2006. április 16., vasárnap

2006. április 15. FC Fehérvár - Pécsi MFC 1-0 (1-0)

FC Fehérvár - Pécsi MFC 1-0 (1-0)
2006. április 15. Székesfehérvár, NB I. 23. forduló. 3.500 néző.

Vezette: Vad II István(Erős G., Takács G.).
Góllövő: Dvéri 43'.
Sárga lap: Bajusz 26., Berdó 30., Schwarcz 45., Kulcsár 58. percben. 
Kiállítva: Schwarcz a 62. percben. 

FC Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Horváth G., Vincze Z. - Dvéri, Schwarcz, Bozsics (Farkas B., sz.) - Nagy D. (Lattenstein 66'), Sitku, Györök (Dajics, sz.). Vezetőedző: Csertői Aurél. 

PMFC: Sólyom - Schindler, Dienes, Bajusz, Kulcsár - Berdó, Szabados, Győri (Kalina, sz.), Pavicsevics, Sipos N. (Szekeres. sz.)- Jevdovics (Sipos J., 79'). Vezetőedző: Keszei Ferenc. 

MECCSKRÓNIKA:

9. perc: Csizmadia a jobbösszekötő helyén az alapvonalig tört előre, beadása azonban elsuhant a nagy helyzetben lévő Vincze Zoltán feje fölött, végül Bozsics lőtt kapura húsz méterről, de a labda Schindlerről szögletre vágódott. 
19. perc: Vincze Zoltán jobb oldali szögletrúgása után rossz ütemben lépett ki Sólyom, és Horváth Gábor, a kapust megelőzve, öt méterről alig fejelt a kapu mellé. 
28. perc: Sitku a 16-os vonalánál a balösszekötő helyén érkező Győrökhöz játszott, aki bal lábbal, kevéssel lőtt a jobb oldali kapufa mellé. 
36. perc: Sitku középre adott, Bajúsz rosszul vette le a labdát, amely elpattant a védőtől, de Schwarcz a kapu fölé fejelt. 
43. perc: Dvéri a pécsi térfélen ügyesen megszerezte a labdát, majd néhány lépés után rájött, hogy egyetlen pécsi védő sem támadja meg, és 18 méterről, jobb lábbal, nagy erővel a kapu bal alsó sarkába lőtt. 1-0 
62. perc: Schwarcz a felezővonal közelében, a saját térfelén megrúgta Dienest, a játékvezető ekkor még nem sípolt, hagyta, hogy befejezzék a támadást, aztán sárga lapot adott a fehérvári középpályásnak. Mivel Schwarcznak ez a második sárga kártyája volt, előkerült a piros is. 
73. perc: Lattenstein a 16-os bal sarkától jobbal célozta meg a kaput, a labda a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. 
75. perc: Lattenstein 25 méteren át szlalomozott a pécsi védők között, a büntetőterületen belül azonban hosszan szöktette magát, és a remekül kivetődő Sólyom elcsípte a labdát. 
88. perc: Dajics ügyesen átjátszotta őrzőjét, az alapvonalról jól gurított vissza, Sitku tíz méterről, szorongatott helyzetben kapura lőtt, de a labda kevéssel a kapu mellé ment. 
89. perc: Szabados kitűnő helyzetben, öt méterről a balösszekötő helyéről lőtt kapura, Tudor óriási bravúrral kiütötte a labdát, Kalina ismételt, de a fehérvári kapus is, igaz, ekkor a játékvezető már lest jelzett. 
90. perc: Kalina 22 méterről végezhetett el szabadrúgást, a bal alsó sarokra tartó labdát Tudor óriási bravúrral szögletre tolta. 

Esélyesként lépett pályára a hazai csapat, és nyert is - a vártnál talán nehezebben. Dvéri Zsolt gólja után emberhátrányba került a Fehérvár, de megőrizte előnyét. (Nemzeti Sport, 2006. április 16.)

MESTERMÉRLEG:
Csertői Aurél: Emberhátrányban is volt tartásunk, még gólt is rúghattunk volna.
Keszei Ferenc: Jó iramú, élvezetes, izgalmas mérkőzést vívtunk az egyik bajnokjelölt otthonában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése