2003. július 13., vasárnap

2003. július 12. Pécsi MFC - Dunaújváros FC 3-0 (0-0)

Pécsi MFC - Dunaújváros FC 3-0 (0-0)
2013. július 12. Pécs, PMFC-stadion, edzőmérkőzés. 400 néző.

A válogatott csatár, Tököli Attila is a PMFC-t erősítette
ezen a mérkőzésen
(Nemzeti Sport, 2003. július 13.)
Vezette: Ábrahám Attila.
 Góllövő: Horváth S (2), Berdó.

PMFC 1. félidő: Herbert - Kozmer, Bajusz, Szekeres, Cornaci - Pavicsevics, Erős G., Szabó B„ Szijjártó - Mihalecz, Győri. 
2. félidő: Németh - Sípos, Ulrich, Szekeres (Závoda) - Berdó, Dávid (Horváth S.). Márton, Pest K, Kulcsár - Tököli (Horváth Gy.), Jokisics. Vezetőedző: Nagy Tamás.

DUNAÚJVÁROSI FC: Bertalan Pintér. Vaskó, Sztanó, Rózsi (Tamási) - Báló, Papp (Hal- gas), Heffler (Sontra), Nyúl (Lajtos) - Jeferson, Fogarasi. Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Bajúsz Endre, az egyik új igazolás
(Dunántúli Napló, 2013. július 13.)
Mondhatni, nemzetközi társaság gyűlt össze az újmecsekaljai stadionban a pécsiek első hivatalos edzőmérkőzésén. A próbajátékon lévők közül a hazaiaknál az első félidőben játszott két szlovákiai (Vladislav Kozmer és Szíjjártó László), egy szerb (Zorán Pavicsevics) és egy román (Claudiu Cornaci) labdarúgó, míg az ellenfélnél egy brazil (a Fótról ismert Jeferson). A pécsiek kezdő tizenegyében különben is csak két olyan futballista kapott helyet Herbert Roland kapus és Szekeres Zsolt személyében, akik az őszi keret tagjai voltak. A mecsekaljai mustrán lévők közül Nagy Tamás vezetőedző legkésőbb hétfőre eldönti, ki kell neki, és a kiválasztottak számára rögvest jöhet a szerződés-aláírás. Annyi már bizonyos, hogy új játékos lesz a PMFC-nél a Sopronból most Pécsre visszatelepült Szabados József de piros-fekete focista lehet Németh Gábor kapus Siófokról, Bajusz Endre Szolnokról, Mihalecz Péter Bükről és Győri Zoltán Nyíregyházáról, velük szóban már megállapodtak. Távozott viszont Pécsről két diplomás, Kutas Gábor és Halász Gábor. Előbbi játékos az NB III -as Szentlőrincben folytatja, utóbbi abbahagyta, mert mindketten elsősorban dolgozni akarnak a jövőben. Szerződése lejártával elment Sibalin Dániel, Lantos Levente és Máté Szilárd is. Lantos Levente Komlón szerepel tovább, a többiek új klubjáról még nincs hír. 
És akkor egy kis meglepetés: a második félidőre beállt a PMFC-be a Pécsett edző Tököli Attila, aki egykoron mind a pécsi, mind pedig a dunaújvárosi csapatban szerepelt már. A 20-szoros válogatott, és a DVSC elleni meccs utáni botrányt követően a Ferencvárostól távozó csatár első labdaérintésére majdnem mindjárt gólt is fejelt, és később is volt lehetősége (a Fradi engedélyezte azt, hogy Tököli pályára lépjen). A támadó a további sorsát firtató kérdésre nem válaszolt, mert elmondása szerint senkinek sem akar nyilatkozni a jövőjéről, amíg el nem dől, melyik csapatnál futballozhat tovább (annyit azért ki lehetett belőle húzni, hogy jólesett neki a mozgás...). 
„Jól szolgálta az egész heti felkészülésünket ez a mérkőzés, a játékosok a kapott feladatukat megoldották" - mondta Nagy Tamás, a PMFC e pillanatban ideiglenes vezetőedzője, mivel a szerződése június 30-án lejárt, írásos megállapodása még nincs a pécsi klubbal, ám biztos, hogy marad az együttesnél. (Nemzeti Sport, 2003. július 13.)

KORÁBBI HÍREK A FELKÉSZÜLÉS IDŐSZAKÁRÓL:
Az élvonal újonca, a PMFC ma kezdi el a felkészülést. Délelőtt várhatóan kilenc próbajátékos jelentkezik, közöttük van a Nyíregyházáról érkező Gaál László, Lakatos István és Győri Zoltán, s szó van a REAC-os Nyerges Krisztián leigazolásáról is. Ezenkívül Szabados Józseffel a vezetőség szóban már megállapodott, így ő Sopronból Pécsre költözik. A 18 lejáró szerződésű labdarúgóval is tárgyal a menedzsment, s Kutas Gábor kivételével mindenki maradni akar. Nem hosszabbított még szerződést Nagy Tamás vezetőedző sem, ám a jövő hét közepéig az ő ügyében is döntés várható. Meg kell oldani a stadion világításának problémáját is, a reflektorok várhatóan augusztus végére lesznek készen, elképzelhető, hogy a csapat addig felcseréli a pályaválasztói jogot, s idegenben játszik majd. (Nemzeti Sport, 2003. július 3.)

Soha ennyien még nem vettek részt a Pécsi MFC első nyári foglalkozásán, mint csütörtök délelőtt: harminchármán edzettek a három szakvezető, Nagy Tamás vezető-, Schneider Gábor pálya- és Kárpáti Péter erőnléti edző irányításával. Többen próbajátékon vannak Pécsett, közülük választja majd ki a szakmai stáb és a vezérkar azt a három-négy játékost, akit leigazolnak. A rákospalotai Nyerges Krisztián és a soproni Szabados József már a PMFC labdarúgójának számít, de előbbi csak hétfőn kapcsolódik be a közös munkába. A kiszemeltek közül csütörtökön Újmecsekalján edzett a hévízi Szabó Balázs, a szekszárdi Kiss Tamás, a Nyíregyházáról érkező Lakatos István, Gaál László és Győri Zoltán, a volt kecskeméti Kovrig Ákos, a büki Mihalecz Péter és a szolnoki Bajusz Endre. Egy idegenlégiós is próbajátékra érkezett: a szerb Zselko Kárán egykoron bolgár bajnok is volt, utoljára pedig Szarajevóban futballozott. Az első edzésen az elmúlt idényben az NB I B legjobb játékosának választott Márton Gábor civilben volt, mert a vezetőktől egy plusz pihenőnapot kapott. A próbajátékosok névsora pénteken tovább bővül, hiszen Pécsre várják Németh Gábor kapust Siófokról, de szó van Csordás Csaba kipróbálásáról is. Mivel ennyi játékost képtelenség egyszerre tesztelni, Nagy Tamás videóra veteti az edzéseket, s a hét végén elemzi a felvételeket, majd utána dönt arról, kikkel szeretne a továbbiakban is együtt dolgozni. Az már biztos, hogy Kutas Gábor távozik, a játékos az NB III-as Szentlőrinchez igazolt. 
Ami viszont a legnevesebb játékost illeti: a PMFC-nél edzett Tököli Attila is. A válogatott játékos elkívánkozik az FTC-tól, információink szerint öt országból van ajánlata, ám még nem derült ki, hol folytatja. A jövőjét firtató kérdésünkre azt válaszolta, hogy ezen a héten mindenképpen Pécsett készül, aztán pedig meglátja, mit hoz a jövője. 
A pécsiek kedden a harkányi edzőtáborba vonulnak, a fürdővárosban a Hotel Agróban laknak majd, majd július 12-én, szombaton 18 órakor Pécsett a Dunaferr ellen első edzőmérkőzésüket is lejátsszák. Még egy előkészületi találkozójuk van lekötve, 19-én Kaposváron az NB I B-s Rákóczi ellen lépnek pályára, míg két júliusi időpontra, 9-ére és 16-ára ellenfelet keresnek, viszont eddig még nem találtak. 
A szakmai stábban annyi lesz a változás, hogy 14 tagú juniorkeretet hoznak létre, amelynek edzője I.utz Jakab lesz. Az utánpótlásnál a szakágvezetői teendőket Herke Imre látja el, az ifi A-együt- test Tihanyvári László, a B-t pedig Varga László edzi. (Nemzeti Sport, 2003. július 4.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése