2024. június 24., hétfő

Spílerek: Rácz Áron - 1999.06.24.

Rácz Áron

Rácz az első csapat edzésén
(forrás: Rácz Áron Facebook profilja)
Született: 1999.06.24.
Mérkőzéseinek száma: 36.
Góljainak száma: 2.

Előző klubja: Szekszárdi UFC.

2015. nyarán igazolt a PMFC-hez a védekező középpályás, aki előbb a 17, majd hamarosan a 19 évesek között viselhette a piros-fekete dresszt. Tehetségére az első csapat szakmai stábja is felfigyelt, s 2016. februárjában egy edzőmérkőzésen mintegy 70 percnyi játéklehetőséget kapott.
Bár a bajnoki bemutatkozás váratott magára, a Baranya Kupa volt az a terep, ahol igazán letehette a névjegyét: a sorozat három mérkőzésén is szerepet kapott a technikás játékos.

2016. novemberében került az első csapat keretéhez, a bajnoki bemutatkozásra pedig a következő tavasszal került sor, amelyről így vallott a pmfc.hu oldalnak:

Éreztem, hogy jól megy a játék az U19-ben, de azért kicsit váratlanul ért, ugyanakkor nagyon örültem neki. Mindig is egy cél volt számomra, hogy a piros-feketéknél bizonyíthassak, hiszen apuval sokat jártunk PMFC-meccsekre. Az NB III-as csapatnál az edzések és a mérkőzések intenzitása is teljesen más, mint az utánpótlásban. Nagy a különbség a technika terén és fizikálisan is. Erősebbek a játékosok, jobban kell koncentrálni meccs közben. Főleg az én posztomon, ahol ütközni is kell. Bevallom, az első edzőmeccseken csak kerestem magam, de úgy érzem, a Kozármisleny és a Paks elleni találkozókon már jobban elkaptam a fonalat. Beleszoktam a rendszerbe. (pmfc.hu, 2017. február 23.)

A tavaszi szezon elején folyamatosan kezdőjátékosként számított rá a Márton Gábor vezette  szakmai stáb, ám a bajnokság hajrájában már csak kétszer kapott lehetőséget, mindkétszer a kispadról beállva léphetett a játéktérre.

2017. nyarán megkezdte a csapattal a felkészülést - a felnőttcsapatban szerzett góljait is ekkor érte el -, s úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben lesz, hiszen mind az edzőmérkőzések, mind pedig a bajnoki találkozók során játéklehetőséghez jutott. A tavaszi szezont felvezető edzőmérkőzéseken is rendszeresen szerepelt, s akkor érkezett a Szolnok elleni találkozó, melynek 62. percében léphetett pályára a labdarúgó ... és mindez idáig ez volt az utolsó szereplése is a PMFC-ben.

A teljes tavaszi szezont egy sérülés miatt kihagyó játékos - bár néhány meccsen pályára léphetett az U-19 jelű csapatban - 2018. nyarán távozott a PMFC-től.

Távozott: Kozármisleny FC.

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2016. február 10. Pécsi MFC - Bonyhádi VLC 2-0 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2018. február 10. Szolnoki MÁV FC - Pécsi MFC 1-2 (1-1) - edzőmérkőzés.

Rácz Áron statisztikája:
NB III.: 16 mérkőzés, 0 gól.
Magyar Kupa: 1 mérkőzés, 0 gól.
Baranya Kupa: 3 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 16 mérkőzés, 2 gól.

Összesen: 36 mérkőzés, 2 gól.

Dicsőségtábla:
NB III. Középcsoport második helyezett (2016/17, 2017/18.)
Baranya Kupa győztese (2015/16.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése