2019. november 3., vasárnap

2019. november 3. Dunaúvárosi PASE - Pécsi MFC 0-2 (0-1)

Felirat hozzáadása
Dunaúvárosi PASE - Pécsi MFC 0-2 (0-1)
2019. november 3. Dunaújváros, NB III. Középcsoport, 13. forduló. 250 néző.

Vezette: Horváth Tibor (Mohos Milán, Imrő János).
Góllövők: Geiger 32', Kónya D. 85'.
Sárga lap: Barna Zs. 66', Kis B. 70' illetve Sági 15'.
Kiállítva: Gajág G. 52'.

Dunaújváros: Pokorni – Kis, Bíró, Dorogi (Beszterczei, 86.), Horváth (Busa, 67.), Csendes, Szepessy, Puskás, Kovács, Tóth (Reicheld, 67.), Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

PMFC: Kovács – Sági, Rácz, Gajág, Németh – Kónya, Futó, Bohata (Nikic, 55.), Hegedűs – Koller (Tihanyi, 90.), Geiger (De Oliveira, 92.). Vezetőedző: Vas László.

Férfimunka


Nem véletlenül éreztük úgy, hogy a szezon eddigi legnehezebb mérkőzése vár a fiúkra Dunaújvárosban. A penteleiek zsinórban elért öt győzelme óvatosságra intett minket, még akkor is, ha pontosan ismerjük a mieink sorozatát is.

A PMFC futballistái is tudhatták ezt, s ennek megfelelő magabiztossággal vetették magukat a mérkőzésbe. Letámadták a hazai csapatot, dominánsan léptek fel, de az is igaz, hogy a hazai kapusnak sem volt szüksége arra, hogy bemutassa tudását. Szorongattak a mieink, de valódi gólhelyzetet nem sikerült kialakítani, Egészen a 32. percig, amikor Geiger Norbert éles szögből lőtte ki a dunaújvárosiak kapuját.

Némi nyugalmat adott a gól, amely átívelve a szüneten egészen az 52. percig tartott, amikor Gajág Gergő előtt villant a kiállítást jelentő piros lap. Ekkor azért aggódni kezdtünk. Féltünk, hogy vérszemet kapnak az agrospecialisták, s némileg meg is változott a játék képe: bátrabbak lettek a hazaiak, bár támadásaikban nem éreztünk akkora elánt, hogy Kovács Benedeknek reszketnie kellene a hazai rohamoktól.

A 85. percben aztán végleg megnyugodtunk, amikor Kónya Dávid állította be a végeredményt. (0-2)

Az egész eddigi idény álomszerű, hiszen a Magyar Kupában a legjobb 32 csapat közé jutva még állva van a csapat, s a bajnokságban veretlenül állunk az élen. Ez a győzelem azonban minden álmunkat felül múlta, s jogos volt a pacsizás a férfimunka végén.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Lőrincz Emil: Felkészültünk a PMFC-ből, amely nem véletlenül vezeti a tabellát. A területek átadása volt a tervünk, amely az első gólig nagyon jól működött, amely után megváltozott a játék képe, hiszen feljebb jöttünk. A második félidőben próbáltuk nyomás alá helyezni a pécsieket, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítani.
Vas László: A játékunk nem úgy működött, ahogy elvárhatjuk, de a szívünk, a hozzáállásunk, a szándék rendben volt. Domináltunk már az első félidőben is, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. A kiállítás után megváltozott a játék képe, át kellett szerveznünk a csapatot, amit remekül megoldottak a játékosaim. Utána is nekünk voltak gólszerzési sanszaink, gondolok itt a tizenegyesre. Boldog vagyok, mert egy ilyen munkás győzelemnek nagy értéke van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése