2018. szeptember 1., szombat

Bemelegítés: Honvéd-Magyar Futball Akadémia - PMFC (2018. szept. 2.)

A három pont reményében

Immár hetedszer találkozik a PMFC a Magyar Futball Akadémia növendékeivel. Az eddigi hat mérkőzésen háromszor született pécsi győzelem, míg a Honvéd fiataljai csak egyszer örülhettek. A gólkülönbség is mecsekaljai fölényt mutat: 11-5.

A két együttes első mérkőzéseit még az NB II-ben vívta egymással: az élvonalbeli tagságért küzdő baranyaiak a 2009/10 és a 2010/11-es idényben találkoztak a fővárosiakkal. Bár ez már az első négy találkozót jelenti, s legközelebb már csak a tavalyi, NB III-as idényben sorsolták egymással szemebe a csapatokat.

Nézzük, mi is történt az eddigi budapesti találkozókon!

2010. április 11-én a Bozsik-stadionban mérkőztek meg a felek - a végeredmény úgy lett 2-2, hogy a hazaiak az utolsó percben szerezték az egyenlítő góljukat, amely óriási potya volt: egy félpályáról, ráadásul nem is középről, hanem oldalról előreívelt labdának aláfutott a kapus, Hegedüs, így az érintés nélkül pattogott a pécsi kapuba. Várhidi mester és a teljes pécsi szurkolósereg joggal bosszankodott a jelenet láttán.

Néhány hónappal később, de már az új bajnoki évad 11. fordulójában ismét egymással szemben állt fel a kezdő rúgáshoz a két piros-fekete alakulat, ismét a Bozsikban, s a végeredmény megint csak döntetlen lett. A kadétok egyenlítő találatát az a Nagy Gergő jegyezte, aki nemrég meghívót kapott a Marco Rossi által összeállított válogatott keretbe.

A harmadik fővárosi meccsre ez év tavaszán került sor. A hosszúra nyúlt téli szünet és egy elmaradt mislenyi rangadó után az első idei tétmérkőzésre készültek a pécsiek. A bajnoki címre hajtó vendégek sorakoztak fel a középmezőny második feléhez tartozó akadémisták ellen: a Dávidok mérkőzésén három pontot elhoztuk: Kónya Dávid és Wittrédi Dávid jegyezte a két Munkás-gólt.

S mi várható szeptember 2-án? A hazaiak botladozva kezdték a bajnokságot. Eddigi egyetlen győzelmüket a Makó FC ellen szerezték, épp a legutóbbi fordulóban. Ez a győzelem nyilván önbizalmat ad a kis-Honvédnak, de kevés lesz, hiszen egy valódi Munkás-csapattal találkoznak. 
Sárai György csapata már túl van a három legerősebbnek vélt együttes elleni találkozókon (két Szeged és a Dunaújváros), és már a kései felkészülési időszak is lezárult. A megszerzett négy pont felül múlja előzetes várakozásunkat, s úgy véljük, a csapat készen áll arra, hogy elinduljon felfelé a tabellán.

Bízunk a három pont megszerzésében.

Tippünk: Honvéd-MFA - PMFC 0-2.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése