2019. augusztus 26., hétfő

2019. augusztus 25. Dabas-Gyón FC - Pécsi MFC 0-6 (0-3)

Dabas-Gyón FC - Pécsi MFC 0-6 (0-3)


2019. augusztus 25. Dabas, Dabas-Gyón FC-pálya. NB III. Középcsoport, 4. forduló. 100 néző.

Vezette: Juhász Dávid (Imrő János, Rigó Martin).
Góllövők: Kónya (1.), Hegedűs (10.), Máté (44., 61., 69.), Nagy Adrián (71. – öngól)
Sárga lap: Soós (72.), Grabant P. (75.), ill. Sági (91.)

Máté János
Dabas-Gyón FC: Steer – Folmer (Varga, 57.), Szabó, Popovics, Ablonczy, Soós, Nagy, Kürti, Grabant P., Zsivoczky-Pandel (Tárkányi, 57.), Schmidtka (Sallay, 28.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

PMFC: Kovács – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Grabant B. (Godzsajev, 61.), Futó (Nikic, 61.), Geiger, Hegedűs (Tihanyi, 69.) – Kónya, Máté. Vezetőedző: Vas László.

Parádé!

Bemelegítés című rovatunkban nehéz meccsre számítottunk. Az eredmény is mutatja, hogy tévedtünk, s ez a PMFC-címeres mezben játszó fiúkat, no meg a szakmai stábot dicséri.

Az előzetes összeállításokat böngészve örömmel fedeztük fel az ellenfél csapatában egykori kapusunkat, Steer Bencét, illetve a mezőnyben Nagy Adriánt, aki tagja volt a Ligakupában ezüstérmet szerző csapatunknak.

Mire felidéztük a velük kapcsolatos emlékeinket, Bence máris a saját kapujában kereste a lasztit, hiszen Kónya Dávid már a találkozó első percében megszerezte a vezetést. (0-1)

Támadásban maradtak a mieink, s néhány perc elteltével Hegedűs Márk a tizenhatos környékéről lőtt újabb gólt. (0-2) Ekkor már biztosak voltunk a három pont megszerzésében, csak a gólkülönbség volt kérdéses. Bíztunk abban, hogy a kétgólos előny birtokában sem lazítanak a fiúk és további parádés támadásokkal szórakoztatják a nézőket, különösen a vendégek szurkolóit.

Így is lett! Vas László tanítványai nem álltak le, nem spóroltak az erővel, hanem továbbra is ráerőltették akaratukat a hazai csapat sportolóira. A támadó szellemű focinak meg is lett az újabb jutalma, amikor a félidő vége előtt Máté János passzolt néhány lépésről a gyóni kapuba. (0-3)

A szünetben arról beszélgettünk a hazai szurkolókkal, hogy érezhető osztálykülönbség van a két csapat tudása között. Magunkban tesszük hozzá: reméljük, ez a differencia a bajnokság végén nem a dabasi együttes kiesésében, hanem a pécsiek feljutásában fog kidomborodni.

A második játékrészben ugyanaz maradt a játék képe, mint amit a fordulás előtt tapasztaltunk: a PMFC maradt támadásban, míg a reményvesztettnek tűnő hazaiak többnyire csak védekeztek. A hatvanadik perc tájékán Máté János állt a szabadrúgáshoz letett labda mögé, és húsz méterről iszonyatosan nagy gólt lőtt Steer kapujába. Bombagól volt! (0-4) Amíg mi a nagy pécsi bombázókat próbáltuk felidézni (id. Dárdai Pál, vagy fia, Palcsi is ilyen, de a közelmúltból Zeljkovic neve is eszünkbe jutott), addig Jánosunk újabb gólt szerzett. (0-5)

Máté János fogadja a gratulációkat
- Mesterhármas? - fordult felém alkalmi szurkolótársam, aki cseppet lehangoltnak tűnt a saját csapata eredménytelensége láttán.
Nos, ha a klasszikus mesterhármas fogalmának nem is felel meg Máté János teljesítménye, hiszen ez egy félidőn belül, egymást követően, zsinórban elért három találatot feltételez, ez az apró ránc a fehér abroszon semmit sem von le a három gól értékéből. De hát ezért jött Pécsre a csatár, hogy újabb és újabb gólbokrétákat tűzzön a kalapjára.

- Még, még még! - zúgta volna a pécsi publikum, ha ez a meccs Újmecsekalján lett volna. Mintha a fiúk meghallották volna a gondolatainkat, továbbra is teljes erőből támadtak, amelynek eredményeként hatodszor is a hazai kapuba került a pettyes: Tihanyi Olivér lövésébe az ex-pécsi Nagy Adrián ért bele oly' módon, hogy öngólként könyvelhettük el a találatot. (0-6)

Alkalmi szurkolótársam a lefújást követően csak gratulálni tudott a pécsi győzelemhez.
- Egy sört? - kérdezte.
- Kocsival vagyok - mutattam a sok csatát megélt járgányomra, de abban megegyeztünk, hogy a tavaszi visszavágón a pécsi szektorból nézzük majd a meccset.

Így születnek a sportbarátságok.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Aczél Zoltán: - Nem az a baj, hogy nem szereztük meg első bajnoki győzelmet, hanem mindaz, amit mentálisan, fizikailag és taktikailag láttam a csapattól. A Pécs nagyon jó csapat, az NB II-ben a helye, és ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
Vas László: - Az első perctől kezdve sikerült ráerőltetnünk az akaratunkat az ellenfélre. Nagyon jó felfogással kezdtük és játszottuk le a mérkőzést, s nem volt kétséges a kimenetele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése