2023. augusztus 19., szombat

Spílerek: Turi Tamás Kristóf - 1995. 08. 19.

Turi Tamás Kristóf

Turi a Dabas elleni meccsen, 2017-ben
(forrás: pmfc.hu)
Született: 1995. augusztus 19.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 108.
Góljainak száma: 5.

Érkezett: Saját nevelés.

Az akkor még az utánpótláshoz tartozó középpályás a Lőrincz Emil - Márton Gábor tandem által irányított PMFC-ben mutatkozott be az első csapatban egy Ligakupa mérkőzésen még 2013. novemberében. Ekkor a mérkőzés 90. percében, Gaál Miklós cseréjeként lépett pályára.

A következő fellépésekre a téli szünetig kellett várni: két edzőmérkőzésen is pályára küldte őt a szakvezetés, majd a szezon valamennyi Ligakupa találkozóján a kezdő tizenegy tagjaként futhatott ki a gyepre, ám az NB I-ben nem kapott lehetőséget a bizonyításra.

Mártonék távozása után Véber György vette át a csapat vezetését, aki szintén pályára küldte őt néhány Ligakupa illetve edzőmérkőzésen. Tartós helyet azonban nem tudott kiharcolni magának a meccsekre nevezett keretben, így 2015 tavaszán, mint kölcsönjátékos, már Szentlőrincen szerepelt.

Távozott: Szentlőrinc SE (2015. február).

A szentlőrinci kölcsönjáték során nyolc mérkőzésen lépett pályára az NB III-ban, így fél év múltán remek tapasztalatokkal vértezve térhetett vissza Újmecsekaljára.

Érkezett: Szentlőrinc SE (2015. július)

Fiatal középpályásunk az élvonalból történt kizárás után került vissza Pécsre, természetesen ekkor már a nagycsapat tagjaként,. Az újra a Márton Gábor által edzett csapatban alapember lett: nélküle elképzelhetetlen volt a megyebajnokságban szereplő együttes összeállítása. Ebben az időszakban lőtte első gólját is: a Geresdlaki Dózsa ellen megnyert találkozón (6-0) talált az ellenfél kapujába. A bajnokság mellett a Baranya Kupában is pályára léphetett, így, az együttes oszlopos tagjaként, mind a bajnokságban, mind pedig a Kupában aranyérmet vehetett át.

Osztályt váltva, az első NB III-as idényben is meghatározó tagja maradt a csapatnak, hiszen 28 bajnoki és 12 edzőmérkőzésen számított rá a vezetőedző a teljes szezon alatt. Egy esztendővel később, a bajnoki cím vágyott elérése miatt jelentősen megerősített csapatban viszont rendszerint a kispadra szorult. Az őszi idényben már csak 5 bajnoki mérkőzésen rúghatott labdába, s a téli szünetben Kozármislenybe igazolt.

Turi összesen 108 mérkőzésen viselhette klubunk mezét, ezzel kiérdemelte a "százados" címet.

Távozott: Kozármislenyi FC (2018. január).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2013. november 20. Zalaegerszegi TE FC - Pécsi MFC 4-2 (2-1) - Ligakupa

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2017. október 28. Mórahalom VSE - Pécsi MFC 0-0 - NB III.

Turi Tamás statisztikája:
NB III.: 33 mérkőzés, 2 gól.
Megyebajnokság: 27 mérkőzés, 2 gól.
Magyar Kupa: 1 mérkőzés, 0 gól.
Ligakupa: 6 mérkőzés, 0 gól.
Baranya Kupa: 4 mérkőzés, 0 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 1 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 36 mérkőzés, 1 gól.

Összesen: 108 mérkőzés, 5 gól.

Turi Tamás dicsőségtablója:
NB III. Középcsoport ezüstérmese (2016/17, 2017/18).
Baranya Megye bajnoka (2015/16).
Baranya Kupa győztese (2015/16).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése