptuk a gólt. Dolgozunk tovább, egy hét múlva újra lesz lehetőségünk három pontot szerezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése