2004. május 13., csütörtök

Zalaegerszegi TE FC - Pécsi MFC 2-0 (0-0)

Zalaegerszegi TE FC - Pécsi MFC 2-0 (0-0)
2004. május 12. Zalaegerszeg, NB I., 28. forduló, 3.000 néző.

Vezette: Világi Balázs (Nyekita, Székely).
Góllövők: Kocsárdi 55', Waltner 72'.
Kerekes sem segített
Sárga lap: Csóka (5. p.), Kocsárdi (20. p.), Vincze (68. p.), ill. Vranjes (35. p.). 

ZTE: Varga - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Szamosi - Nagy L. (Babati 75. p.), Vincze O., Balogh, Koplárovics (Egressy, a szünetben) - Sebők J., Waltner. Vezetőedző: Gellei Imre. 

Pécsi MFC: Herbert - Sipos, Bajusz, Szabados, Szekeres - Berdó, Erős (Montvai, 65. p.), Pest K. (Notheisz, 75. p.), Vranjes - Kerekes, Koltai (Márton, 60. p.).Vezetőedző: Nagy Tamás. 

KRÓNIKA:
11. perc: Kerekes jutott túl Sebők Vilmoson, majd a pécsi csatár 16 méterről leadott lövését Varga szögletre tolta. 
26. perc: Koplárovics élesen a kapu előtt lőtt labdájára az 5-ösre Waltner érkezett, de centikkel lemaradt az átadásról. 
55. perc: Vincze 0. középről tálalt a mélységből érkező Kocsárdi elé, a védő pedig 20 méterről, kissé jobbról nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba (1-0). 
64. perc: Márton jobbról adott a kapu elé és a magasan aláhulló labda csaknem beakadt a jobb felső sarokba, de Varga szögletre ütötte. 
68. perc: Vincze O. jobb oldali szögletét Sebők V. fejelte kapura, a labda a felső lécen csattant. 
72. perc: Gyors ZTE-támadás végén nőtt a zalai előny. Szamosi passzát Egressy gurította középre, Waltner 4 méterről pörgetett a jobb alsó sarokba (2-0). 
78. perc: Notheisz gurított balról Montvai elé, aki ígéretes helyzetből, 5 méterről telibe találta Varga kapust. 
87. perc: Egy jobbról érkező labdát Kerekes 14 méterről fordulásból kapásból lőtt meg, a labda egy zalai védőn megpattant, így centikkel elkerülte a kaput. 

Elvileg a 7. helyért játszott rangadót a két együttes, ennek ellenére az első félidő meglehetősen lagymatag, esemény nélküli játékot hozott. A ZTE-nek ugyan több helyzete adódott, de ezek nem jelentettek veszélyt Herbert kapujára. 
A második játékrészt alapvetően meghatározta a ZTE vezető találata, hiszen ezt követően felszabadulttá vált a zalaegerszegi együttes. Olykor beszorult a PMFC, ám a pécsiek javára kell írni, hogy ígéretes kontrákat vezettek. A ZTE újabb találata után már nem esett gól, hiszen a végén a Pécs már csak helyzetekig jutott. 

MESTERMÉRLEG:
Gellei Imre: - Tartjuk hetedik helyezésünket. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ám a másodikban felőröltük ellenfelünk erejét. 
Nagy Tamás: - Csapatom fegyelmezetten játszott, az ellenfélnek viszont több olyan játékosa van, akik képesek eldönteni egy ilyen mérkőzést. Világi játékvezető nemzetközi szinten bíráskodott. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése