2008. augusztus 28., csütörtök

2008. augusztus 27. Pécsváradi Spartacus SK - Pécsi MFC 0-4 (0-3)

Pécsváradi Spartacus SK – Pécsi MFC-Pécs Pláza 0-4 (0-3)
Róth Antal az új vezetőedző
2008. augusztus 27. Pécsvárad, bemutató m. 100 néző.

Vezette: ifj. Botló.
Góllövő: Lovrencsics (2), Fónai, Koplárovics.

Pécsvárad: Fodor – Imhof, Krausz, Székely (Adorján), Matkó (Horváth P.) – Lutz A. (Szabó J.), Halászi (Veit), Miklós, Schmid (Egerszegi) – Tóth A. (Somodi), Dénes. Edző: Lutz Jakab.

PMFC 1. félidő: Herbert – Simonfalvi, Szabados, Lantos, Kulcsár – Szalai, Sipos, Fónai – Nagy O., Horváth Zs., Lovrencsics. PMFC 2. fi.: Sólyom – Berdó, Finta, Kulcsár, Megyesi – Szabó N., Törtei, Gulyás M., Nagy A. – Koplárovics, Tidiane. Edző: Róth Antal.

"Nagy durranás nem volt, semmi indokolatlanul nagy felhajtás, semmi tűzijáték meg egyebek, semmi olyan, ami nagy pénzeket visz el. Csak egy focimeccs a PMFC részvételével, utána szolid bankettel.
Ki hitte volna, hogy egykoron azért jöttek le a fővárosból pécsváradi színekben futballozni, mert a tejüzemben lehetett dolgozni. Az még nem jelentett nagy vonzerőt, az már annál inkább, hogy a dolgozóknak természetbeni juttatásként sajt, vaj és más termék járt, amivel lehetett csencselni. Mindez a 40-es évek végén történt.
A pécsváradi sportkör 1924-ben alakult, Levente SE néven. Később hívták Kinizsinek, Petőfinek, 1962-től Spartacus a neve. Az idők folyamán volt például atlétikai, lövész-, női és férfi kosárlabda-, női és férfi kézilabda-, röplabda-, sakk- és természetesen labdarúgó-szakosztálya. Mára a foci, a küzdősport, a sakk és a női kézilabda maradt.
– Több mint kétszáz igazolt sportolóval rendelkezünk, ami nagy szó, mivel Pécsváradnak négyezer lakosa van – tájékoztat Spannenberger János sportköri elnök, aki idén februártól tölti be ezt a tisztet. 1980-ban 14 évesen játszott azon a futballmeccsen, amikor Nyilasival az élen a Ferencváros lépett itt pályára a hagyományos októberi leányvásár keretében.
– Az NB III. ebben a városban súlyponti kérdés, lényeges, hogy meg tudjuk tartani a helyünket a Dráva-csoportban. A sportegyesület költségvetése 2008-ban 18 millió forint, főtámogatónk az önkormányzat, de azért másnak is be kell szállnia. Szerencsére minden nap csurran-cseppen valamenynyi. Ha így megy tovább, akkor fent tudunk maradni – mondta Spannenberger.
Elődje, Mártusz Antal öt évig elnökösködött.
– Lejárt az idő, amit vállaltam, idén februárban adtam át a helyemet. Örülök, hogy nem volt senkivel szemben sem tartozásunk. Hiányérzetem azért maradt, a pályát övező kerítést nem tudtuk befejezni. Az már az utódomra hárul – jegyezte meg Mártusz.
A most nyolcanéves labdarúgó-szakosztály a korosztályosoktól az öregfiúkig több csapatot működtet. Az NB III-asok tegnap bemutató mérkőzésen a PMFC-t fogadták, és a négy kapott gól ellenére nem vallottak szégyent. Most is bizonyították: kell az ilyen szintű foci Pécsváradon.
A PMFC-ben próbajátékon van egy fiatal francia, Tidiane Dia, a színesbőrű csatár korábban a most élvonalbeli Valenciennes-ben és a második ligás FC Parisban is megfordult." (bama.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése