2014. március 30., vasárnap

2014. március 29. Pécsi MFC-Matias - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-0

Pécsi MFC-MATIAS - KTE-Phoenix Mecano 0-0 
2014. március 29. Pécs, PMFC-stadion. 2.000 n. NB I. 22. forduló.

forrás: bama.hu
Vezette: Vad II István (Tóth II., Becséri G. – Erdős J., Szőts G. – Kis Z.).
Sárga lap: Nagy J. (89.), ill. Karan (30.), Eninful (62.), Balázs Zs. (90.).

PMFC: Gőcze - Nagy J., Romics, Balogh B., Mohl - Horváth A. - Kővári (Rácz, 89.), Koller (Bailo, 79.), Márkvárt, Szatmári - Wittrédi (Pölöskey, 61.). Vezetőedző: Márton Gábor.

KTE: Polekszics - Póti, Karan, Varga R., Forró - Vukaszovics, Eninful - Bebeto (Szécsi, 39.), Szavics (Nagy P., 63.), Gréczi - D. Pavicsevics (Balázs Zs., a szünetben). Vezetőedző: Bekő Balázs.

"Volt, aki 5-1-et tippelt, volt, aki 3-0-át, vagyis egyvalamiben egyetértettek a pécsi szurkolók: hazai győzelem lesz. A két csapat helyezése, eddigi szereplése valóban a PMFC sikerét vetítette elő, más kérdés, hogy az ilyen meccseket egyáltalán nem egyszerű behúzni, az ilyen ellenfeleket nem egyszerű legyőzni.
Hamar kiderült, hogy a Kecskemét rágós lesz. A vendégek ugyanis alaposan megszervezték a védekezésüket, semmiféle kockázatot nem vállaltak: támadás esetén hárman meglódultak előre, és igyekeztek eltalálni az elöl poroszkáló Darko Pavicsevics fejét. Nem sikerült.
forrás: Nemzeti Sport, 2014. március 30.
A pécsiek ennél azért sokkal többet tettek a vezetésért. Elsősorban Szatmárinak volt egy-két szebb megmozdulása, de Márkvárt is adott néhány jó labdát, és Kővári is csipkedte magát, így a piros-feketék el is jutottak három-négy kecsegtető helyzetig. Simán gólt lőhetett volna Szatmári és Wittrédi is, de egyiküknek sem sikerült bevennie Polekszics kapuját – félidőre maradt is a gól nélküli döntetlen.
A második félidőben a Darko Pavicsevics helyére a szünetben beálló Balázs Zsolt hat perc alatt több borsot tört a pécsiek orra alá, mint csatártársa negyvenöt alatt. Ő volt az, aki a mérkőzés során először találta el a hazaiak kapuját, szerencsére Gőcze a helyén volt, így nem szereztek vezetést a vendégek.
Sajnos az első negyedórában a PMFC sem került előnybe, így aztán jöhetett az első csatár: Wittrédit Pölöskey váltotta. Mindez azonban nem változtatott az alapproblémán, a pécsiek sehogy sem találták a ritmust, nem tudtak kellően felpörögni, felgyorsulni, ezt a tempót pedig bírta a Kecskemét, s ezeket a támadásokat különösebb gond nélkül ki tudta védekezni. Pedig nagyon kellett volna ez a győzelem, ugyanis a vendégekről tömören ez volt mindenkinek a véleménye: piszkos gyengék.
Ennek ellenére kihúzták egy döntetlennel Pécsett – nagy kár érte. A hazaiak sokkal közelebb álltak a győzelemhez, de ezúttal nem volt meg bennük a kellő átütőerő, így sajnos nem sikerült nyerniük." (bama.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése