2019. november 11., hétfő

2019. november 10. Pécsi MFC - Kelen SC 4-0 (3-0)

Pécsi MFC - Kelen SC 4-0 (3-0)
2019. november 10. Pécs, PMFC-stadion. NB III. Középcsoport, 14. forduló. 300 néző.

Vezette: Kiss Anikó Tünde (Molnár Alex, Topálszki Szabin).
Góllövők: Máté (21., 34.), Rácz (25.), Geiger (82.).
Sárga lap: Bakó 14', Zsiborás 41', Nagy Zsombor 80'.

Máté János gólöröme
(forrás: pmfc.hu)
PMFC: Kovács – Sági (Nikic, 46.), Katona, Rácz, Németh – Kónya (Szabó, 61.), Futó, Godzsajev, Hegedűs – Máté (Tihanyi, 71.), Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Kelen SC: Balogh P. – Bakó (Kun, 71.), Módly, Zsiborás (Egyed, 55.), Róthy, Kasza, Balogh B., Dankó, Koós (Kiss, 76.), Nagy, Szabó B. Vezetőedző: Harmati Tamás.

Félgőzzel


Bár begyűjtötte a három pontot a csapat, s ezúttal is meggyőző gólkülönbséggel nyert, úgy véljük, a Mecsek Expressz mindezt félgőzzel tette. De nem aggódunk, ez is azt mutatja, hogy a mai PMFC klasszissal emelkedik ki a mezőnyből.

Esőáztatta mérkőzésen találkozott először egymással a Pécsi MFC és a fővárosi Kelen SC. Az 1981-es újjáalapítása óta első harmadosztályú idényét töltő budapesti alakulat képtelen volt megfelelő ellenállást kifejteni, s a sáros, mély talajú pályán megúszta négy góllal.

Bizony, a nézőtér is foghíjas volt ezen a vasárnapi délutánon, s a visszafogott érdeklődés visszafogott játékot is hozott. Tudjuk be ezt a sérülésveszélynek.

Máté János ezúttal is remekelt, ezúttal két gólt vállalt a négyből. Meg kell hagyni, káprázatos formában futballozik manapság. Az első gólnál szerencséje volt, hogy Geiger Norbert fejese a lécről pont elé pattant, de erre szokták mondani az M4 stúdiójában, hogy ott kellett lenni. (1-0)

Később Rácz László klasszikus csukafejessel talált a vendégek kapujába, majd ismét  a mázlifaktor játszott, amikor egy védő pont Máté csúsztatta egy vendég védő a labdát, de hát ugye, a jó csatárnak szerencséje is van. (3-0)

Nem volt miért izgulni a második félidőben sem, bár azért volt min bosszankodni. Mi igenis bosszankodunk, ha kimarad egy büntető, s bizony Hegedűs Márk ezúttal kihagyta a tizenegyest. Szerencsére, középpályásunk néhány perccel később pazar labdát adott Geigernek, aki köszönte szépen, s kialakította a végeredményt. (4-0)

Jogos volt a szép volt, fiúk, még akkor is, ha mi úgy láttuk, ezt a győzelmet félgőzzel érték el a fiúk.

A meccs után, már hazamenet kaptuk a hírt, hogy a nagy rivális Szentlőrinc, váratlan vereségbe szaladt bele, így előnyünk hét pontra nőtt ellenlábasunkkal szemben.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: Fontos volt, hogy ismét megszerezzük a három pontot. Négy gólt rúgtunk, meggyőzően játszottunk.
Harmati Tamás: Nyilvánvaló volt, hogy nem ezen a mérkőzésen fogjuk begyűjteni a bentmaradáshoz szükséges pontokat, de nagyon fontos volt, hogy tovább fejlődjünk, s egy ilyen jó csapat ellen szerezzünk tapasztalatot. Ennek a célnak teljesen megfelelt ez a találkozó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése