2019. október 18., péntek

Bemelegítés: Dunaharaszti MTK - Pécsi MFC (2019.10.20.)

Munkás-csapatok találkozója

A válogatott meccsek után ismét vasárnap lép pályára együttesünk, ellenfelünk ezúttal a Dunaharaszti Munkás TK együttese lesz, idegenben.

2016-ban kétszer már összemértük erőnket a derék Pest megyei csapattal. A megyebajnokság megnyerése után, újoncként az első NB III-as találkozónkat épp a kék-fehérek ellen vívtuk, s három évvel ezelőtt Bodor Márkó góljával nyertünk.

A decemberi visszavágón is pécsi siker született: Koller Krisztián és Károly Bálint találataira Szanku válaszolt, kialakítva a 2-1-es végeredményt.

Nagyot változott azóta a világ mifelénk, hiszen azokból a csapatokból már csak Kónya Dávid, és Koller Krisztián rúgja Pécsett a lasztit, bár még ide lehet sorolni Sólyom Csabát is, aki olykor-olykor még leül a kispadra cserekapusként is.

A múltban tehát kétszer találkoztunk a Duna-parti egylettel, s mindkét összecsapás után a mieink örülhettek a megszerzett pontoknak.

De mi várható most?

Ha a tabellára nézünk, könnyed pécsi sikert jósolhatnánk, hiszen a veretlen listavezető látogat a nyeretlen sereghajtóhoz. Ám ne intézzük el kézlegyintéssel az ellent, hiszen ehhez hasonló meccsek szoktak a legnehezebbek lenni.

Vélhetően a mieink rögtön támadólag lépnek majd fel, kapujuk elé szorítva a vendéglátókat, s igyekeznek gyorsan vezetést szerezni, majd az előnyt tovább növelni. 

Hogy ez a szándék mennyire valósul majd meg, nem kis mértékben egykori játékosunkon, Varga Tamáson fog múlni, aki a nyáron a PMFC mezét cserélte le a DMTK szerelésére. A védő 41 harmadosztályú bajnokin lépett pályára a baranyai egyesület színeiben, s további két alkalommal kupameccsen bizonyíthatott. 

Kíváncsian várjuk, mekkorát fejlődött a még mindig csak 19 éves sportoló azóta, amióta elhagyta Újmecsekalját, s hogy tudása elégnek bizonyul-e Kónya Dávid vagy Máté János semlegesítésére.

Szerintünk nem, s ez az egész meccsre is hatással lesz. A két Munkás-csapat találkozóján magabiztos vendégsikert várunk.

Csak a Munkás! S ezúttal hozzá tesszük: a pécsi!

Tippünk: Dunaharaszti MTK - PMFC 0-4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése