2019. július 21., vasárnap

2019. július 20. Pécsi MFC - Puskás Akadémia FC II. 6-1 (5-0)

Pécsi MFC - Puskás Akadémia FC II. 6-1 (5-0)
2019. július 20. Pécs, PMFC-stadion, edzőmérkőzés. 100 néző.

Gól: Máté (7., 31.), Grabant (11., 14.), Geiger (36), Gellén (56.), ill. Komáromi (84.)
Geiger Norbert gólt szerzett

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Gajág, Németh, Szabó, Futó, Bohata, Grabant, Máté, Geiger. Cserék: Kovács (kapus), Oliveira, Katona, Nikic, Koller, Kiss, Tihanyi, Gellén, Horváth, Koronics. Vezetőedző: Vas László.

Puskás AFC: Vaits - Szabó P., Papp M., Kovács T., Posztobányi, László - Ominger, Ganbayar, Magyar - Komáromi, Kiszely. Cserék: Papp Zs., Sipos G., Vörös, Koch, Körmendi, Vizler, Vita. Vezetőedző: Szélesi Zoltán.

Gólparédé

2006. és 2014. között 15 alkalommal találkoztunk a Puskás Akadémia csapatával, amelyet kezdetben még Felcsút SE-nek, később a Videoton második csapatának hívtak, a legújabb korban pedig önálló klubként jegyeznek. Az összesített mérleg pécsi szempontból kedvezőtlen, hiszen csupán négyszer győztünk, míg ellenfelünk hatszor örülhetett a meccsek végén. 

Edzőmérkőzésen még sosem találkozott egymással a két gárda, ahogy a Puskás AFC második csapata is most először sorakozott fel a pálya másik térfelén a mieinkkel szemben.

Az első félidőben futószalagon termelték a gólokat a pécsiek: Máté János és Grabant Bence is duplázott, mellettük még Geiger Norbert volt eredményes. Ötgólos előnnyel mentek pihenni a csapatok. A szünetben alapos fejmosást kaphattak a vendégek, akik szerkezetet is váltottak, így jóval kiegyenlítettebb lett a játék a második félidőben. 

Ekkor már kevesebb helyzetet láttunk, és gól is csak kettő esett: egy itt, egy ott. Pécsi oldalról Gellén Dávid lőtt gólt, míg az ultimó a Puskásnak jutott: a hajrában Komáromi György révén szerezték meg a becsületgólt.

Mestermérleg:
Vas László: Bátor játékunknak köszönhető az első félidei teljesítményünk. A második félidő visszafogottsága rávilágított néhány dologra amelyeket még rendbe kell tennünk. A hátra lévő két hétben a frissítésen és a taktikai elemek gyakorlásán lesz a hangsúly, a keretet illető kérdéseket pedig, remélem, mielőbb le tudjuk zárni.
Szélesi Zoltán: Az első meccsünkhöz képest most egy új játékrendszert próbáltunk ki. Öt védővel kezdtünk, de nem vált be, borult a pálya. Ez azért hónapokig fog tartani. Viszont voltak, akik fent maradtak a buszon, ezért a szünetben elmondtam a srácoknak, hogy mi a minimum, amit elvárok tőlük. Rutinos, tapasztalt játékosokkal találták szembe magukat, a fiatalabb játékosok egy részének pedig még fel kell készülnie arra, hogy mire számíthat az ellenfelektől. A második félidőben visszatértünk a négyvédős felállásra, rögtön stabilabbá is váltunk, kevésbé találtak fogást rajtunk.

(Cikkünk a pmfc.hu és a Puskás Akadémia honlapján közzétett anyagok segítségével készült.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése