2012. április 29., vasárnap

2012. április 28. Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC-Matias 1-0 (0-0)

Kaposvári Rákóczi FC – Pécsi MFC-Matias 1-0 (0-0)
2012. április 28. NB I., 26. forduló. Kaposvár, 2500 néző.

foto: Somogyi Hírlap
Vezette: Radványi Ádám (Demeter János, Kepe Arnold – Kiss Norbert).
Gól: Balázs Benjámin 48’.
Sárga lap: Diallo (89.), Bebeto (96.), ill. Kvekveskiri (4.), Paracki (14.), Bajzát (55.), Scsepanovics (96.).

Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Graszl K., Bank, Jánvári – Balázs B., Addo (Diallo, 89.), Safarics, Horváth T. (Hegedűs, 66.), Bebeto – Grumics (Jammeh, 70.). Vezetőedző: Sisa Tibor.

PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Csausics, Lantos, Kvekveskiri – Regedei, Paracki (Scsepanovics, 65.), Demjén (Ato, 71.) – Fröhlich – Andorka (Zseljkovics, 64.), Bajzát. Vezetőedző: Mink Olivér.

"A találkozó előtt optimistán abból indultunk ki, hogy minden sorozat megszakad egyszer, így a PMFC rossz szériája is, s ennek megfelelően majd nyernek idegenben a piros-feketék. Sajnos nem így történt.
Elsősorban talán azért, mert a Kaposvárnak ez a mérkőzés több volt egy szimpla bajnokinál, Sisa Tibor együttese a győzelemmel többet szerzett három pontnál – még ha csak annyi is járt érte. Ez a siker ugyanis gyakorlatilag a bentmaradást jelentette a somogyi csapatnak.
Innen azonban még fel lehetett volna állni, s bizony ha Fortuna istenasszony fogja a pécsiek kezét, talán nem is kapnak ki. De úgy tűnik, a szerencse elpártolt a piros-feketéktől tavasszal: hiába jutottak el többször is a kaposvári kapuig, hiába akadt ígéretes lövése Andorkának és Bajzátnak is, a labda mindkét esetben a kapufán csattant. A hálóba az Istennek sem akart bekerülni.S hogy miért tudta legyőzni a Kaposvár a PMFC-t? Talán azért, mert valamivel többet tett a sikerért. Játékosai futómennyiségben felülmúlták a vendégeket, s a hazaiak több veszélyes helyzetet is kialakítottak – más kérdés, hogy góljuk előtt Dibusz Dénes nagyot hibázott, éppen Balázs Benjámin elé ütötte a labdát.
Pedig a szurkolókon nem múlott. A pécsi drukkerek már a múlt héten, a Paks elleni bajnoki vége felé is a kaposvári kirándulásra hangoltak, s bizony elég sokan elkísérték a PMFC-t. Jó ideig buzdították is a kedvenceket, a hajrában azonban megint elfogyott a türelmük, ami persze nem meglepetés – az utóbbi időben vajmi kevés sikerélménnyel örvendezteti meg őket a csapat.
A PMFC mélyrepülése tovább tart: tavasszal csak egyetlen meccset tudott megnyerni, a 20. fordulóban Kecskeméten győzött, azóta semmi. Hat bajnoki óta nyeretlen az együttes – kész szerencse, hogy a bentmaradásért már nem kell harcolni." (bama.hu)
Nemzeti Sport, 2012. április 29.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése