2004. július 12., hétfő

2004. július 10. Újpest FC - Pécsi MFC 0-0

Újpest FC - Pécsi MFC 0-0
2004. július 10. Siófok, Fonyódi Sport Hotel-kupa, 4. forduló. (45' mérkőzés)

Pest Krisztián továbbra is pécsi sikerekért küzd
(Nemzeti Sport, 2004. július 11.)
Újpest: Vlaszák - Vanczák, Bergmann, Juhár, Vermes - Kiss, Farkas B., Lettrich, Tóth N. - Bükszegi, Bozori.

PMFC: Herbert - Bajusz, Szekeres Zs., Kulcsár, Lantos - Ristanovic, Dávid, Notheisz, Ferenczi (Pest K.) - Mihalecz, Zebic (Berdó). Vezetőedző: Nagy Tamás.



A Nemzeti Sport tudósítása a torna második napjáról:
Még pénteki a sztori, de jó: Prukner Lászlót, a kaposvári edzőt felhívta egy afrikai srác, hogy ő futballista lenne, éppen csapatot keres, kipróbálhatná-e magát a Rákócziban. A válasz természetesen igen volt, egy órával a torna előtt a Mike becenévre hallgató csatár és a szakvezető találkozott. „Nagyon jól fejelek” - próbálta magát eladni a futballista. A tréner hitte is ezt, meg nem is, mindenesetre a második meccsen pályára küldte Mike-ot, aki a Honvéd ellen azonnal fejelt egy gólt. Igaz, utána egy afrikai elefánt elszántságával tarolta le Vadócz Krisztiánt, így játékvezetői nyomásra azonnal le kellett cserélni, de elképzelhető, hogy szerződést kap Kaposvárott. 
Nem véletlen, hogy már felvetődött az ötlet: jövőre a tornát egyfajta játékosbörzével kellene kiegészíteni, azaz a csapatot kereső spílerek itt eladhatják magukat. Merthogy jövőre is lesz minitorna, az nem kérdéses. Szabella Sándor főszervező szerint igen jól fogadták a csapatok az egy félidős mérkőzések ötletét, a Siófokon jelen lévő öt együttes mellett például a Ferencváros is bejelentkezett - csak hát az újpesti, kispesti és fradista szurkolótábor egy stadionba csábítását nemhogy a rendőrség, hanem a Delta Force- kommandó sem vállalná... 
„Nagyon örülök, hogy az edzők ilyen lelkesen fogadták a villámtornát - mondta Szabella Sándor. - Annyi a tanulság, hogy legközelebb olyan városban kell tnegrendezni a meccseket, ahol van élvonalbeli csapat, hiszen akkor több a néző. Jövőre például már szeretnénk továbbfejleszteni az eseményt: elképzelhető, hogy, mondjuk, Pécsett és Kaposvárott is öt-öt csapat játszana, és a két torna győztese néhány nap múlva még nagydöntőt vívna. ” 
Persze a szervező nagy álma az, hogy egyszer Fonyódon láthassa vendégül az együtteseket - nem véledenül, a Fonyódi Ásványvíz és Sporthotel támogatja a rendezvényt. Szerencsére már készül Fonyódon a műfüves pálya, és nemrég ott rendezték a szlovénok elleni utánpótlásmeccset is, amely nagy sikert aratott - az 1-5-ös vereség már kisebbet... Komoly esély van rá tehát, hogy jövőre folytatódik a viadal, és a téli terembajnokság mintájára egy 
hosszabb sorozat lesz belőle. Sajnos most különösebb rizikó nélkül kijelenthetjük: ennek a villámtornának komolyabb jövője van, mint a diósgyőri futballnak... Természetes, hogy Siófokon is téma volt a DVTK haldoklása: Mészöly Géza újpesti vezetőedző például azt emelte ki, hogy egyfelől nagyon sajnálja a jelek szerint csapat nélkül maradó Détári Lajost, másrészről meg együtt érez, a hatalmas diósgyőri nézősereggel - mert ugyan nem könnyű feladat tíz-húszezer üvöltő drukker előtt játszani, de Mészöly Géza akkor is szívesen utazott volna olyan városba, ahol ennyire imádják a futballt. 
Ugyancsak kesergett Gellei Imre és Gálhidi György is, akik egyelőre még nem is gondoltak bele, hogy így, tizenöt együttessel indul a bajnokság, avagy egy csapat vésztartalékként beugrik - bár nagy volt abban az egyetértés, hogy valamilyen csoda folytán mégis a Diósgyőrnek kellene rajtolnia. 
Persze nemcsak néhány száz kilométerrel odébb, hanem házon belül is akadnak problémák. 
Újpesten például keddre ígérték a vezetők, hogy kifizetik a játékosokat, akik nem bánnák, ha tényleg így is lenne, hiszen akkor mégiscsak elégedettebben lehetne másnap elutazni a temesvári tornára. Oda remélhetően nem kíséri el a lilákat az a tucatnyi kigyúrt újpesti verőlegény, aki Siófokon kereste a kapcsolatot a kispestiekkel, és amikor azok bölcsen felmérve az erőviszonyokat nem szóltak vissza, az egyik beépített szekrény egy 60 kilós Honvéd-sapkás fiatalt kezdett molesztálni - a bunyó végül elmaradt. 
A Honvéd-tábor aztán azt is nyugalommal viselte, hogy a Kispest a gyenge védekezése miatt a Zalaegerszegtől is kikapott. 
Az egygólos győzelemmel viszont elégedett lehetett a tornagyőztes csapat edzője, Gellei Imre, aki annak is örült, hogy a ZTE nem gyengült, sőt akár erősödhet is. „Nagyon remélem, hogy Józsi György végül Zalaegerszegen folytathatja, hiszen ő nagy erősítést jelentme a számunkra” - dicsérte a Slavia Prahát is megjáró támadót az edző. Kollégája, Gálhidi György már nem volt ilyen kényelmes helyzetben, hiszen Hamar István 
valószínűleg távozik Kispestről. Rossz a rosszban: egy segítőkész szurkoló felajánlott egy kazettát a keddi örmény UEFA-kupa-ellen- félről, így a szakmai stáb igen komoly reményekkel ült volna tévé elé, hogy végre sikerül meglesni a riválist, ám gyorsan kiderült: a pályán lévő csapatok egyike sem az Asztarak... (NS, 2004. július 11.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése