2017. július 20., csütörtök

2017. július 19. Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 1-2 (0-1)

Hasonszőrűeket győztünk le

Nem, nem vizsgáltuk át szerdai ellenfelünk testszőrzetét, csupán Márton Gábor nyilatkozott így a somogyi szomszédvár elleni győzelem után.

Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 1-2 (0-1)
2017. július 19. Kaposvár, 450 néző. Felkészülési mérkőzés.
Vezette: Szilasi Szabolcs (Léman, Aradi).
Gól: Sóron (77. p.), illetve Kónya D. (31. és a 87. p.).

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta (Borsi, 62. p.) – Szabó A. (Nagy J., a szünetben), Ludánszki (Lakatos G., a szünetben), Fodor M. (Bakos B., 62. p.) – Kollega K., Ur (Böjte, 62. p.), Nagy K., (Mundi, 65. p.) Szakály A. (Vajda R., 78. p.), Hadaró – Andorka (Sóron, a szünetben), Rajczi (Fonyódi, 75. p.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Pécsi MFC: Gőcze (Sólyom, a szünetben) – Puskás, Fellai, Füredi, Szabó R. (Rácz, a szünetben) – Koller, Turi – Kónya D., Horváth P. (Wittrédi, 62. p.), Károly (Frank, 62. p.) – Mojzer (Mayer, a szünetben). Vezetőedző: Márton Gábor.

Kép forrása: pmfc.hu
Kónya Dávid duplájával győztünk a második edzőmérkőzésünkön, amelyen a somogyi megyeszékhely szintén harmadosztályú gárdájánál találtattunk egy találattal jobbnak. Csapatunkban kezdett a Szentlőrincről érkezett Füredi, aki ezen a mérkőzésen húzta magára először klubunk mezét, illetve a második félidőben lehetőséget kapott a próbajátékon lévő, korábbi győri támadó Mayer Milán is. A csereként beállt csatár szinté az első mérkőzését játszotta a pécsi csapatban.

A meccsen egyébként jellemző volt a pécsi dominancia. Márton Gábor csapata végig frissebben mozgott, a váratlan helyzetekre is gyorsabban reagált. Artner Tamás által edzett hazai együttes sok hibát vétett, így a mieink több helyzetet is ki tudtak dolgozni. Sajnos, csak kétszer sikerült bevenni a hazai kaput, ám ez is elégnek bizonyult ahhoz, hogy három év után - ha csak edzőmérkőzésen - de legyőzzük a Kaposvári Rákóczi nagyra becsült együttesét.

Hasonlóan vezetőedzőnkhöz, mi is azt szeretnénk, hogy egy év múlva mindkét csapat másodosztályúvá érjen, s újra bajnoki mérkőzéseken küzdhessenek egymással a győzelemért.

Edzői nyilatkozatok:

Artner Tamás (Kaposvár): A két és fél hetes terhelés kijött a játékosokon, fáradtan mozogtak, míg a pécsiek sokkal frissebbek, dinamikusabbak voltak. Az első félidőben a hátsó alakzatunk nem működött jól, ez elbizonytalanította a csapatot. Rengeteget hibáztunk, s a kapusunk sem állt a helyzet magaslatán. A második félidőben három másik belső védővel játszottunk, ez jól működött, a mérkőzés is jobb lett, de a kapu előtti döntéseink nem bizonyultak a legjobbnak. Összességében azt lehet mondani az első félidőben a Pécs, a másodikban pedig mi játszottunk jobban.

Márton Gábor (Pécs): Azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. Egy hasonszőrű csapattal találkoztunk, amelyik ugyanúgy a feljutást tűzte ki célul, mint mi. A terhelések ellenére a játékosok jól futballoztak, rengeteg helyzetet dolgoztak ki. Egy dolgot nem tudok megérteni: egy edzőmérkőzést miért nem lehet korrekt módon levezetni. Ilyenkor nem az eredmény számít, hanem az, hogy a csapat visszaadja a pályán azt, amit kérek tőle, de a bírók itt még a pankrációt is engedték volna. Zárszóként azt kívánom a Kaposvárnak, hogy jövőre szerepeljünk egy osztályban, ez azt jelentené, hogy mindkét klub elérte célját. Pécsnek és Kaposvárnak is olyan futballtradíciója van, hogy megérdemelné azt, hogy NB II.-ben szerepeljen.

Csak a Munkás!

(Cikkünk a pmfc.hu és a Kaposvári Rákóczi FC hivatalos honlapja alapján készült)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése