2007. május 13., vasárnap

2007. május 12. Vasas SC - Pécsi MFC-Pécs Pláza 3-3 (1-2)

Vasas SC – Pécsi MFC-Pécs Pláza 3-3 (1-2)
2007. május 12. Budapest, Fáy u., Illovszky-st., 2.500 n. NB I. 28. forduló.

Pest duplázott
Vezette: Szilasi Szabolcs (Heibl J., Ring Gy.).
Góllövők: Kenesei K. 32’, Lázok 63’, Pandur 71’ ill. Pest K. 17’, 33’ Kulcsár Á. 89’.
Sárga lap: Pintér Z. 39’, Tóth A. 72’ ill. Dienes 23’, Finta 50’.

Vasas: Németh G. – Balog Zs. (Majoros, 69’), Pandur, Kovács G. (Fehér Z., sz.), Tóth A. – Pintér Z. – Kincses, Kiss K. (Unierzyski 74’), Németh N. – Kenesei K., Lázok. Edző: Mészöly Géza.

PMFC: Udvarácz – Finta Z., Dienes, Szabados, Szekeres Zs. – Lantos (Bajúsz, sz.) – Lukács T. (Sztipánovics 64’), Pest K., Sipos J., Varga Z. (Szatmári L. 79’) – Kulcsár Á. Edző: Keszei Ferenc.

MECCSKRÓNIKA:
17. perc: Kenesei veszítette el a labdát a pécsi tizenhatos előterében, Varga I Zoltán nyomban indította Kulcsárt, aki csaknem az alapvonalig futott, majd laposan centerezett. Tóth András becsúszva akart menteni, ám a sután eltalált labda a földön fekvő Pest Krisztián elé pattant, aki hat méterről jobbal a bal alsó sarokba gurított. (0-1)
32. perc: Dienes szabálytalankodott Kenesei Krisztiánnal szemben 23 méterre a pécsi kaputól, a szabadrúgásból a Vasas támadója jobbal csavarta el a labdát a sorfal felett, amely a kapuban kötött ki. (1-1)
33. perc: A középkezdést követően Pest Krisztián szlalomozott végig a figyelmetlen hazai középpályások között, majd a balösszekötő helyén betört a tizenhatoson belülre, és 14 méterről jobbal kilőtte a bal alsó sarkot. (1-2)
63. perc: Lázok a tizenhatos bal oldalánál csapott be két pécsi védőt, majd tíz méterről, jobbal kapura lőtt, a labda Bajusz lábát érintve vágódott a bal felső sarokba. (2-2)
71, pere: Kenesei jobb oldali sarokrúgását kővetően Pandur hét méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába. (3-2)
81, perc: Majoros a pécsi térfél közepén passzolt Kenéseihez, aki nyomban a jobb oldalon felzárkózó Kincseshez játszott, a középpályás 25 méterről jobbal kapura lőtt, de a labda elszállt a jobb kapufa mellett. 
89. pere: Udvarácz előrevágott labdájára Kulcsár Árpád csapott le, ütemet váltva elfutott Kincses Péter mellett, majd kissé kiszorított helyzetből, 13 méterről ballal a kapu bal oldalába lőtte a labdát. (3-3)


Udvarácz Milán
Ellentétes félidőt produkáltak a csapatok a Fáy utcában: az első játékrészben a Pécs, a szünet után a házigazda Vasas futballozott jobban. A döntetlennel a baranyaiak a kiesést jelentő 15. helyre csúsztak vissza. 
A kora esti kezdésre nehéz helyzetbe került a Pécs. Kieső helyen állva lépett pályára, mivel a korábban véget ért délutáni mérkőzésen a Tatabánya győzött, s ezáltal megelőzte, és az utolsó előtti helyre lökte vissza a pécsieket, akik így lényegében győzelmi kényszerrel futballoztak a Fáy utcában. A Vasas viszont jóval kényelmesebb pozícióból készülhetett, hiszen a célja az ötödik hely megőrzése, ami össze sem hasonlítható a kiesés ellen vívott élet-halál harccal. 
Ez a különbség tükröződött az első félidőben látottakon. 
A Pécsről pillanatokon belül kiderült, hogy tisztában van a téttel, s hogy nem csupán a gólszerzést, hanem a védekezést is roppant fontosnak tartja. A vendégcsapat jelentős erőket összpontosított a középpályára, 
hogy már ott meghiúsítsa a házigazdák próbálkozásait, amikor pedig megszerezte a labdát, négyen-öten felzárkóztak az egyetlen ék mellé, és így igyekeztek gólszerzési lehetőséghez jutni. Ennek a jól megszervezett kontrajátéknak viszonylag hamar meg is lett a gyümölcse. Az angyalföldi védők óvodás hibát követtek el, buta módon hárman rontottak rá Varga Zoltánra, akinek ügyes pörgetése tökéletesen egyedül találta Kulcsár Árpádot - ez volt a vezetőgól kulcsmozzanata. Ám ezt követően mintha mi sem történt volna, úgy folytatódott a játék. A Vasas határozatlanul támadgatott, a Pécs várta az ellencsapások lehetőségét, és elsősorban az utóbbi akarata érvényesült. A hazai csapat kizárólag szabadrúgásból volt képes izgalmat okozni a vendégek kapuja előtt, Kenesei Krisztiánnak így sikerült egyenlítenie is, de a Vasas szurkolóinak az öröme egyetlen percig sem tarthatott. Elképesztő volt, ahogy a középkezdés után Pest Krisztián szabadon végigvihette a hazai térfélen a labdát, majd zavartalanul a kapuba spiccelhette - vicc, amit a házigazdák összpontosítás és védekezés címén bemutattak. 
Már a második pécsi gól szemlátomást nagy zavarba hozta a Vasast, amely a szünet után megpróbált összeszedettebben és erőteljesebben futballozni. A játékosok többet mozogtak labda nélkül, határozottabbá váltak, de ezzel sokáig csupán annyit értek el, hogy hosszú percekig a pécsi térfélen zajlott a játék, ám a pénteken villámigazolással Baranyába szerződő Udvarácz Milánnak a 63. percig semmi dolga nem akadt. Ezzel együtt óriási kockázatot vállaltak a vendégek a támadójáték teljes feladásával, hiszen nem hihették, hogy hiba nélkül állják majd a sarat. Rá is fizettek a taktikára, mert a törvényszerű hiba jött, igaz, Lázok János nagyszerű csellel csapott be két védőt is a gól előtt. 
A Pécs hiába próbált visszaállni a korábbi ritmusra, csak erőlködött, az angyalföldiek viszont nem elégedtek meg az egy ponttal, töretlenül mentek előre, és egy szöglet után sikerült megszerezniük a vezetést. A hátralévő időben is ők irányítottak, ám egy figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy elússzon a győzelmük. 
A Pécs csaknem belevert egy szöget a saját koporsójába azzal, hogy azt hitte, képes lesz megőrizni a szünetig szerzett előnyét, ám alapvetően a döntetlen sem segített rajta. Az első félidőben kilátástalanul játszó Vasas dicséretére szól, hogy a másodikban megemberelte magát, ám összességében nem játszott jól, és nem szolgált rá a győzelemre. Az első játékrészben a Pécs, a másodikban a házigazda mutatott többet - így igazságos eredmény született. (Nemzeti Sport, 2007. május 13.)

MESTERMÉRLEG:
Mészöly Géza: Nem jó kezdtük a mérkőzést, de a csapatnak volt tartása, a szünet után már más szellemben futballozott. Sikerült fordítanunk, de hihetetlen figyelmetlenségek miatt két pontot elvesztettünk.
Keszei Ferenc:  A csapat óriási lelkesedéssel küzdött, jól is játszott, az egy pontot megérdemeltük. Tettünk egy lépést előre, már csak azzal is, hogy képesek voltunk utolsó percekben pontot menteni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése