2019. április 29., hétfő

2019. április 28. Pécsi MFC - Taksony SE 3-0 (0-0)

Pécsi MFC - Taksony SE 3-0 (0-0)


2019. április 28. Pécs, PMFC-stadion. NB III. Középcsoport, 25. forduló. 500 néző.

Vezette: Kovács Tamás (Varga Gábor, Tinnyei Zsolt).
Góllövők: Geiger (74.), Katona (77.), Kálmán (95.).
Sárga lap: Szemán 85', Szilágyi 95'.

Kovács Benedek kétszer is bravúrral hárított
(foto: Daru Andrea)
PMFC: Kovács – Kónya, Romic, Katona, Erdős – Valkovszki (Kálmán, 60.), Oliveira, Futó, Kesztyűs (Kiss, 67.) – Koller, Geiger (Péter B. 87.). Vezetőedző: Vas László.

Taksony SE: Ivancsics – Meiszter, Parázs (Kozári, 81.), Szilágyi, Szemán (Pfister, 86.), Patály, Balogh, Wágner, Reznek, Sárossy, Tóth (Molnár, 62.). Vezetőedző: Szabados Tamás.

Ez igen!


Másodszor találkozott egymással a két csapat: az őszi bajnoki eredménycentrikus futballjára alapozott egygólos győzelme után ezúttal igazi élményfocit mutatott be a PMFC, s aratott magabiztos, három gólos győzelmet.

Ezúttal igazán jó meccset láthattunk. Persze, az "igazán jó" jelző nem a Bajnokok Ligája, de még csak nem is az NB I szintjéhez mérten, hanem csak úgy, harmadosztályosan értelmezendő. Az a mintegy 500 néző, aki kilátogatott a Stadion utcába, egy élvezetes, és ami még fontosabb, pécsi győzelmet hozó találkozót láthatott.
Katona Levente (foto: Daru Andrea)

Nekünk, a tribün kitartó népének úgy tűnik, Vas László legényei egyre magabiztosabban játszanak. Persze, sok függ Koller Krisztián formájától: ha ő nagy kedvvel játszik, bárkit legyőzhetünk, viszont ha nem, akkor ez a csikócsapat nem képes az osztályfőnök nélkül eredményesen játszani.

Csikócsapat, írtuk: Kovács Benedek, Kiss Krisztián és Katona Levente akár az ificsapatban is játszhatna. Ők hárman ma jobbik formájukat mutatták, óriási szerepük van a győzelemben.

Bár az első félidő nem hozott gólt, a pécsiek lendületes, kombinatív játéka többször állította nehéz helyzet elé a vendégeket.  Az igazi fieszta azonban a fordulás után kezdődött, akkor is az utolsó negyed órában, bár az is igaz, hogy ezt megelőzően a pécsi kapusnak, Kovács Benedeknek gyors egymásutánban két bravúrt is be kellett mutatnia ahhoz, hogy a hálója érintetlen maradjon.

Geiger Norbert újra gólt szerzett
(foto: Daru Andrea)
A 74. percben Geiger Norbert bombázott a vendégek kapujába (1-0), míg a 77. egységben Katona Levente csúsztatott a léc alá (2-0). S nem volt még vége, mivel a 95. percben a csereként beállt Kálmán Szilárd is lőtt egy gólt (3-0).

Szép volt, fiúk - csattantak a tenyerek és a pacsik. Rég várt a hűséges pécsi szurkolósereg egy hasonló élményre. Érdemes megjegyezni, hogy a csapat veretlenségi sorozata pedig öt meccsesre nyúlott. 

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG:
Vas László: Jól felkészültünk ellenfelünk játékából, amely egy masszívan, jól védekező csapat. Az első félidőben is fölényben voltunk, de sajnos ekkor még nem sikerült feltörnünk a vendégeket. A szünet után még intenzívebben mentünk bele a meccsbe. A fordulópontot az jelentette, amikor kapusunk ziccert hárított, ezt követően sok helyzetet dolgoztunk ki, gólokat lőttünk, s végül teljesen megérdemelten nyertünk. (bama.hu)
Szabados Tamás: Tudtuk, hogy mire számíthatunk a Pécstől, ez abszolút meg is valósult, az első félidő ennek tükrében lecsordult. A második játékrészben két meccslabdánk is volt, kihagytuk, majd sajnos megint a sztenderd szituációk után saját magunkat végeztük ki, ezáltal a majálist előre hoztuk a Pécsnek. Ettől függetlenül gratulálok nekik, bár ebben a mérkőzésben nagyon sok benne maradt. (taksonyse.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése