2005. május 2., hétfő

2005. április 30. MATÁV FC Sopron - Pécsi MFC 2-2 (2-1)

MATÁV FC Sopron - Pécsi MFC 2-2 (2-1)
2005. április 30. Sopron, NB I., 25. forduló. 2.600 néző.

Montvai Tibor
Vezette: Sóthy András (Szabó R., Gaál B.).
Gólszerzők: Bárányos 2', Csordás 7' ill. Kóczián 19', Montvai (11-esből) 65'.
Sárga lap: Szabó O. 85' ill. Szabados 91'.
Szögletarány: 10:2 (2:2).

Sopron: Balogh J. - Bagoly, Fehér Z., Szekeres T. - Pintér Z., Lazics (Somorjai 63'), Balaskó (Károlyi 55'), Szabó O. - Bárányos, Tóth M., Csordás (Sira 76'). Vezetőedző: Pintér Attila.

PMFC: Németh G. - Schindler, Dienes, Szabados, Szekeres Zs. - Sipos J. (Berdó 62'), Pavicsevics, Erős G., Kóczián (Kulcsár 64') - Pest K., Montvai (Horváth Gy. 80'). Menedzser: Ott József.

MECCSKRÓNIKA:
2. perc: Csordás lerázta magáról Schindlert a bal oldalon. Az alapvonal közeléből középre adott, és a túloldalról jó ütemben érkező Bárányos öt méterről, jobb belsővel, egyből úgy lőtt a pécsi kapu bal alsó oldalába, hogy a labda Németh Gábor kapusról pattant be. 1-0 
7. perc: Bárányos finom bokamozdulattal csapta be a jobb oldalon Szekeres Zsoltot, majd a szélen felbukkanó Tóth Mihályhoz játszott. A soproni csapat támadója egyből középre lőtte a labdát, s a berobbanó Csordás hat méterről egyből, jobbal védhetetlenül a léc alá bombázott. 2-0 
19. pere: Pest Krisztián tört előre a soproni térfél közepén, majd lövésre szánta el magát. A labda Fehér Zoltánról visz- szapattant Pest elé. Ő egyből, a támadást a balösszekötő helyén kísérő Kóczián elé passzolt, aki 12 méterről, ballal, kapásból Balogh kapujának bal oldalába lőtte a labdát. 2-1 
65. pere: Pest Krisztián próbálta megkerülni Fehér Zoltánt a jobbösszekötő helyén, ám a védőbe rúgta a labdát. A sajtóhelyről úgy tűnt, hogy a labda Fehér testéről pattant le, Sóthy játékvezető azonban - vélhetően kezezés miatt — 11 -est ítélt. Montvai ballal a jobbra mozduló Balogh mellett a kapu közepébe lőtte a labdát. 2-2.

Dúltak-fultak mérgükben a lefújás után a soproni vezetők, a szakvezető és a játékosok. Elégedettek igazából azok a szurkolók sem lehettek, akik néhány percet késtek a meccsről. Lemaradtak ugyanis a két, szép akció végén született hazai gólról, amelyekhez a pécsi védelem csak asszisztált. A kétgólos vezetés túlságosan is megnyugtatta a hazai játékosokat. 
Csakhogy mindettől vérszemet kapott a PMFC, és az első igazán veszélyes támadás végén szépített. Ezt követően is jó ideig a soproni térfélen folyt a játék, volt dolga bőven a Szekeres Tamás vezette hazai védelemnek. 
Aztán megfordult minden, mert Pintér Attila csapata lendületes, gólra törő futballal kezdte a második félidőt. Hamar kiegyenlítetté tette azonban a Pécs a játékot, de a nagy kedvvel futballozó Bárányos Zsolt vezérletével visszavette az irányítást a Matáv. Éppen ezért volt meglepő, hogy egyenlítettek a vendégek, mégpedig erősen vitatható büntetőből. Ezután szinte egy kapura játszott a Sopron, de az eredmény már nem változott. (Nemzeti Sport, 2005. május 2.)

MESTERMÉRLEG:
Pintér Attila: Kettő nulla után nekünk is volt közünk ahhoz, hogy a vége kettő kettő lett. Igaz, kettő egynél a bíró belenyúlt a mérkőzésbe: jogtalan tizenegyest ítélt a Pécsnek, a javunkra viszont két büntetőt nem adott meg. így a magyar labdarúgás nem tud megtisztulni... 
Ott József: Sajnálom az első hét percet, de a bekapott gólok után szerencsére nem esett szét a csapatom. Egyenrangú partnerek voltunk, és bár győzni szerettünk volna, elégedett vagyok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése