2005. május 5., csütörtök

2005. május 4. Pécsi MFC - Újpest FC 1-0 (1-0)

Horváth Gyula szerezte a győztes gólt
(foto: Nemzeti Sport, 2005. május 5.)
Pécsi MFC - Újpest FC 1-0 (1-0)
2005. május 4. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 26. forduló. 7.000 néző.

Vezette: Hanacsek Attila (Kovács P., Balogh J.).
Gólszerző: Horváth Gy. 32'.
Sárga lap: Kóczián 21. illetve Tóth Norbert 35., Böjte 41., Fehér Csaba 56., Németh Norbert 85. percben. 
Kiállítva: Pavicsevics a 28. percben. 
Szögletarány: 2:10 (2:3).

PMFC: Németh G. - Schindler, Dienes, Szekeres Zs. - Sipos J., Pavicsevics, Pest K., Erős G.(Bajúsz 78'), Kóczián (Kulcsár 62') - Horváth Gy., Montvai (Lantos 66'). Menedzser: Ott József.

Újpest: Vlaszák - Vermes (Németh N. 58'), Böjte, Juhár, Vanczák (Feczesin 76') - Fehér Cs., Bükszeki, Farkas B., Tóth N. - Rajczi, Kovács Z. Vezetőedző: Mészöly Géza.

MECCSKRÓNIKA:
15. perc: Tóth Norbert jobbról kanyarított be szabadrúgásból, de a labdát Vanczák az ötösről a bal kapufa mellé fejelte. 
27. perc: Bükszegi indításával Kovács Zoltán betört a tizenhatoson belülre, ott Szekeres Zsolt ellökte, a játékvezető szerint nem szabálytalanul, viszont az újpestiek büntetőt reklamáltak. 
28. perc: Pavicsevics és Bükszegi kakaskodott egymással: a pécsi játékos a sípszó után megrúgta az földön fekvő újpestit, ezért a játékvezető kiállította. 
30. perc: Tóth Norbert 18 méterről végzett el szabadrúgást, Németh Gábor látványos vetődéssel a bal felső sarok elől piszkálta ki úgy a labdát, hogy az a lécről pattant ki. 
32. perc: Kóczián balról, hosszú átadást küldött a kapu elé magasan, ballal, középre. Horváth Gyula jókor érkezett és hat méterről, a levegőből, 
jobbal pattogósán, a jobb alsó sarokba passzolta a labdát. 1-0 
47. perc: Sipos röviden fejelt haza, Tóth Norbert hét méterről az üres kapura emelt, a labda a kapuba tartott, de a visszafutó Dienes a gólvonal előtt fél méterre mentett. 
72. perc: Kovács Zoltán fejessel szöktette Tóth Norbertét, ő ballal futtából, 18 méterről lőtt, Németh Gábor óriási bravúrral szögletre mentett. 

MESTERMÉRLEG:
Ott József: A mérkőzés előtt azt kértem játékosaimtól, hogy bízzanak a sikerben. Jelenlegi helyzetünkben minden pontra szükségünk van, és most kitűnő j egyéni teljesítményekkel szép csapatsikernek örülhetünk. 
Mészöly Géza: Ezen a mérkőzésen hiányzott a kellő átütőerő csapatomból. Az első negyedórát és szinte az egész második félidőt is végigtámadtuk, ám nem bírtunk a lelkesen játszó pécsi csapattal. így nem tudok mást tenni, mint gratulálni... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése