2017. július 18., kedd

Bemelegítés: Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC

forrás: www.magyarfutball.hu

Edzőmeccs az örök riválissal

E sorok írója a nyolcvanas évek közepén szeretett bele a labdarúgásba, s ígért örök hűséget a Pécsi MSC-nek, s emlékszik még azokból az évekből olyan parázs hangulatú Pécs-Kaposvár illetve Kaposvár-Pécs meccsre, melyek 5-6000 néző előtt az élvonalban kerültek megrendezésre.

Az 1987/88-as bajnoki szezon utolsó fordulójában Kaposváron találkozott egymással a két együttes. Tudott volt, hogy a vendég pécsi csapat a középmezőnyben végez, számára tehát különösebb téttel nem bírt a találkozó, mint ahogy a záróforduló előtt az is biztossá vált, hogy a hazai zöld-fehérek kiesnek az élvonalból. Számukra inkább volt jelentősége találkozónak, jelesül az, hogy szépen köszönnek-e el közönségüktől és az első osztálytól.

Sikerült, hiszen akkor 3-0 lett a meccs végeredménye a Rákóczi javára, s a mérkőzés végén Kónya Mihályt kiállította Roxin játékvezető. Említsük meg a góllövőket: Prukner László, Adorján István és Havasi Lajos mattolta a pécsi kapust, a legendás Bodnár Lászlót.

Az NB I-ben utoljára 2014. május 3-án találkoztak egymással a csapatok, s a somogyi városban rendezett mérkőzésen 2-0 különbségű pécsi győzelem született, amely gyakorlatilag a hazai csapat kiesését jelentette. Mai napig ez az utolsó pécsi győzelem a szomszédos megye reprezentánsai ellen.

Álljon itt a meccs jegyzőkönyve, tanúsítva a fenti állítást:


Kaposvári Rákóczi FC - PMFC-MATIAS 0-2 (0-0)
2014. május 3. Kaposvár, 1.000 n. NB I. 27. f.
V: Iványi Zoltán (Lémon O., Király K. – Bognár T., Kulcsár K. – Medovarszki J.)
Gólszerző: Kővári (61.), Mohl (77. - büntetőből). Kiállítva: Bank (76.).
S: Coroian 21’, Balázs B. 30’, Bőle L. 70’, Böjte 86’, Mulemo 89’, Lebbihi 92’ ill. Balogh 30’, Mohl 56’.
Kaposvár: Antal B. – Okuka, Bank, Lebbihi, Mulemo – Florean, Bőle, Balázs B., Coroian (Murai, 69.), Firtulescu (Diallo, a szünetben) – Kink (Böjte, 77.). Vezetőedző: Selymes Tibor. 
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh, Mohl – Horváth A. – Kővári (Rácz, 81.), Wittrédi (Fröhlich, 77.), Márkvárt, Szatmári – Pölöskey (Városi, 68.). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Az elmúlt években a kaposvári és a pécsi csapat hasonló utat jártak be: mindkét csapat megjárta a megyei bajnokságot, s jelenleg a harmadosztályban szerepelnek. Így megfelelő edzőpartnerei is egymásnak, s a mögöttünk lévő legutóbbi szezonokban két téli gyakorlómérkőzést is vívtak egymás ellen, mindkétszer Pécsett. 2016. január 27-én 1-0 lett a találkozó végeredménye a látogatók javára, míg a mindez idáig utolsó randevún 1-1-re végeztek a csapatok.

Ezúttal Kaposváron találkoznak a riválisok, s számunkra örömteli, hogy a fenti jegyzőkönyvben olvasható nevek gazdáival ezúttal is találkozhatunk: Gőcze, Wittrédi és talán Horváth Adrián is ott lehet a piros-fekete csapatban. 

A meccs július 19-én 19.00 órakor kezdődik, s a találkozó  megtekintése ezúttal is ingyenes lesz.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése