2014. március 19., szerda

2014. március 18. Pécsi MFC-Matias - Videoton FC 1-1 (1-0)

Pécsi MFC-MATIAS - Videoton FC 1-1 (1-0)
2014. március 18. Pécs, PMFC-st. 300 n. Ligakupa, negyeddöntő, első mérkőzés. 300 néző.
Milan Perics

Vezette: Iványi Zoltán (Ring Gy., Buzás B. – Andó-Szabó, Szőts G. – Erős G.).
Gólszerző: Peric (34.), ill. Nikolic (61.)
Sárga lap: Hudák (66.).

PMFC-MATIAS: Helesfay - Erdős, Gajág, Balogh, Lantos, Turi - James - Városi, Zsdrál, Rácz (Bailo 71.) - Peric (Gránicz 76.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Videoton FC: Tujvel - Brachi, Vinícius, Tar, Mamadu (Hudák 57.) - V. Gomes - Álvarez, Nildo, Lupeta (Zé Luis 63.), Oliveira (Paraiba 77.) – Nikolic. Vezetőedző: José Gomes.

"Hiába, ez csak a Ligakupa, s bár a negyeddöntő első mérkőzése akár vonzóbb is lehetett volna a nézők számára, azért az edzői nyilatkozatokból mindenki leszűrte, most nem azt a csapatot fogja látni pécsi oldalon, mint az elmúlt napokban, hetekben. Nem is azt látta. A lelátón a háromszázban ott találhattuk az MTK elleni fél PMFC-t, például Fodor Ferencet, Danijel Romicsot (még most is egymás mellett álltak – hiába, nem árthat, ha ilyenkor is gyakorolnak), Wittrédi Dávidot. Vagyis hamar kiderült, hogy ezúttal zömmel a fiataloké lesz a pálya, akik, mint kiderült, kemény feladatot kaptak: megharcolhattak egy komplett Videotonnal.
Mondjuk nem csodálkoztunk rajta, hogy a fehérváriak itt mindent bevetettek, valahol tényleg kéne valamit domborítani. A bajnokságban rosszul állnak, elúszni látszik az aranyérem, a Magyar Kupában pedig a DVTK már megállította őket – marad tehát a Ligakupa. Ennek megfelelően álltak fel, tele voltak légiósokkal, akik láttán először átfutott az agyunkon, hogy ennek csúnya vége lesz, három-négy góllal nyernek a vendégek.
Ehhez képest!
Na ehhez képest az első félidőben a PMFC egyértelműen jobb volt a Videotonnál. Gólt rúghatott volna Rácz, aztán könnyedén betalálhatott volna Perics, hiszen büntetőt rúgott – de ami késik, szerencsére nem múlik. Öt perccel később az éppen a Videotontól kölcsönkapott Perics már nem hibázott, a pécsiek pedig vezetést szereztek, s az előny kitartott az első félidő végéig.
Szép részsiker volt ez a hazaiak számára, és nagy szégyen a vendégeknek.
Na, amit a második félidőben néhány fehérvári művelt, attól harsány röhögés tört ki a lelátón. Mamadu kétszer egymás után majdnem teljesen luftot rúgott, hogy aztán csapattársa, Vinícius is sután találja el a labdát! „Öreg, te havonta mennyiért gurítasz itt?” – hangzott el a lelátón, majd valaki megjegyezte: „Hajtsuk meg, mert ezek ellen az 1-0 kevés”. Teljesen jogos volt a kritika, jogosak voltak az irónikus bekiabálások, mert a kutya nem mondta volna meg, hogy a fehérváriaknál az agyonfizetett sztárok vannak a pályán.
Futballt ugyanis a pécsiektől láttunk, főleg a bal oldalon Rácz Ferenc csipkedte magát, de Városi Viktoron is látszott, hogy bizonyítani akar. Szó sem volt arról, hogy tele lenne a nadrág, ami örömteli. Hátul azért sajnos akadtak hajmeresztő hibák, rossz megoldások, s bizony az egyikből Nikolics Nemanja kiszenvedte az egyenlítést.
A jókedvre egyébként nem lehetett panasz a lelátón, talán a megszokottnál is többet lehetett nevetni. „Végre! Magyar a magyar helyett! Miért haraptad el a végét?” – kiabált egy öblös hang a szpíkernek a nevek bemondása után, amikor Filipe Oliveirát Rodrigues Farias Edson, vagyis Paraiba váltotta…
A vége 1-1 lett, s kiderült, ennél valamivel gyengébb csapatot kell elküldeni a fehérvári visszavágóra, ha ezt a sorozatot fel akarja adni a PMFC. Csak miheztartás végett, így nézett ki a pécsi cserepad ezen a meccsen: Steer Bence, Bailo Dávid, Gránicz Patrik…" (bama.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése