2024. augusztus 17., szombat

Spílerek: Stark Péter - 1978. 08. 17.

Stark Péter

Stark Péter

Született: 1978. augusztus 17., Kazincbarcika.
Posztja: hátvéd.
Mérkőzéseinek száma: 56.
Góljainak száma: 10.
Válogatottságainak száma: 19. (PMFC-ből: 0.)
Válogatott góljainak száma: 0.

Érkezett: Győri ETO FC (2009. augusztus),

Válogatott karrierje után igazolt a PMFC-hez a kazincbarcikai születésű, de ezer szállal Győrhöz kötődő hátvéd. Vezérszerep hárult rá, a védelem irányítását várták tőle. Három évre szóló szerződést írtak alá a felek, s mindenki azt remélte, mire lejár a kontraktus, újra NB I-es klub játékosának vallhatja magát.

Kétségtelen: valóban az egyik legfontosabb láncszemmé nőtte ki magát a PMFC védelmében a védő, hiszen az első bajnoki idényében 23 találkozót vívott az NB II-ben, amelyeken 9 gólt szerzett: Kíméletlen ítéletvégrehajtó volt: góljainak többségét ugyanis büntetőből érte el.

A következő, másodosztályú bajnoki címet hozó szezonban is stabil csapattagnak tűnt - egészen tavaszig, amikor váratlanul edzőt váltott a Munkás: Kiss László helyét Mészáros Ferenc foglalta el. Az egykori csatár nem volt elégedett Stark munkájával, mint fogalmazott: „Régóta hangoztattam az öltözőben, hogy olyan játékosokat akarok látni, akiken látszik, hogy mindent megtesznek a feljutásért, nyerni akarnak, ki akarják szolgálni a szurkolókat, és persze pénzt akarnak keresni! Ezt az elkötelezettséget nem láttam Starkon.”

Stark bűvöli a labdát
2011. tavaszán, szezon közben bontott szerződést egymással a klub és a védő. 

Kósza pletykák keringtek a városban, hogy a szakítás valós oka a megfelezett bér volt, ám az érintett határozottan cáfolta ezt a bama.hu hasábjain:

"A vezetőedző a Pokol nevű kocsmában leült beszélgetni néhány játékossal, úgy emlékszem, a Baja elleni mérkőzést megelőző szerdán, s mindenkinek el kellett mondania, mi a problémája. Én jeleztem, hogy nem vagyok megsértődve a pénzünk megfelezése miatt, ugyanakkor természetesen nekem sem esett jól, nekem sem tetszett ez a döntés. Ha annyira irritál, bosszant, akkor már korábban lelépek."

Saját bevallása szerint jól érezte magát Pécsett, bár önkritikusan azt is bevallotta, hogy valóban nem játszott úgy, ahogy képességei szerint futballozhatott volna. 

Győztes mérkőzésen búcsúzott a csapattól, s bár szerződését nem töltötte ki, tagja az NB II-ben bajnoki címet nyert csapatnak.

Távozott: Schwaldorf 1936 SKT (2011. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2009. augusztus 1. PMFC - Szentlőrinc-PVSK SE 10-0 (6-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2011. április 16. FC Ajka - Pécsi MFC 0-1 (0-0) - NB II.

Stark Péter statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 37 mérkőzés, 9 gól.
Magyar Kupa: 4 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 15 mérkőzés, 1 gól.

Összesen: 56 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 10 gólt szerzett.

Dicsőségtábla:
NB II. Nyugati csoport bajnoka (2010/11.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése