2015. május 30., szombat

2015. május 29. Pécsi MFC-Matias - Nyíregyházi Spartacus FC 2-1 (0-0)

forrás: Nemzeti Sport 2015. május 30.
Pécsi MFC-MATIAS - Nyíregyházi Spartacus 2-1 (0-0)
2015. május 29. NB I., 30. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 4500 néző.

V.: Szőts Gergely (Erős G., Becséri G. – Erdős J., Berke B. – Farkas B.).
Gól: Karacs (46’ 0:1), Heffler (83’ 1:1), Pauljevics (89’ 2:1)
Sárga lap: Frank Richárd 91’

PMFC-MATIAS: Helesfay - Pauljevics, Ojdanics, Horváth A., Tadejevics - Manjrekar, Márkvárt - Kővári (Heffler, a szünetben), Weitzer (Rácz, a szünetben), Szatmári - Frank (Pávkovics, 89.). Vezetőedző: Robert Jarni.

Nyíregyháza: Ovszijenko - Rubus, Kovacsevics, Fodor, Törtei - Zofcak (Abdouraman, 86.), Koller - Kosztics, Halenar (Rezes, a szünetben), Pekár - Darcimelia (Karacs, a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János.

"Megrázó volt. És felemelő is egyben.
Másról sem szólt az egész nap, mint arról, hogy jöttek a telefonok az ismerősöktől. Mindenki az iránt érdeklődött, hogy miként lehet bejönni a meccsre, kell-e klubkártya. Ha nem, feltétlenül jönnek, mert együttéreznek a csapattal, és mert nem értenek egyet azzal a döntéssel, amely a PMFC-t száműzi az élvonalból.
És jöttek mindenhonnan. Kollégám, Szakács Miklós a buszon néhány miskolci drukkerrel utazott együtt a stadion felé, de állítólag akadtak itt kecskemétiek is (szolidaritásból, naná). De nem ők voltak a legfontosabbak, hanem az a több ezer pécsi, aki ott volt a lelátón, hogy búcsúztassa az NB III.-ba süllyedő csapatot. Természetesen eljött a B-közép is – nagyon-nagyon jó volt látni őket!
Hát még azt a rengeteg kisgyereket, akik piros-feketében ellepték a pályát a kezdés előtt: a PMFC teljes utánpótlása ott volt, s várta a két csapatot. A jelenlévők a könnyeikkel küszködtek, látva a kissrácokat, és hallgatva a hangszórókból jövő dallamokat.
Szép volt, le a kalappal a tulajdonos, Matyi Dezső és a klub alkalmazottai előtt! Köszönjük!
Ennek a furcsa meccsnek a kezdőrúgását a születésnapját ünneplő Bodó Gyula bácsi végezte el, sejtem, milyen érzésekkel: neki, aki még az edzéseken is ott van, rettenetesen fájhat az, ami történt, történik. Természetesen átérezték a helyzetet a két csapat játékosai is, akik megölelgették egymást, majd nekidurálták magukat.
És hogy milyen volt a meccs? Ezen a napon ez teljesen lényegtelen volt. A masszívan védekező Nyíregyháza lőtt egy gólt, ezzel majdnem győzött, szerencsére azonban Heffler egyenlített, aztán az utolsó percben Pauljevics is bezúzott egyet, ezzel pedig nyert a PMFC!
A 80. perchez közeledve aztán beindult a zene, dübörgött az AC/DC-től a Thunderstruck, a B-közép pedig nyomta a pirotechnikát – szokatlan volt ugyan, de nagyon is jó volt ez így! Ráadásul bejelentették, hogy a mérkőzés után a pálya közepén eltemetik a pécsi futballt – a gyászban minden szurkoló osztozott." (bama.hu)

forrás: Nemzeti Sport 2015. május 30.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése