2018. október 13., szombat

Bemelegítés: Taksony SE - Pécsi MFC (2018. okt. 14.)

Edzőkereső

A két csapat először találkozik egymással bajnoki mérkőzésen, így közös múltról nem beszélhetünk. A pályaválasztók újoncok a bajnokságban, hiszen Pest megye bajnokaként vehetnek részt a harmadosztályú küzdelmekben, míg a pécsiek tavaly ezüstérmet szereztek az NB III-as bajnokságban. 


Ha innen nézzük, akár toronymagas esélyesként is tekinthetnénk a PMFC-re. De ne innen nézzük. Nézzük onnan, hogy a hazaiak kilenc forduló után az ötödik helyen állnak az idei pontvadászatban, míg a vendégként pályára lépő együttesnél annak is örülnének, ha hátulról számolva lennének ugyanebben a pozícióban. De nincsenek. A táblázat tizennegyedik sorában találkozunk a Munkás nevével, s ez a pozíció, bizony, kiesést ér.

Ennek megfelelően edzőt is menesztett a Pamacs, hivatalos verzió szerint közös megegyezéssel szakadt meg Sárai György vezetőedző és a csapat kapcsolata. Ha az eredményesség felől nézzük, akkor érthető és indokolt a váltás. Ha innen nézzük.

Ha azonban onnan nézzük, hogy milyen előzmények után vállalta el Sárai a vezetőedzői megbízást - csak címszavakban, mivel a sztori mindenki előtt ismert: szétszéledt csapat, két-három maradó játékos, két hét felkészülési idő, futó bajnokság alatt folyó alapozás, átigazolási időszak alatt csapatot nem találó szabad játékosokból összeálló szedett-vedett keret, pénztelenség, stadiontalanság, jövőkép-nélküliség - akkor, amikor sokan nem adták volna nevüket egy kudarcra ítélt csapat mellé, akár azt is mondhatnánk, hogy az közelmúlt történései alapján nem is lehetett jobb eredményeket várni.

Amikor ezeket a sorokat írom, még nincs edzője a Munkásnak, pedig vasárnap játszani kell. Ha Szabados József fog meccselni, akkor első alkalommal ülhet vezetőedzőként a padon (hiába irányította ő az együttest az utolsó két bajnokin az eltiltását töltő Sárai helyett, azok a meccsek a lemondott tréner statisztikáját erősítik). Ha azonban Kulcsár Árpád hozza meg majd a végső döntéseket, akkor hetedik mérkőzését jegyezheti majd a PMFC mestereként, hiszen Robert Jarni érkezése előtt hat találkozón már irányította a piros-fekete együttest.

Persze, ez a megbízatás csak egy mérkőzésre szól, végleges megoldást a jövő hétre ígért a klub.

Hogy ki lesz az edző? Hacsak nem húz elő valakit a klubvezetés a varázscilinderből, igen nehéz lesz neves, komoly szakmai múlttal rendelkező trénert találni. Ki adná nevét egy jövőkép nélküli, tőkével, stadionnal és minőségi játékoskerettel nem rendelkező, még a saját városában is pozícióját kereső csapathoz, ahol sokkal nagyobb a bukás esélye, mint az, hogy hangzatos szakmai sikereket érjen el? 

Ha valaki tudja a választ, jelentkezzen szerkesztőségünkben. És Kulcsár Árpádnál a Pécs, Stadion u. 2. szám alatt.

Tippünk: Taksony SE - PMFC 2-0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése