2006. február 26., vasárnap

2006. február 25. Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 2-2 (0-0)

Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 2-2 (0-0)
2006. február 25. Kaposvár, NB I., 16. forduló. 1.500 néző.

Vezette: Makai János (Mészáris I., Varga II. L.)
Góllövők: Vasziljevics 48', Zsolnai 61' ill. Zahorecz (öngól) 83', Balaskó 87'.
Sárga lap: Andruskó és Pavicsevics 13., Kovácsevics 50., Kulcsár 52., Mező 77. percben.
forrás: Nemzeti Sport, 2006. február 26.
Kiállítva: Pavicsevics a 45., Kovácsevics az 53. percben.

Kaposvár: Balajcza - Zahorecz, Petrák, Mező - Máté P. - Kriston, Vasziljevics, Andruskó (Kardos 62'), Kovácsevics - Alves (Maróti 85'), Zsolnai (Szakály P. 75'). Vezetőedző: Prukner László. 

PMFC: Sólyom - Schindler (Horváth Zs. 68'), Dienes, Szabados, Kulcsár - Berdó, Győri, Pavicsevics, Szekeres Zs. (Tóth Z. 64') - Balaskó, Kalina (Jevdovics 62'). Vezetőedző: Keszei Ferenc.

MECCSKRÓNIKA:
45. perc: Pavicsevics nem engedte elvégezni a kaposvári szabadrúgást, ezért sárga lapot kapott, s miután már volt neki egy, előkerült a piros is. 
48. perc: Kovácsevics egy csel után balról ívelt a kapu elé. Vasziljevics pedig tíz méterről a bal sarokba csúsztatta a labdát. 1-0 
53. perc: Schindler szerelésénél Kovácsevics a tizenhatos vonalánál feldobta magát, Makai ezért sárga lapot mutatott fel neki - immár a másodikat -, majd a pirosat is előhúzta. 
61. perc: Andruskó a bal oldalon Schindlert becsapva középre adott, Alves továbbadta a labdát Zsolnainak, aki 15 méterről, félfordulattal, jobbal a jobb sarokba vágta a labdát. 2-0 
83. perc: Berdó a bal oldalról laposan a kapu elé lőtte a labdát, s a menteni igyekvő Zahorecz estében az ötösről a saját kapujába vágta. Öngól! 2-1 
87. perc: Tóth Zoltán a bal oldalról adott középre, a labda Balaskóhoz került, ő pedig 12 méterről, jobb belsővel, laposan a bal sarokba gurított. 2-2 

Ahhoz képest, hogy szombat reggel hó lepte a kaposvári pályát, délután kifogástalan zöld gyepszőnyeg fogadta a csapatokat. Rögtön látszott, hogy a vendég pécsiek elsősorban a biztonságra helyezték a hangsúlyt: a négy védő előtt középen Győri János és Csedómir Pavicsevics feladata volt, hogy stabilitást adjon a gárda védekező játékának. Az előretolt egy szem ék, Kalina Tibor mögött Balaskó Iván keresztbe is sokat futva próbálta szervezni a vendégakciókat, s a karmester mellé a két középpályásnak, Berdó Balázsnak és Szekeres Zsoltnak kellett a vonal mellett felzárkóznia. 
Nem sokkal a kezdés után a bal oldalon szerepet váltottak a pécsiek, Kulcsár Árpád a védősorból előrelépett a középpályára, helyet cserélve Szekeres Zsolttal - ezzel a lépéssel alighanem a támadójátékot akarta javítani Keszei Ferenc, a Pécs vezetőedzője, mert addig csak a jobb oldalon hozták fel a labdát a vendégek. Nem volt különösebb gondja a hazai akciók elhárításával a baranyai együttesnek, mert az első félidőben nem sok ötlet volt a kaposváriak futballjában. Hiába volt öt középpályás, valójában csak Andruskó Attila próbálta helyzetbe hozni a támadókat, de nem volt könnyű dolga. Zsolnai Róbert és a brazil André Alves keveset mozgott, nehéz volt őket megjátszani és az előrepasszolt labdával sem tudtak sokat kezdeni. 
A közepes iramú, inkább küzdelmes első játékrész igencsak felforrósodott az egyperces hosszabbításban. Csedomir Pavicsevics piros lapja feltehetőleg sok vitára ad még okot - az esetnél reklamáló pécsi edzőt,. Keszei Ferencet a játékvezető elküldte a kispadról mindenesetre nehéz helyzetbe került a vendégcsapat. 
Gyorsan beigazolódott a szünetben megfogalmazódott jóslat, hiszen az első 45 percben gyakorlatilag értékelhető támadást nem vezető hazai csapat pillanatok alatt kihasználta az emberelőnyt, igaz, a létszámot hamar kiegyenlítette a játékvezető, amikor Kovácsevics Róbertet is leküldte a pályáról. Volt tehát miről beszélgetniük a szurkolóknak, különösen azután, hogy a Rákóczi növelni tudta előnyét, s úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés sorsa. A második hazai gólnál az egy órán keresztül szinte csak hibázó Zsolnai Róbert remek mozdulattal, fordulásból, ragyogóan lőtt a hálóba - egyetlen villanással feledtetve korábbi bakijait. 
Á Pécs feljebb tolta védekezését, ezenkívül három, a magyar bajnokságban ezúttal debütáló cserejátékos pályára küldésével kétségbeesetten rohanni kezdett az eredmény után. A hazaiak gyakorlatilag feladták a támadásvezetés lehetőségét, behúzódtak a kapujuk elé, s erre ráfizettek. A bátrabb támadójátékot felvállaló pécsiek egy szerencsésnek mondható öngóllal szépítettek, majd Balaskó Iván okos gólja után a somogyi szurkolók elkeseredetten legyintettek: egy teljesen megnyertnek tűnő mérkőzésen két pontot veszni hagyott a Rákóczi. A vendégeket dicséret illeti, hogy kétgólos hátrányban is volt lelkierejük egyenlíteni. (Nemzeti Sport, 2006. február 26.)

MESTERMÉRLEG:
Prukner László: Szomorú vagyok, mert pontot ajándékoztunk az ellenfélnek. Elkerülhető gólokat kaptunk, hiszen mindkét pécsi találat előtt létszámfölényes helyzetben voltunk. 
Keszei Ferenc: A régebbi pécsi csapat idegenben kétgólos hátrányban talán már feladta volna a mérkőzést. Ez a mostani azonban véleményem szerint megérdemelten szerezte meg az egyik pontot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése