2004. május 9., vasárnap

2004. május 8. Pécsi MFC - Győri ETO FC 0-2 (0-0)

Pécsi MFC - Győri ETO FC 0-2 (0-0)
2004. május 8. Pécs, NB I., 27. forduló. 600 néző.

Sem Szabados fejese, sem más próbálkozás nem talált utat a győri kapuba
Vezette: Kassai Viktor (Varga II. L., Tumó).
Góllövők: Peric 60', Horváth R. 84'.
Sárga lap: Szabados (32.) illetve Makra (12.), Vlajics (42.), Horváth R. (65.), Németh (74). 
Szögletarány: 10:2 (5:1). 

PMFC: Herbert - Sípos, Dienes, Szekeres, Vranjes - Berdó, Szabados (Erős, 46. p.), Márton, Pavicsevics (Kerekes, 57. p.) - Koltai, Pest K. (Bajúsz, 57. p.). Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Győri ETO FC: Sebők Z. - Böjté, Stark, Kartelo, Makra - Regedei, Varga Z. (Imrik, 90. p.), Horváth R.. (Oross, 85. p.), Perics - Vlajics, Priskin (Németh, 68. p.). Szakmai igazgató: Reszeli Soós István. 

KRÓNIKA:
19. p.: Perics negyvenméteres vágtával a jobb szélen két védő mellett is elhúzott, majd az alapvonal közeléből középre csavart, a kényelmesen kivetődő Herbert 
azonban elcsípte a labdát az érkező Priskin elől. 
33. p.: Pest K. száguldott jobbról a 16-os közepe felé, majd futtában Koltaihoz ívelt, ám a csatár 10 méterről, jobbal laposan keresztbe lőtt a kapu előtt. 
54. p.: Berdó indította jó labdával a 16-os jobb oldalán fölfutó Koltait, aki jobbal, laposan egyből kapura szúrt, Sebők térdre rogyva mentett a bal kapufa tövénél. 
60. p.: Egy előreívelt labdát Szekeres rendkívül rossz mozdulattal próbált levenni, a labda az éppen ott toporgó Perics elé pattant, aki nem is teketóriázott, hanem az ajándékot 7 méterről, laposan a kapu bal oldalába gurította (0-1). 
74. p.: Kerekés került ajtó-ablak helyzetbe, ám a mellel levett labdát, kapásból, fordultából, 7 méterről a kapu fölé bombázta. 
84. p.: Bal oldali beadás szállt át az egész pécsi védelem fölött, Horváth R. 4 méterről, jobb belsővel, laposan az üres kapu közepébe pöckölte a labdát (0-2). 


Mégiscsak mielőbb elkelnének azok a brazil focisták, akiket pár napja egy menedzser ajánlott a piros-feketéknek, mert még ha csak a Copacabana homokjáról érkeznének is, egy kis szemléletbeli változás biztosan beköltözhetne velük a magyar stadionokba... Amilyen álmosan, lagymatagon és lomhán „futballoztak” ugyanis az első bő húsz percben mindkét gárda játékosai, még egyesével kezet kellett volna csókolniuk annak a 600 (!) nézőnek is, aki hajlandó ezért a produkcióért pénzt kiadni. Ám ekkortájt a lelátóra is fülelők talán még ezt a számot is túl soknak tartották, hiszen a látvány hatására egyre több helyről hangzott fel a „mi lesz már, öregasszonyok?” rigmus. Ám ez látszólag senkit sem zavart túlzottan, ugyanis hiába tért vissza a PMFC-be kezdőként a csapat egyik meghatározó játékosa, a kézfejtöréséből felépülő Pest Krisztián, ezúttal vele sem mentek semmire a házigazdák, míg a túloldalon egyáltalán nem úgy látszott, hogy a kiesőzóna szélén tanyázó győriek éppen most akarnák növelni pontjaik számát. 
Egy kis üdítő változást a bődületeset hibázó Szekeres megmozdulása utáni vendéggól hozott, utána ugyanis az ETO föléledt és főként a széleken vezetett kontrákból ígéretes akciókat kezdeményezett, ám az utolsó fázisokat többnyire el is ügyetlenkedték játékosai. A PMFC-n az igyekezetnek nem sok nyoma látszott a szépítésre, ráadásul a játékmester Márton rendre vagy túl rövid vagy túl hosszú labdákkal lepte meg társait, a csereként beálló Kerekes pedig többet esett-kelt a kapu előtt, mint amennyi hasznot hajtott a labdával. A győriek, ha nem is játszottak jól, ez ellen a PMFC ellen a védelmi hibából szerzett két góllal is teljesen megérdemelt győzelmet arattak. 

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - Amit lelkiismeretes munkával felépítünk, azt jel- lemtelen emberek képesek lerombolni és a közönséget becsapni. Sem magamat, sem egyetlen játékosomat nem tudom felmenteni. 
Reszeli Soós István: - Nem érdemtelenül győztünk. A második félidőben több helyzetet is dolgoztunk ki kontrákból, erre is számítottam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése