2020. augusztus 23., vasárnap

Bemelegítés: PMFC - Békéscsaba 1912 Előre FC (2020. augusztus 23.)

Komoly erőpróba


2005. május 26-a után találkozik egymással a két csapat (ha nem vesszük figyelembe a 2016/17-es idényben a Békéscsaba II. ellen vívott meccseket). Tizenöt évvel ezelőtt az NB I-ben sorsolták egymáshoz a két csapatot, s az akkor roppant gyenge teljesítményt nyújtó viharsarki csapat öt gólt kapva utazott haza.

A szegény ember tipikus esete volt a csabai eset: nem elég, hogy 15 pontot levonva az összteljesítményükből az NB I. utolsó helyén végeztek, finanszírozási problémák miatt csak az NB III-ba nevezhettek a következő szezonban. Tíz év telt el, mire visszakapaszkodtak az NB I-be... 

A most futó NB II-es szezonban igazi hatpontos meccset fognak játszani egymással a csapatok.  Veretlenül érkezik az Előre Újmecsekaljára, eddig két-két győzelem és döntetlen áll nevük mögött a tabellán - míg a mieinknek egy nyíregyházi vereség is a zsákba került. Ez az egy pont különbség azt jelenti, hogy két hellyel állnak előttünk a lila-fehérek. Érdekesség, hogy a csabaiak mindkét győzelmüket idegenben érték el: az első fordulóban Szegeden (2-1), a harmadikban pedig Ajkán (1-0) diadalmaskodtak.

Komoly erőpróba előtt állnak tehát a mieink, akik egy kazincbarcikai siker után lépnek újra pályára. Mivel az elkövetkező egy hét alatt három mérkőzés is vár rájuk, Vas mester minden bizonnyal rotációs elveket fog alkalmazni a csapat összeállításakor. Igen nehéz helyzetben van a cikkíró, amikor bárkit ki szeretne emelni az együttesből, hiszen a PMFC legnagyobb ereje a közösségben rejlik, abban, hogy valóban csapatként dolgoznak.

Szükség lesz Helesfay rutinjára éppúgy, mint Adamcsek veszélyes szabadrúgásaira. Rácz László veszélyes fejeseire és Kónya Dávid gyorsaságára. 

De leginkább szükség lesz a csapatra, és az újabb három pontra, hiszen a győztes egylet megerősíti helyét a középmezőny élén.

Ez a csapat pedig nem lehet más, mint:

Csak a Munkás!

Tippünk: PMFC - Békéscsaba 2-1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése