2019. november 2., szombat

Bemelegítés: Dunaújvárosi PASE - Pécsi MFC (19.11.03)

Lendületben maradni

A Dunaújvárosi Kohász SE, későbbi nevén Dunaferr SE megszűnése után első számú dunaújvárosi focicsapattá lépett elő az 1998-ban alapított együttes. A kezdeti években csak Pálhalma ASE-ként értek el sikereket, s a hetedosztályból indulva lépegetett egyre feljebb, amikor a 2009/10-es szezonban - immár Dunaújváros Pálhalma ASE néven - megnyerte a megyei I. o. küzdelmeit, s az NB III-ban indulhatott. 
A klub fejlődése nem rekedt meg, s a 2014/15-ös idényben már az NB I-ben indult, bár a szezon végén kiesett.
Sok forrás - megítélésünk szerint tévesen - a Kohász jogutódjának tekinti az együttest, ám az egykori bajnokcsapat még a 2008/09-es évben is a másodosztályban indult, s csak ezt követően szűnt meg, így a jelenlegi gárda semmiképp sem lehet a korábbi nagyhírű csapat utódja. 

A PMFC és a Dunaújvárosi PASE történetében a vasárnapi a kilencedik bajnoki összecsapás lesz. Az elsőre még az élvonalban került sor 2014-ben, s a Fejér megyei városban rendezett találkozón a hazai csapat nyert 3-2-re. 

Összesítésben azonban már a mienk állnak jobban, hiszen az eddigi nyolc találkozón 4 pécsi győzelem mellett az újvárosiak csupán háromszor hagyhatták el győztesen a pályát. Azonban, ha csak a pálhalmai pályaválasztással lejátszott találkozókat vesszük figyelembe, akkor pécsi szempontból gyászosabb a kép: négy nekifutásból csak egyszer sikerült három pontot szerezni, minden más alkalommal az Agrospeciál (merthogy ez az ellenfelünk neve) nyert. 

Koller rutinjára nagy szükség lesz
Azt az egyetlen újvárosi győzelmünket már két éve, 2017. szeptember 30-án arattuk: a Márton Gábor által trenírozott piros-fekete együttes 3-2-re nyert, a gólokat pedig Horváth Adrián és Koller Krisztián szerezte. Csapatkapitányunk kétszer is eredményes volt azon a találkozón, s bizony, a góllövő csukájára most is szükség lesz.

Merthogy igazi rangadóra van kilátás az Eszperantó úton. Talán a szezon eddigi legnehezebb mérkőzése következik, hiszen a harmadik helyen álló csapat otthonába látogatunk. Bár nehezen indult a bajnokság az újvárosiak számára, hiszen az első öt meccsen már három vereséget szenvedtek, s az egyetlen győzelem mellé begyűjtött döntetlennel, négy pontot szerezve, a táblázat alsó régiójában szerénykedtek. Aztán beindult a henger, s a jó ideje veretlen gárda öt mérkőzést zsinórban nyerve, felkapaszkodott egészen a harmadik helyig.

Mondhatni tehát, hogy két, lendületben lévő csapat találkozik vasárnap. A mieinknek égető szüksége lesz Máté János gólérzékenységére, Geiger Norbert lendületére, Kónya Dávid robbanékonyságára ahhoz, hogy két év után ismét győztesen hagyják el Dunaújvárost. 

Ismerve Vas mester hozzáállását, a csapat akaratával nem lesz gond, s a magunk részéről nyugodtan engedjük el a fiúkat a kirándulásra.

Csak a Munkás!

Tippünk: Dunaújvárosi PASE - PMFC 1-3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése