2003. július 17., csütörtök

2003. július 16. NK Osijek - Pécsi MFC 5-0 (4-0)

NK Osijek - Pécsi MFC 5-0 (4-0)
2003. július 16. Eszék, edzőmérkőzés. 500 néző.

Keller József, az FTC játékosa egy meccs erejéig pécsi lett
Vezette: Sirics.
Gólszerzők: Cvitanovics, Ljubojevics, Milardovics, Spehar, Gmja. 

PMFC: Németh G. (Sólyom) - Sipos (Ulrich), Szabados (Dávid), Bajusz (Erős), Keller - Pavicsevics (Berdó), Pest K. (Márton), Horváth S. (Závoda), Kulcsár (Montvai) - Mihalecz (Győri), Horváth Gy. (Jokisics). Vezetőedző: Nagy Tamás. 

A házigazdák, akik a legutóbbi bajnokságban a 8. helyen végeztek a 12 csapatos mezőnyben, gyorsan eldöntötték a mérkőzést, hiszen a 16. percben már 2-O-ra vezettek. Az Eszékben két ismert, horvát válogatott labdarúgó játszik: Cvitanovics korábban Spanyolországban, Spehar pedig Belgiumban légióskodott. 

A horvát első osztályú Eszék elleni edzőmérkőzéssel folytatta felkészülését a PMFC NB I-es labdarúgócsapata. Nagy Tamás vezetőedző együttesében a közeledő bajnoki rajt miatt már csak azok a játékosok kaptak szerepet - köztük Keller József, a Ferencváros korábbi labdarúgója akik várhatóan maradnak is Újmecsekalján. 

A Dunaújváros elleni edzőmérkőzésen sok minden letisztult a keret várható összetételét illetően: a tucatnyi próbajátékosból csak néhányan maradtak, azok, akik teljesítményükkel elnyerték a vezetőedző tetszését. Már a pécsi találkozó után elismerően nyilatkozott Nagy Tamás a szerb Cedomir Pavicsevicsről, akivel meg is egyezett a klub vezetősége, így Újmecsekalján folytatja pályafutását. Az is eldőlt, hogy Szabados József és Mihalecz Péter mellett Bajusz Endre, Győri Zoltán és Németh Gábor is piros-feketében kezdi a bajnokságot. 
Az eszéki összecsapásra azonban két újonc, a diósgyőri Montvai Tibor és Keller József is elutazott a csapattal. A Ferencváros 37 éves bal oldali középpályása, védője kimondottan Nagy Tamás kérésére érkezett a PMFC-hez, a legutóbbi szezonban az Üllői úton Garami József mellett másodedzőként dolgozott, ám csereként többször pályára is lépett (összesen 657 percet játszott). 
- Gaál Miklós sérülésével megfogyatkoztak a ballábas játékosaim, ezért gondoltam Kellerre - indokolt Nagy Tamás. - A korával nem foglalkozom, fizikálisán biztosan nem lesznek vele problémák, úgy gondolom, tud nekünk segíteni. 
A Magyar Labdarúgó Liga által az élvonalra előírt villanyvilágítás megoldása a végéhez közeledik. Pázmándy Zsolt ügyvezető igazgató szerint eldőlt, hogy a harmadik hazai bajnokira, szeptember 13-ra kész lesznek a munkálatokkal, így ekkor kerülhet sor az első villanyfényes tétmérkőzésre Pécsett. 
Az utóbbi hetekben több fórumon is foglalkoztak azokkal a beléptető rendszerekkel, amelyeket az előző kormány ötmilliárd forintért vásárolt, ám hónapok óta csak egy raktárépületben porosodnak. A felhasználás lehetőségeit kutatva felmerült, hogy a roppant drága eszközöket osszák szét a fut- ballklubok között, ám végleges megoldás egyelőre nem született. A pécsi sportvezető a témáról csak szóbeszédeket hallott, hivatalosan még senki sem kereste meg őket. A milliárdokért megvett rendszert használni kellene, a legjobb megoldás talán az lenne, ha az állam odaadná a ligának, amely központilag gondoskodna a felszereléséről és működtetéséről - mondta Pázmándy Zsolt, majd hozzátette, jövő nyártól a beléptető rendszer is kötelező UEFA-előírás lesz, így mielőbb meg kell oldani a problémát. (Dunántúli Napló, 2003. július 17.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése