2023. október 26., csütörtök

Mesterek: Jarni, Robert - 1968. 10. 26.

Jarni a PMFC-pályán

Robert Jarni 

Született: 1968. október 26.
Születési helye: Csáktornya.
Nemzetisége: horvát.
Mérkőzéseinek száma: 27.
Győzelmeinek száma: 10.

Hetedhét határra, de minimum két országra szóló meglepetés volt, amikor bejelentették, hogy az egykori világbajnoki bronzérmes labdarúgó, a horvát (és a jugoszláv...) válogatott korábbi alapembere, Robert Jarni veszi át a Pécsi MFC vezetését. A kieső helyre süllyedt csapat élvonalbeli tagságának meghosszabbítása volt a cseppet sem egyszerű feladata. Számomra a mai napig rejtély, hogyan is kerültek kapcsolatba egymással a felek...

Sok ideje nem volt az ismerkedésre, mert a tavaszi szezonból előrehozott első két fordulót már 2014. novemberében és decemberében lejátszották. Ezek a találkozók még nem voltak sikeresek, de a Szombathelyi Haladás ellen megvívott decemberi Ligakupa-csaták már igen: Vas megyei ellenfelével szemben a PMFC jutott a következő körbe.

A horvát mester téli szezont aztán a csapat megerősítésére fordította. Olyan kiválóságokat ismerhettünk meg kapcsolatai révén, mint az utolsó NB I-es gólunkat szerző Branko Pauljevics, a korábbi bolgár válogatott Dimitar Makriev, aztán Ivor Weitzer vagy Mario Tadejevic. Persze, ez az ismeretség áldozatot is kívánt: ekkor került ki a keretből Wittrédi Dávid, s olyan tehetséges fiatalok szerepeltetéséről kellett lemondania, mint Turi Tamás Kristóf vagy Mohl Dávid.

A döntés érthető volt, hiszen a horvát mester csak az általa jól ismert labdarúgókkal tudta kiharcolni a bentmaradást, márpedig hosszas csapatépítésre nem volt idő.

A döntés mindenesetre a Csáktornyáról indult szakvezetőt igazolta: tavaszi szezon első NB I-es mérkőzésen rögtön az Újpesti FC-t sikerült legyőzni, ráadásul idegenben. Ritka bravúr! A csapat a pályán a folytatásban is szépen gyűjtögette a pontokat, s három fordulóval a bajnokság zárása előtt biztosította a helyét az NB I-ben. 

Az már nem rajta múlt, hogy a Nyíregyháza elleni utolsó mérkőzést már úgy kezdte a csapat, hogy tudtuk: a PMFC nem kapott engedélyt a további élvonalbeli szereplésre.

A következő szezont a Puskás Akadémia FC kispadján kezdte meg.

Első mérkőzése a PMFC kispadján:
2014. november 29. MTK Budapest FC - PMFC-Matias 3-2 (1-2) - NB I.

Utolsó mérkőzése a PMFC kispadján:

Robert Jarni statisztikája:
NB I.                 15    6  3  6    18-21
Magyar Kupa     2     0  0  2     1-5
Ligakupa            4     1  1  2     2-3
Edzőmérkőzés   6      3  1  2     7-6.
Összesen:          27   10 5 12   28-35.

Köszönjük, Mester, Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése