2019. március 31., vasárnap

2019. március 31. Makó FC - Pécsi MFC 1-2 (0-0)

Makó FC - Pécsi MFC 1-2 (0-0) 
2019. március 31. Makó, Erdei F. téri sporttelep. NB III. Középcsoport, 21. forduló. 400 néző.

Vezette: Takács Tamás (Zahorecz Roland, Belicza Bence Péter).
Góllövők: Molnár J. 90' (11-es) illetve Valkovszki 52', Koller 92'.
Sárga lap: Koller 75', Valkovszki 89'.

A döntő gólt szerző Koller Krisztián fedezi a labdát
(kép forrása: PMFC Facebook oldala)
Makó FC: Garamvölgyi – Kóródi, Lászik, Zsoldos, Tamaskó – Varga R. (Lipták, 70.), Gémes, Podonyi – Széll (Magyar, 70.), Molnár J., Babolek. Edző: Kolozsvári János.

PMFC: Kovács – Kónya, Romic, Koller, Katona – Valkovszki, Futó, Oliveira, Kesztyűs (Fujsz, 78.) – Geiger, Péter (Kiss, 85.). Vezetőedző: Vas László.

Rég várt győzelem

Sok keserű forduló után, egyetlen tavaszi ponttal a tarsolyban utazott a csapat Makóra, a helyi FC elleni bajnoki mérkőzésre. 2017. októberében már járt a PMFC ezen a településen, s akkor hétgólos győzelmet aratott. 

Tudtuk, hogy ezúttal jóval nehezebb dolga lesz a baranyai gárdának, s bizony, tartottunk az újabb vereségtől is. Szerencsére nem így lett, s igen, ezúttal jó okkal hivatkozunk a szerencsére.

A pécsiek kezdték támadó felfogásban a meccset, többször is a kapujuk elé szegezték a makóiakat, de fölényük meddőnek bizonyult. Fél óra múltán valamelyest csökkent a nyomás a hazaiak kapuján, a úgy tűnt, tudatosan vettek egy kicsit vissza a mieink, ám a fellazult makói védelem ellen sem ment semmire piros mezes csapat. Gól nélkül mentek pihenőre a játékosok.

A félidei szünetet követően azonban gyorsan megszerezte a vezetést a PMFC. Egy szögletet követően Valkovszki Péter ért oly' szerencsésen a labdába, hogy az a hazai kapuba perdült. (0-1).

Támadásban maradtak a pécsiek, két újabb találatot érve el, ám mindkét gólt les címén elvette a játékvezető. A meccs 90. percében a semmiből egyenlített a Makó, amikor Molnár Csongor tizenegyesből vette be Kovács Benedek kapuját. (1-1)

A slusszpoén azonban még csak ekkor jött: Koller Krisztián egy távoli lövéssel vette be  a makói kaput, s alakította ki a végeredményt. (1-2)

Ha szerencsével is, de három ponttal térhetett haza a PMFC Makóról.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Kolozsvári János: Úgy tűnik, jelenleg minden ellenünk van, ismét az utolsó pillanatokban kaptunk gólt. Próbálkozunk, de nem akar semmi sem összejönni és nehéz ezeket átélni.
Vas László: Borzasztóan hektikus volt a találkozó, amit elterveztünk, azt megvalósították a fiúk. Rengeteg játékhelyzetünk volt, ha higgadtabbak vagyunk, akkor hamarabb is betalálhattunk volna az ellenfél hálójába. A problémám az volt, hogy a második félidőben nem tudtuk növelni az előnyünket és a csapatra rászállt a kezdeti görcs és a nyerni akarás. A hajrában egy gyermeteg hibából büntetőt ajándékoztunk a makóiaknak, de nagyot küzdöttünk és az utolsó pillanatokban értékes három pontot szereztek.

(Mestermérleg a makoifoci.hu oldal alapján készült)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése