2019. szeptember 1., vasárnap

Bemelegítés: PMFC - Rákosmente KSK (2019.09.01)

Robog-e tovább a Mecsek Expressz?

Mint anno a címben említett gyorsvonat, úgy száguldott át Taksony és Dabas-Gyón földjén a PMFC a legutóbbi két fordulóban.

- Expresszvonat indul a kettes vágányról! - hirdette a hangosbemondó a pécsi Főpályaudvaron még gyerekkorunkban, amely jóval gyorsabb menetidőt ígért Budapestig azáltal, hogy nagy sebességgel, néhány megállót kihagyva robogott a célállomásig.

Valahogy így teljesít ebben a bajnokságban a csapat is: Szekszárdot négy góllal intézte el még a nyitány során, majd kicsit döcögött, de haladt a szerelvény Mislenyben, hogy teljes gázzal robogjon át Taksony és Dabas-Gyón megállókon.

A Pécsről induló szerelvény
S reméljük, hogy Rákosmente állomás sem jelent különösebb nehézséget majd. A vonatvezető Vas László és masinisztái mindenesetre reményeink szerint újabb győzelemmel örvendeztetik meg az utasokat, akik a várható jó idő miatt szép számmal fognak jegyet váltani. 

A vasúti pályáról visszatérve a zöld gyepre, hogy két veretlen csapat találkozik az ötödik fordulóban. Míg a PMFC botlás nélkül, 100 százalékos teljesítménnyel áll a tabella élén, addig a fővárosi Rákosmente KSK csapata egy győzelem mellett eddig három döntetlent tud felmutatni, amely a táblázat nyolcadik helyére rangsorolja.

A két csapat eddig négyszer találkozott egymással, az összesített mérleg a PMFC felé hajlik, három pécsi győzelem mellett csupán egyetlen vereséggel. Igaz, az az egy vesztes meccs igen fájó emlék: egy évvel ezelőtt épp Újmecsekalján nyertek a kék-fehérek, nem is kicsit, 1-4 lett, oda...

Máté János
Azóta sok víz lefolyt a kék Dunán, és a Mecsek Expressz is alapos felújításon esett át: míg a tavalyi bajnokság elején igencsak döcögött a pálya (akár a zöld gyepre, akár a vaspályára gondolunk...), idén, az egyik masiniszta, Máté János találatainak segítségével, nagyszerű lendülettel veszi az akadályokat. 

Az előjelek a mieink mellett szólnak, s úgy véljük, a végeredményt illetően ezúttal sem fogunk csalatkozni.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése