2020. augusztus 9., vasárnap

2020. augusztus 8. Pécsi MFC - WKW ETO FC Győr 2-2 (1-2)

Pécsi MFC - WKW ETO FC Győr 2-2 (1-2)
2020. augusztus 8. Pécs, PMFC-stadion. NB II. 3. forduló. 3.000 néző.

Szép volt, fiúk!
(foto: Kurdi József, PMFC)
Vezette: Antal Péter (Kovács II. Gábor, Máyer Gábor - Németh Ádám).
Góllövők: Adamcsek 10' és 50' illetve Priskin 37' (11-esből) és 41'.
Sárga lap: Rácz L. 36', Katona L. 49' illetve Májer M. 67', Priskin 76'.

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz L., Preklet, Katona L. – Grabant, Futó, Hegedűs M. (Óvári, a szünetben) – Bartha L. – Adamcsek, Geiger (Tihanyi, 80.). Vezetőedző: Vas László.

ETO: Gundel-Takács – Vári, Lipták, Temesvári A., Fejes – Vaskeba, Kiss Máté, Múcska (Vitális, 62.) – Májer M., Priskin, Király B. (Szimcsó, 10.; Vankó, 84.). Vezetőedző: Tuifel Péter.

Döntetlen a rangadón


Öt év után csapott össze ismét Pécs és Győr reprezentatív csapata. A nagy múltra visszatekintő párosítás ezúttal a másodosztályban hozta össze a feleket. A pécsiek a kilenc éve tartó hazai nyeretlenséget szerették volna megszakítani az ETO ellen, hiszen Pécsett legutóbb 2011. októberében sikerült diadalmaskodni a zöld-fehérek felett (3-1). 

Garami Jószef
Szép számmal gyűlt össze a tömeg a nézőtéren: a hivatalos statisztikák szerint háromezren foglaltak helyet a lelátón. Hogy ez sok vagy kevés, viszonylagos. Ez a szám talán elmarad a nyolcvanas évek látogatottsági adataitól, de a legutóbbi Pécs-Győr meccsre csak 642 néző volt kíváncsi... Pedig az NB I-es mérkőzés volt.

A mérkőzés ünnepélyes kezdőrúgását Garami József végezte el, aki a meccs másnapján tölti be 81. életévét. Garami mestert aligha kell bárkinek bemutatni, hiszen Pécsett és Győrött is nagy tisztelettel beszélnek a rekorder edzőről (797 mérkőzésen ült az NB I-ben a kispadon, amellyel hosszú ideig lesz még csúcstartó).

A mérkőzés első tíz percében a piros-fekete szerelésben játszó hazaiak domináns játéka érvényesült: a győrieket már a saját térfelükön letámadták, nyomás alá helyezték a védelmet, s ennek köszönhető a viszonylag gyors vezetés is. A találkozó tizedik percében Adamcsek Máté lőtt szabadrúgásból Gundel-Takács kapujába. Gyönyörű találat volt, szépen kipókhálózta a felső sarkot a laszti. (1-0)

Sajnos, néhány perc elteltével visszább állt a PMFC, s a zöld dresszben játszó vendégek egyre gyakrabban jutottak el Helesfay kapujáig. Némi tudatosságot is felfedeztünk ebben, hiszen a kontrákkal is eljutottunk a vendégek kapujáig. Ugyanakkor az is elmondható, hogy kiegyenlítetté vált a mérkőzés, s a kezdeti taktika feladása megbosszulta magát: egy oldalról érkező labda íve alá berobbanó Priskint Rácz rántotta le az ötös vonalánál, s a játékvezető jogos tizenegyest ítélt. A büntetőt maga a sértett váltotta gólra. (1-1)

A pillanatnyi rövidzárlatot nem sikerült feloldani: mintha még a tizenegyes körül jártak volna védőink gondolatai: egy helyezkedési hibát megbosszulva Priskin rutinfeladatot megoldva szerezte meg csapatának a vezetést. A 41. perc végén így vendég előnyt mutatott az eredményjelző készülék. (1-2)

A szünetben arról beszélgettünk, hogy Garami mester idejében is remek Pécs - Győr meccseket láttunk. Az egyik oldalon Dárdai, Bodnár, Mészáros, Róth Anti terelgette a labdát, a másikon pedig Hannich, Preszeller és Szentes képviselte az akkor Rába ETO-ként nevezett csapatot. Szép idők voltak, de legalább ilyen szépek a mostaniak is!

Adamcsek Máté duplázott a meccsen
A fordulás után sikerült gyorsan egyenlítenünk. Hogy Geiger határozottságán vagy a győri védelem ügyetlenkedésén múlott-e jobban, ki-ki döntse el saját magában, de tény: az alapvonal közelében Geiger úgy piszkált bele a labdába, hogy az a szerencsétlenkedő kapus és védő között Adamcsek elé gurult, akinek csak be kellett pöckölni az üres kapuba a játékszert. Az ötvenedik percre ismét egál lett az eredmény. (2-2).

Lehet, hogy elfogultak vagyunk (nem lehet, hanem biztos...), de véleményünk szerint ezt követően inkább a Munkás akarta jobban a győzelmet. A játék inkább folyt a vendégek térfelén - bár igaz, Preklet kapufája után ordas nagy gólhelyzetet nem sikerült kialakítani Gundel-Takács kapuja előtt. A meccs végén még Helesfay kivédte Priskin labdáját, de az eredmény nem változott.

Van-e véleményünk?
Hogyne volna. Való igaz, féltettük a csapatot a másodosztályú kirándulástól. Nem éreztük elég átütőnek sem az igazolásokat, sem a nyári meccseken mutatott teljesítményt. A Győr ellen azonban meggyőztek minket Vas mester tanítványai, hogy igenis, van keresnivalója ennek a gárdának az NB II-ben. 

Ha feljutási esélyekről nem is beszélhetünk, a középmezőny eleje igenis elérhető ebben a húsdarálónak mondható, ám az utóbbi idők legszínvonalasabb másodosztályában.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: - Garami József közelgő születésnapja alkalmából is szerettünk volna három pontot szerezni a Győr ellen, amiből sajnos csak egy jött össze. Nem mondhatom, hogy elégedetlen vagyok, hiszen nagyot küzdöttek a srácok. Rengeteget tettek a győzelem érdekében. Le a kalappal előttük, hat nap alatt három mérkőzést játszottunk le, ami nem lehet mentség, hiszen sportolók vagyunk, és annak örülünk, hogy futballozhatunk. Mindezek ellenére a saját játékunkat tudtuk játszani, jó tempót mentünk, ám nem éltünk a kínálkozó lehetőségeinkkel. A jó kezdés után felhoztuk az ellenfelünket, fájó volt a fordításuk, amit elkerülhető szituációk okoztak. A második félidőnek tiszta fejjel és remek mentalitással mentünk neki, sokat dolgoztunk a siker érdekében. Szerettük volna megnyerni a mérkőzést, már csak a remek közönség kiszolgálása miatt is. (bama.hu)
Tuifel Péter: – Gratulálok a csapatnak, nehéz három mérkőzésen vagyunk túl, és úgy érzem ma nagyot melóztak a srácok. Az első húsz percben még az ellenfél dominált, majd kiegyenlített lett a meccs és két gót is szereztünk. Szerettük volna megtartani az eredményt, de egy érdekes szituációban egyenlített a Pécs. A végén még eldönthettük volna a találkozót, de sajnos nem sikerült. (eto.hu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése