2007. május 6., vasárnap

2007. május 5. Pécsi MFC-Pécs Pláza - Paksi FC 0-2 (0-1)

Pécsi MFC-Pécs Pláza – Paksi FC 0-2 (0-1)
2007. május 5. Pécs, PMFC-st., 1.100 néző. NB I. 27. forduló. 

Kulcsárral együtt roggyant meg a PMFC
(Nemzeti Sport, 2007. május 6.)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál R., Kovács Z.).
Góllövők: Horváth F. 28’, Fehér A. 63’. 
Kiállítva: Sólyom Cs. 1’
Sárga lap: Dienes 23’, Pavicsevics 28’ ill. Tamási G. 34’, Fehér A. 65’, Horváth F. 82’, Buzás 88’.

PMFC: Sólyom – Sipos J., Dienes, Szabados, Lantos – Pavicsevics (Wittrédi, 60’), Szatmári L., Varga Z. (Csaba Gergő – kapus, 3’) – Lukács T., Nógrádi (Szekeres Zs. 67’), Kulcsár Á. Edző: Keszei Ferenc.

Paks: Kovács A. – Molnár Z., Fehér A., Salamon, Hanák – Tamási G. – Kiss T., Zováth, Buzás (Csehi, 90’), Heffler (Mészáros, 80’) – Horváth F. (Varga L. 80’). Edző: Lengyel Ferenc.

MECCSKRÓNIKA:
l. perc;. Sólyom buktatta a tizenhatos előtt a gólhelyzetben kitörő Hefflert, amiért Szabó Zsolt játékvezető kiállította a pécsi kapust. 
28, perc; Salamon a tizenegyespontról a balösszekötő helyén álló Horváth Ferenchez fejelte a labdát, aki tíz méterről, jobbal, félfordulattal, ollózva a jobb alsó sarokba lőtt. (0-1)
57. perc: Lukács Tihamér a paksi térfél közepéről, balról ívelte át a labdát a jobb oldalon felfutó Síposnak, aki 13 méterről, jobbal lőtt a bal alsó sarok mellé. 
59. perc: Búzás végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, 28 méterről, Csaba látványos vetődéssel ütötte ki a jobb sarok előtt a labdát. 
63. perc; Kiss Tamás a tizenhatosnál megszerezte Dienestől a labdát. Az érkező Búzás elé gurított, aki nyolc méterről lőtt, de a becsúszó Sipos szögletre mentett. A szögletrúgásból Tamási Gábor ívelte be a labdát, s Fehér Attila hét méterről fejelt a jobb alsó sarokba. (0-2)
81. pars: Molnár Zoltán tűnt fel a jobb oldalon, hat méterről éles szögből lőtt. Csaba kiütötte a labdát, a paksi védő ismételhetett, a pécsi kapus ismét hárított. A következő kísérlet Búzásé volt, az ő lövése után a betömörülő védőkről pattant szögletre a labda. 


Bemutatkozott...
Csaba Gergő sohasem feledi el 2007. május 5-ét. A 18 éves fiatalember szombat reggel elsétált a Leőwey Klára Gimnáziumba, hogy aztán elballagjon társaival, búcsút intsen az alma maternek, vállán a tarisznyával, karján a hatalmas virágcsokrokkal, s aztán az ilyenkor szokásos ünnepi ebéd után kimenjen a pécsi stadionba, s tartalék kapusként készüljön a Paks elleni találkozóra. 
Amikor leült a kispadra, eszébe sem jutott, hogy az est főszereplője lehet, sokkal inkább a hétfői írásbeli érettségin járhatott az esze, de aztán közbeszólt a sors, pontosabban Szabó Zsolt játékvezető döntése: a bíró már az első percben kiállította Sólyom Csabát, a PMFC kapusát, s a gimnazista Csaba Gergő három gimnasztikázó mozdulat után a kapuban találta magát. 
Úgy tűnt, lámpaláz nélkül szállt be a játékba, és a 28. percig mindenki hitte, gól nélkül úszhatja meg a bemutatkozást. Hát nem... A napokban villámigazolással szerződtetett csatár, Horváth Ferenc ugyanis kettőzött bizonyítási vággyal lépett pályára, a 34 éves, 32-szeres válogatott futballista a rá jellemző jellegzetes mozdulattal rémálommá tette Csaba Gergő debütálását. 
A pécsi vezetőedző, Keszei Ferenc átszervezte csapatát, és a paksi előny, valamint az emberhátrány ellenére nagy elszántsággal és olykor pontosabban és szervezettebben is futballozott a hazai együttes - úgy tűnt, a Paks csak a biztonságra törekedett. 
Sem az első félidőben, sem a folytatásban nem lehetett beszélni színvonalról, futballszakmáról, a mérkőzést meghatározta az első percben történő kiállítás. Ettől kezdve csak az volt a kérdés, hogy a Paksi FC mennyi energiát mozgósít a győzelem érdekében. Nos, a zöld-fehérek egyáltalán nem kényeztették el lelkes szurkolóikat, szürkén, egysíkúan futballoztak, de így is övék lett a három pont. 
A Pécs elmaradt a várakozástól, nem szerezte meg a korábban előirányzott hat pontot (két hazai meccsből csak egy jött össze), emiatt rendkívül nehéz helyzetbe került a Keszei Ferenc vezette együttes. A 14. helyre zuhant vissza, csupán egy pontra áll a kieséstől. Információnk szerint hétfőn összeül a klub vezetősége, és a válságstáb tagjai eldöntik, hogyan tovább. Büntetni már nincs mit és kit, hiszen annál nagyobb büntetés nem létezhet a pécsieknek, minthogy kiesik a csapatuk. Most valami jobbat kell kitalálni. 

MESTERMÉRLEG:
Keszei Ferenc: Kilencven percig emberhátrányban játszottunk, ráadásul legalább egy mérkőzésre elvesztettük az egyetlen felnőttkorú kapusunkat. Akik a pályán voltak, mindent megtettek. A sorsomról nem én döntök. 
Lengyel Ferenc: A nagyon korai, de teljesen jogos kiállítás döntő momentumnak bizonyult, amit a csapatom jól használt ki. Nagy lépést tettünk a bentmaradásért, de még nem dőlt el semmi, fontos lesz a következő két hazai meccsünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése