2014. március 17., hétfő

2014. március 16. Pécsi MFC-Matias - MTK Budapest FC 1-0 (1-0)

PMFC-MATIAS - MTK Budapest FC 1-0 (1-0)
2014. március 16. NB I. 20. f.. Pécs, PMFC-pálya, 2.500 néző.

Vezette: Szabó Zsolt (Lémon O., Kormányos II. – Becséri D., Gaál Gy. – Kis Z.).
Gólszerzőnk: Koller Krisztián (44. - büntetőből)
Sárga lap: Pölöskey P. (52.), Romics (76.), ill. Kanta J. (24.), Pölöskei Zs. (27.), Torghelle (66.), Kálnoki Kis (72.). Kiállítva: Rodenbücher (43.).

PMFC: Gőcze – Nagy J., Fodor, Romics, Beke – Horváth A. – Kővári (Városi, 79.), Márkvárt (Zsdrál, 90.), Koller, Szatmári – Pölöskey P. (Wittrédi 57.) Vezető edző: Márton Gábor.

MTK: Hegedüs – Nagy T., Kálnoki Kis, Rodenbücher, Poór – Vass Á., Pölöskei Zs. – Bese (Kelemen sz.), Kanta J., Ladányi (Vass P., 67.) – Torghelle (Eppel, 74.). Szakmai igazgató: Garami József.

Testvérháború: Pölöskey Pölöskei ellen
forrás: Nemzeti Sport, 2014. március 17.
"Amire előzetesen számítani lehetett, hogy jó, élvezetes, izgalmas mecs lesz, hiszen mindkét csapat tud futballozni. Az elején rögtön kiderült, hogy az MTK kellemetlen ellenfél lesz: a kék-fehérek nagyon agresszíven kezdtek, letámadtak, gyorsan járatták a labdát, s többször is nehéz helyzetbe hozták a pécsi védelmet. A 20. percben pedig már mindenki úgy gondolta, itt a vendégvezetés – ám Torghelle ezúttal kihagyta a ziccert.
Mákja volt a PMFC-nek.“Ne húzódjunk be, ezek nem a finnek!” – kiabálta be a lelátóról egy férfihang. Behúzódásról szó sem volt, de tényleg nagyon oda kellett figyelniük Szatmáriéknak, mert az MTK nagyon gyorsan támadásba lendült a megszerzett labdákkal. Ugyenezzel próbálkoztak a hazaiak is, akik a 16-osig sokszor eljutottak, ám igazi gólhelyzetig egyszer sem – a vezetést mégis ők szerezték meg. A 43. percben ugyanis Pölöskey Péterrel szabálytalankodott Rodenbücher István a 16-oson belül, legalábbis a hatodik játékvezető, Gaál Gyöngyi szerint. Szabó Zsolt mindenesetre büntetőt adott, s bizony sokakban meghűlt a vér, amikor Koller Krisztián állt a labda mögé, hiszen szerdán a Magyar Kupában az Újpest ellen kihagyott egy tizenegyest. Hát, mit mondjunk, van vér a pucájában: most is el merte vállalni, be is lőtte, nem is akárhogyan, hiszen amúgy szemtelenül, panenkásan alábökött a labdának, ami így a jobbra elvetődő Hegedüs mellett a kapu közepében kötött ki.
Szép volt, és remélhetőleg nem haragszik meg Koller azért, mert néhányunk fejében megfordult, hogy nem teljesen százas…
Koller büntetője
forrás: bama.hu
S hogy milyen volt a második félidő? Szó se róla, kicsit többet vártunk. A PMFC emberelőnyben volt, ráadásul vezetett is, mégsem tudta teljesen átvenni az irányítást, s bizony sokáig cidrizni kellett, nehogy a vendégek egyenlítsenek. A 76. és a 77. percben közel álltak a hazaiak ahhoz, hogy végképp eldöntsék a mérkőzést, de sem Fodor, sem Márkvárt nem tudott Hegedüs kapujába találni, s a folytatásban is látszott, az 1-0-s győzelem, a biztonság most talán fontosabb, mint egy esetleges második találat – vagy egyszerűen ezúttal csak ennyi volt a lábakban. A vége egygólos pécsi siker lett, s mint a lelátói reakcióból kiderült, senki sem bánta, hogy nem lett több közte: tapsot kaptak a pécsiek, akik továbbra is kiválóan szerepelnek a bajnokságban." (bama.hu)
forrás: Nemzeti Sport, 2014. március 17.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése