2019. október 13., vasárnap

2019. október 12. Pécsi MFC - Iváncsa KSE 2-0 (1-0)

Pécsi MFC - Iváncsa KSE 2-0 (1-0)
2019. október 12. Pécs, PMFC-stadion. NB III. Középcsoport, 10. forduló. 1.200 néző.

Vezette: Szalai László (Mohos Milán, Keszthelyi Tamás).
Góllövő: Grabant Bence 41' és 75'.
Sárga lap: Futó Zs. 21' illetve Nyul 65'.

Grabant Bence duplázott
PMFC: Kovács – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Grabant, Geiger (Nikic, 68.), Futó, Hegedűs (Bohata, 72.) – Kónya, Koller (Tihanyi, 61.). Vezetőedző: Vas László.

Iváncsa KSE: Rotislav – Nyul, Pintér (Hujber, 60.), Fekecs, Szellák (Vallejos, 29.), Killer (Király, 70.), Domonkos, Varga, Szauter, Pribék, Cseszneki. Vezetőedző: Domján Attila.

Nem egy Trabant

Ötödször találkozott egymással a két csapat a bajnoki találkozó során. Az eddigi négy összecsapásból egyszer született pécsi győzelem, míg a további három meccs mindegyike döntetlenül végződött. A veretlenség megőrzése tehát duplán is érvényes volt a válogatott meccsek miatt ezúttal szombati napon rendezett mérkőzésen, hiszen nem csak az épp futó pontvadászatban, hanem Fejér megyei ellenfelünk ellen sem szenvedtünk még vereséget.

A pécsiek már a kezdő sípszó után letámadták ellenfelüket, a vendégek alig-alig hagyták el a térfelüket. A hazaiak a kapujuk elé préselték az ellenfelüket, akiknek minden erejüket felemésztette a védekezés. 

Egyre-másra dolgozta ki a helyzeteket a PMFC, s az egyre riasztóbb gólcsend a félidő hajrájában tört meg: Grabant Bence 14 méterről lőtte a kapuba a labdát. (1-0)

Némileg megnyugodhattunk, hiszen a szünet előtt a legjobbkor jött a vezetést jelentő találat. Bár olyat még nem hallottunk, hogy egy csapat rosszkor szerzett volna gólt...

A folytatásban is a Munkás maradt támadásban - valójában az egész meccs alatt sem jegyeztünk fel iváncsai helyzetet. Megjelentek a távoli átlövések, s a nézőtér népe egyre gyakrabban jutalmazhatta tapssal a próbálkozásokat. Csak az a fránya, második gól nem akart megszületni...

... mígnem újra Grabant Bence elé került a labda, s az elsőre kísértetiesen hasonlító módon lőtt újra a vendégek kapujába. (2-0)

A találkozó hőse egyértelműen Grabant Bence volt, aki két gólt is szerzett a találkozón, s ahogy kollégám megjegyezte: Ez a Grabant, nem egy Trabant.

Hát, Te meg nem vagy Vörösmarty... :)

Csak a Munkás!

Mestermérleg:

Vas László: Ez a mérkőzés arról szólt, hogy a három pontot valamiképp megszerezzük. Nehezen született meg az első gól, de mentünk, mentünk, daráltunk, és szerencsés körülmények között, a félidő vége előtt esett az első találat. Érdekes módon, a vezetéstől mi váltunk görcsössé. A szív és az akarat dominált, de a legfontosabb a győzelem megszerzése volt.
Domján Attila: Jó iramú, küzdelmes mérkőzés volt. Bosszantó gólok ellenére dicséretet érdemelnek a srácok, mert olyan munkát tettek ebbe a mérkőzésbe, amelyre később építkezni lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése