2018. április 9., hétfő

2018. április 7. Vecsési FC - Pécsi MFC 1-0 (1-0)

A Wertheim

Márton Gábor vezetőedző
Már a Rákosmente KSK elleni mérkőzésen is nehezen jött össze a győzelem, de akkor még az esőre, a nehéz talajra fogtuk a lendületes játék hiányát. Majd hét közben örömtüzeket gyújtottunk, amikor a nagy rivális Tiszakécskei csapat hintója az iváncsai aszfaltban ragadt - s ez az eredmény azt jelentette, hogy azonos mérkőzésszám mellett is a tabella élén maradtunk.

Ilyen előzmények után nem ok nélküli optimizmussal vártuk a liga utolsó helyezettje elleni mérkőzést. Ezúttal semmi sem változtatta sártengerré a pályát, s a kezdőcsapatunk ismeretében, melyben helyet kapott a fineszes játékot kedvelő Wittrédi, a lendületes Kónya Dávid, az utóbbi hetek gólfelelőse, Károly Bálint, arra számítottunk, hogy a győzelem nem, csak a gólkülönbség lesz kérdéses.

Mekkorát tévedtünk! A vecsési csapat stabil és fegyelmezett védekezés mellett szórványos kontrákra építette taktikáját - szerintünk azt mondhatta a hazai együttes vezetőedzője a tanítványainak, hogy "Stabil védekezés mellett apró gólokkal zavarjuk a meg a PMFC-t." Tanácsa bejött: a baranyai csapat képtelen volt feltörni vecsési reteszt, amelynek megbízhatósága ezúttal egy Wertheim típusú páncélszekrény biztonságával vetekedett, bár szerencsére csak egyetlen apró góllal tudtak zavart okozni nálunk - így ebben tévedhetett a vecsési mester.

Újságokban ilyenkor olvashatjuk a meddő mezőnyfölény kifejezést. Bizony, dadogott a játékunk, nem fedezhettük fel a lendület és a kreativitás nyomait a játékban. Ahogy az idő haladt, a pánik jeleit láttuk az arcokon: a mieink tanácsért néztek a kispad felé, de ezúttal Márton Gábor csak egyféleképpen segíthetett volna a csapaton: ha húsz évet fiatalodva becseréli önmagát. Erre azonban nem volt lehetősége, így csak egy dolgot tehetett: sportszerűen gratulált Szász Ferencnek, a vecsési csapat vezetőedzőjének.

Csak a Munkás!

Vecsési FC - Pécsi MFC 1-0 (1-0)
2018. április 7. Vecsés, NB III. Középcsoport, 22. forduló. 150 néző.

Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Zahorecz Roland, Vrbovszki Pál).
Gólszerző: Bojtor 27'.
Sárga lap: Szalai 36', Takács 47', ill. Erdős 29', Gajág 83', Nagy 85', Bata 90'

Vecsési FC: Komora – Balázs (Kemerle, 57.), Szalai, Takács, Radnai – Csordás (Kiss, 21.), Lajer, Cseszlai, Kaiser – Bojtor, Petric (Molnár, 44.). Vezetőedző: Szász Ferenc.

PMFC: Gőcze – Nagy, Erdős, Gajág, Szabó – Koller (Beke, 55.), Horváth – Kónya D., Wittrédi (Bata, 78.), Károly – Mojzer (Puskás, 64.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése