2006. március 5., vasárnap

2006. március 4. Pécsi MFC - MTK Budapest FC 2-2 (1-2)

Pécsi MFC - MTK Budapest FC 2-2 (1-2)
2006. március 4. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 17. forduló. 2.000 néző.

Vezette: Gergely Sándor (Varga II. L., Takács G.)
Balaskó büntetőből volt eredményes
(Nemzeti Sport, 2006. március 5.)
Góllövők: Szekeres 20', Balaskó (11-es) 70' ill. Bonifert 7', Balogh B. 36'.
Sárga lap: Szabados (buktatta Balogh Bélát) a 30., Balaskó (túlzott gólörömért) a 72., Hrepka (Dienes buktatásáért) a 86. percben.

PMFC: Sólyom - Schindler, Dienes, Szabados, Kulcsár (Sipos N. 58') - Berdó, Győri, Bajúsz (Vujics 51'), Szekeres Zs. - Balaskó, Kalina (Jevdovics 67'). Vezetőedző: Keszei Ferenc. 

MTK: Végh - Balogh B., Lambulics, Rodenbücher, Pollák - Bonifert (Illés 81'), Zabos, Zsidai (Horváth L., sz.), Bori - Czvitkovics, Németh K. (Hrepka 74'). Szakmai igazgató: Garami József. 

MECCSKRÓNIKA:
7. perc: Balogh Béla szöktette Bonifertet, aki 17 méterről jobbal lőtt, a labda a kissé kint álló Sólyom felett középen a léc alá vágódott. 0- l 
15. perc: Balaskó bal oldali beadását követően Schindler 16 méterről, egy pattanás után, mellmagasságban a jobb kapufát találta telibe. 
20. perc: Kalina jobbról, az alapvonaltól középre emelt, az előremerészkedő Szekeres Zsolt az ötösről mindenkit megelőzve a kapu közepébe fejelt. 1- 1 
35. perc: Győri a tizenhatoson belül hátulról feleslegesen buktatta Zabost, a játékvezető határozottan a tizenegyespontra mutatott. Balogh Béla jobb lábbal, fejmagasságban meglőtt büntetőjét a jobbra vetődő Sólyom kivédte, balszerencséjére a labda ismét Balogh Béla elé került, ő pedig ballal, két méterről a hálóba lőtt. 1-2 
44. perc: Balaskó bal oldali szögletére jól érkezett Bajúsz, de gyengén helyezett, kétméteres lövését követően Czvitkovics a gólvonalról ki tudta vágni a labdát. 
70. perc: Sipos Norbert balról jó ütemben tálalt a tizenhatosra betörő Balaskó elé, akit Lambulics a büntetőterületen belül hátulról felvágott. A 11 -esből Balaskó a balra mozduló Végh mellett jobb lábbal, a jobb alsó sarokba helyezett. 2-2 
90. perc: A csereként beálló Hrepka nyolc méterről ollózott, a bal kapufához érkező labdát Sólyom ügyes vetődéssel védte. 


Alighogy betette a lábát a pécsi klubépületbe (székháznak azért jóindulattal sem nevezhetjük a PMFC bázisát) Garami Józsefnek máris nagy meglepetésben volt része. Az MTK szakmai igazgatója köztudottan ezer szállal kötődik a pécsi csapathoz, és ezt elismerendő, a helyi vezetők - mások mellett - Garami Józsefet is örökös bérlettel ajándékozták meg. 
Ilyen lelkes fogadtatás azonban nem járt a pályára kifutó játékosoknak. Ők és a lelátón helyet foglaló szurkolók is mély apátiába zuhantak, amikor a hangszórókból felcsendült a PMFC vadonatúj indulója. Bizton állítjuk: a Pécs környéki alsóbb kategóriás sramlizenekar a nézőket tűzbe hozó, a lelkesítő dallamot nélkülöző, sötét depressziós élményt keltő nótája egyeden slágerlistán sem szerepel majd előkelő helyen... 
Az MTK az első perctől kezdve rohamozott. A folyamatos presszió megzavarta a pécsieket, és ennek eredményeképpen egy átlövésből a vendégek vezetést is szereztek. Szó szerint csetlettek- botlottak a pécsi védők. Ezeket a jeleneteket látva, csaknem leszédült a sajtópáholyból Keszei Ferenc (a pécsi vezetőedzőt elküldték a kispadról a Kaposvár elleni meccsen, s ezért most csak tisztes távolból követhette figyelemmel az eseményeket, telefonon tartva a kapcsolatot a padon ülő Schneider Gábor pályaedzővel). Csapata viszont szép lassan úrrá lett a zavarodottságon, kezdeményezőbbé vált a Pécs játéka, s ezzel párhuzamosan Keszei Ferenc is visszanyerte az egyensúlyát odafent. Most az MTK szorult be, a Pécs tűz alá vette Végh Zoltán kapuját, és még az első fél óra előtt megérdemelten egyenlített. Az újabb fordulatot pedig maga a játékvezető, Gergely Sándor szolgáltatta azzal, hogy hátrafelé futva összeütközött Zsidai Lászlóval! A szokatlan jelenet után a fiatal MTK-futballista percekig húzta a lábát, még a játék is megállt a sérülés miatt, valaki meg is jegyezte, hogy ezért a buktatásért nyugodtan adhatott volna magának sárga lapot a bíró. 
A szünet után kissé fáradtan mozogtak a hazaiak, sok párharcot vesztettek el, a középpályások pedig nem mindig értek föl a támadásokhoz. Aztán Keszei Ferenc elkezdte kevergetni a kártyát, egymás után cserélt, és ez újabb lökést adott a Pécsnek. Mladen Lambulics felesleges szabálytalansága két pontjába került az MTK-nak, merthogy a hazaiak egyenlítettek, s nyugodtan kijelenthetjük, a mérkőzés összképe alapján megérdemelten szereztek egy pontot. 
A Pécs ugyan nem nyert, ezúttal is hátrányból egyenlített. Az MTK fiataljai ezúttal is remekül helytálltak. (Nemzeti Sport, 2006. március 5.)

MESTERMÉRLEG:
Keszei Ferenc: Változatos találkozón reális eredmény született. A szokottnál gyengébben védekeztünk, de az első félidőben több lehetőségünk volt. Sajnos végig futnunk kellett az eredmény után. 
Garami József: Jó iramú meccset játszottunk a Péccsel, lüktetett a játék, rengeteg helyzet volt mindkét oldalon, úgy gondolom, a döntetlen teljesen igazságos eredmény. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése