2000. október 15., vasárnap

2000. október 14. Pécsi MFC - Nagykanizsa FC 5-1 (3-0)

Pécsi MFC - Nagykanizsa FC 5-1 (3-0)
2000. október 14. Pécs, PMFC-stadion, NB I. B-csoport, 12. forduló. 600 néző.

Dienes András
Vezette: Szarka Zoltán (Szabó R., Koch).
Gólszerzők: Szabó Zs. 13', Dienes 16', Gálffy 43', Márton 54', Király 65', illetve Nagy Cs. 80'.
Sárga lap: Király 28' ill. Bognár Gy. 54', Gelencsér 66', Toleski 75'.
Kiállítva: Zahorecz 37'.

PMFC: Matus (Herbert, 73') - Tomka, Dienes, Földvári (Berdó, 46'), Halász - Gálffy, Márton, Szekeres (Gaál 66'.), Kutas - Szabó Zs., Király. Edző: Toma Árpád.

Nagykanizsa: Horváth G. (Gelencsér, 34') - Zahorecz , Toleski, Svélecz (Bognár, 46'), Koller - Farkas, Kovács L., Nagy Cs., Búza - Gordián (Lukács Z., 34'.), Kocsis. Edző: Mihalecz István.

KRÓNIKA:
13. p.: Márton ívelte előre a labdát, Szabó Zsolt becsületből rástartolt, de már minden pécsi mezőnyjátékos az ideális védőpozícióját kereste, gondolván, hogy a kifutó Horváth Gábor megszerzi a játékszert, de az átpattant az ütemtelen kanizsai kapus felett, és Szabó Zsolt két lépésről helyezett a hálóba. Óriási potyagól (1-0). 
16. p.: Dienes indult keresztbe a kanizsai térfél jobb oldalától, középről. Addig-addig cselezgetett, tologatta a labdát, míg a 16- oson belül üresen találta magát, és 12 m-es lövése a kapu bal alsó sarkában kötött ki (2-0). 
20. p.: Kocsis 22 m-es bődü- Jetes szabadrúgását tolta Matus a léc fölé. 
33. p.: Gordián adott jobbról középre, Nagy Csaba az ötösön olyan rosszul rúgta az égbe a labdát, hogy Matus az ötös és az alapvonal találkozásánál szelídíthette meg. 
37. p.: Zahorecz csúszott rá nyújtott lábbal a labdát mellette elpöccintő Földvári gyomrára. Szarka játékvezető egyből piros lapot mutatott fel a vendégvédőnek. 
38. p.: Király fordulásból leadott 13 m-es lövése suhant el a keresztléc fölött. 
43. p.: Búza fejelt 7 m-ről röviden haza, Gálffy rácsapott, és a Gelencsérről kipördülő labdát 4 m-ről helyezte a kapu közepébe (3-0). 
49. p.: Márton 20 m-es legurított szabadrúgását Szekeres lőtte rá, Gelencsér a jobb alsó sarok elől ütötte szögletre a labdát. 
54. p.: Bognár rántotta le a 16-oson belül Kutast. 11-es és sárga lap a vendégjátékosnak. A büntetőt Márton lőtte a kapu jobb oldalába, Gelencsér balra vetődött (4-0). 
65. p.: Gálffy csípte el egy kontra során Király eladott labdáját, jobbról beadott, Szabó Zsolt 4 m-es fejese még Gelencsérről kipattant, de az érkező Király 3 lépésről a kapuba lőtt (5-0). 
72. p.: Toleski lökte fel a kitörő Mártont a 16-oson belül. Ismét 11-es és sárga lap. Ezúttal Király végezte el a büntetőt, a jobb alsó sarok mellé lőtt. 
77. p.: Gaál parádés labdával ugratta ki Királyt, aki átemelt a kifutó Gelencséren, de ahelyett, hogy higgadtan az üres kapuba helyezett volna, csúnyán az égbe lőtt. 
80. p.: Lukács labdájával Nagy Csaba lépett ki, és 13 m- ről a bal alsó sarokba lőtt (5-1). 

Ezúttal talán nem az időjárás, és nem is a kerti munkák tartották távol a szurkolókat a mérkőzéstől, hanem feltehetően a két csapat tabellán elfoglalt helye. Pedig ritkán látni egy meccsen belül annyi mindent, mint amit szombat délután mutattak a futballisták. Elemi hibák a kanizsai védelem részéről, a biztos előny tudatában felszabadult pécsiek részéről néha látványos megoldások. A hat gól önmagáért beszél, de ezen kívül is alig akadt olyan pillanata a mérkőzésnek, amikor nem történt a pályán valami feljegyzésre méltó. Az összefogottabb, motiváltabbnak tűnő pécsiek teljesen megérdemelten arattak még ilyen arányú győzelmet is a széteső Nagykanizsa ellen. Hacsak valami csoda nem történik - a PMFC megnyeri hátralevő két találkozóját, míg a Zalaegerszeg nem szerez több pontot -, ezt a párosítást jövőre egy osztállyal alacsonyabb szinten mutatják be a felek. De a szombati 90 perc azt bizonyította, hinni mindig érdemes... (Dunántúli Napló, 2000. október 15.)

MESTERMÉRLEG:

Toma Árpád: - Az első félidőben a Nagykanizsa védelme megkönnyítette a dolgunkat, a második játékrészben már jól játszva, a közönséget is szórakoztatva fölényesen nyertünk. 
Mihalecz István: - Ez az a meccs, ami után nem szabad mondani semmit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése