2023. július 6., csütörtök

Mesterek: Mészáros Ferenc (1963. 07. 06.)

Mészáros Ferenc a kispadon

Mészáros Ferenc 

Született: 1963. július 6., Szekszárd.
Mérkőzéseinek száma: 64.
Győzelmeinek száma: 33.

2011. márciusában meglepő edzőváltásra szánta el magát a PMFC tulajdonosa, Matyi Dezső. Az NB II. Nyugati csoportjában élen álló gárda mindenható ura menesztette a csapat vezetőedzőjét, Kiss Lászlót, s Mészáros Ferencet nevezte ki a helyére.

A korábbi pécsi labdarúgó ennél szebb bemutatkozásról aligha álmodhatott: az Üllői úton vezette győzelemre a csapatát a Fradi második csapata ellen. A folytatás azonban nem volt ilyen szép: a soron következő három mérkőzését elveszítette a Munkás, és Pécsett máris újabb edzőváltásról kezdtek terjedni a pletykák... 

Szerencsére a szóbeszéd nem vált valósággá, mert ezután káprázatos menetelésbe kezdett a csapat. Az együttes, amely a 21. forduló után a táblázat harmadik helyén állt, hét ponttal lemaradva az akkor listavezető Puskás Akadémiával szemben, az utolsó tíz mérkőzését megnyerve, három pont előnnyel nyerte meg a bajnokságot az ezüstérmes Gyirmót FC előtt. Az utolsó fordulóban a Veszprém elleni hazai mérkőzésre 4.000 néző varázsolt feledhetetlen hangulatot a Stadion utcába. NB I-es körítéssel zártuk a másodosztályú szereplést.
Mészáros támadófocit játszatott

S a lendületből maradt az élvonalra is, hiszen négy győzelemmel kezdte a csapat a pontvadászatot, s száz százalékos teljesítménnyel csak azért nem állt az első helyen, mert hasonló mutatókat produkált a Debreceni VSC és a Győri ETO is.

Meg kell jegyeznünk: csak a bajnoki mérkőzéseket tekintve 14 mérkőzést nyert meg zsinórban a Mészáros Ferenc által vezetett együttes. Jöttek is a nézők a stadionba, rendre 3-4000 ember előtt játszottak a piros-feketék, s ismét bebizonyosodott: a jó focira, a támadó focira mindig vevő a közönség.

Gólokból igazán a Vasas ellen (5-1) jutott a publikumnak: Az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzésén Bajzát Péter öt gólt lőtt, amely a Nemzeti Sporttól 10-es osztályzatot érdemelt.

Sajnos, az MTK ellen kiestünk a kupából, pedig a Hidegkuti-stadionban nyerni tudott a Pamacs. A pécsi visszavágón aztán Garami mester tanítványai bizonyultak jobbnak, s jutottak a sorozat következő körébe. E miatt kicsit keserű szájízzel vonultak pihenőre a csapatok, de a várakozást felül múló bajnoki szereplés édessé tette a karácsonyi bejglit.
Hiába minden taktika...

A téli felkészülési szezonban rengeteg futballista megfordult Pécsett, az állandóság hírből sem volt ismert az öltözőben. Minden bizonnyal ez lehetett az egyik oka annak, hogy tavasszal elmaradtak a várt eredmények, s csak a Kecskeméti TE ellen sikerült győztesen elhagyni a pályát. 

Matyi Dezső ismét lépett: nem kis meglepetést okozva menesztette az újoncként hatodik helyen álló csapat vezetőedzőjét, s az addigi másodedző, Mink Olivér vette át a csapat irányítását.

Első mérkőzése a PMFC kispadján:
2011. március 20. Ferencvárosi TC II. - Pécsi MFC 0-2 (0-1) - NB II.

Utolsó mérkőzése a PMFC kispadján:
2012. március 31. Lombard-Pápa Termál FC - PMFC-Matias 0-0 - NB I.


Mészáros Ferenc statisztikája.
NB I.:                     22    8  9  5     30-32
NB II.:                    13   10 0  3     26-6
Magyar Kupa:         4     3  0  1       8-4
Ligakupa:                6     3  1  2      10-6
Edzőmérkőzés:      19    9  3  7      25-19
Összesen:               64  33 13 18   99-67.

Dicsőségtabló:
NB II. Nyugati csoport bajnoka (2010/11).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése