2000. október 22., vasárnap

2000. október 21. Videoton FC Fehérvár - Pécsi MFC 3-2 (1-2)

Videoton FC Fehérvár - Pécsi MFC 3-2 (1-2)
2000. október 21. Székesfehérvár, NB I., B-csoport, 13. forduló. 1.000 néző.

Márton el- a csapat kiesett
forrás: Dunántúli Napló, 2000. október 22.
Vezette: Dubraviczky Attila (Hrabovszky, Nyilas).
Gólszerzők: Földes 13', 80', Szalai 54' illetve Márton (11-esből) 30', Király 45'.
Sárga lap: Lévai 30', Földes 37' Zombory 55' Hosnyánszky 62' illetve Gálffy 32' Halász 52' Szekeres 57' Márton 64'.

Videoton: Milinte - Hompoth (Szalai, a sz.), Hosnyánszki, Lévai - Németh, Fodor, Tóth, Sipeki, Csehi - Földes, Gyurováth (Zombori sz.). Edző: Csongrádi Ferenc.

PMFC: Matus - Tomka, Dienes, Halász, Kutas - Gálffy (Puskas, 751), Márton, Földvári (Berdó,32'), Szekeres - Király, Szabó Zs. (Gaál, 79'). Edző: Toma Árpád.

KRÓNIKA:
13. p.: Németh visszagurított labdáját Földes 15 méterről bombázta Matus hálójába (1-0). 
31. p.: Mártont a 16-oson belül Csehi lökte fel. A büntetőt a sértett értékesítette (1-1). 
45. p.: Szekeres futott el a bal oldalon, beadását Király rúgta jobbal Milinte kapujába (1-2). 
54. p.: Fodor legurított szabadrúgását Szalai bődületes erővel lőtte 22 méterről a felső sarokba (2-2). 
80. p.: Földes kicselezett három védőt, majd jobbról Dienes lába között Matus mellett a hosszú sarokba gurított (3-2). 

Két teljesen ellentétes helyzetben lévő csapat találkozott a Sóstói stadionban. A Videotonnak már semmi sem veszélyeztethette bentmaradását az NB 1-ben, a PMFC-nek viszont csak a győzelem volt az egyetlen elfogadható eredmény ahhoz, hogy az utolsó fordulóban az Újpest ellen még legyen tétje az összecsapásnak. 
A mérkőzés nem úgy indult, hogy a fehérváriak feladják a számukra már érdektelen találkozót. A jobb játékosállománnyal rendelkező hazaiak a kezdést követően azonnal mezőnyfölénybe kerültek. Torna Árpád, a PMFC vezetőedzője a győzelem érdekében változtatott a hátvédsor felállásán, Márton Gábor támadó középpályásként kezdett. A megmegújuló Videoton-rohamoknak nem sokáig tudott ellenállni a pécsi védelem, az agilis Földes már a 13. percben mattolta Matust. A gól után sem változott a meccs képe, maradt a hazai mezőnyfölény, a PMFC pedig nem tudott gólveszélyes helyzetet teremteni. Az utolsó negyedórában azonban a vendégek többször is áttörték a fehérvári védőfalat (főleg a bal oldalon), s a kontráknak előbb egyenlítés, majd pécsi vezetés lett az eredménye. A félidőben több elégedeüen Videoton- szurkoló bundát emlegetett, sőt némelyek Dubraviczky játékvezetőnél pécsi rokoni szálakat is felfedezni véltek. A PMFC- drukkerek a szünetben még elégedetten dörzsölgették kezüket, hiszen az MTK zalaegerszegi és a Pécs fehérvári vezetése azt jelentette, hogy az utolsó fordulóban dőlhet el a bentmaradás kérdése. 
A második 45 percre már cserékkel felfrissített együttest küldött a pályára Csongrádi Ferenc, 
s a változtatásnak gyorsan meg is lett az eredménye: a Hompoth helyére beálló Szalai ritkán látható, szép góllal hálálta meg a bizalmat. A fehérvári találat sem szegte kedvét a vendégeknek, lüktető játék alakult ki, mindkét csapat helyzetek sokaságát dolgozta ki. A jó iram és a nagy tét miatt sok szabálytalanság történt, az erélytelen Dubraviczky játékvezető 8 sárga lapot osztott ki. A mérkőzést végül Földes döntötte el, aki átfűzte magát szinte az egész pécsi védelmen, majd kissé suta gólt lőtt. 
A fehérvári találkozón a pécsiek nem vallottak szégyent, végig nyílt sisakkal támadtak, sokszor ötletes akciókat vezettek. Az összes vendégjátékos átérezte a mérkőzés tétjét, s mindenki tudása legjavát nyújtotta, de még ez is kevésnek bizonyult. A félidőben pécsi vezetésnél úgy tűnt, hogy a PMFC egy héttel el tudja odázni a döntést a bentmaradásról. A második 45 percben aztán nagyot változott a helyzet, hiszen nemcsak a baranyaiak kaptak ki, hanem a ZTE is megverte otthon a kék-fehéreket. Ezekkel az eredményekkel pedig nem maradt más hátra a PMFC számára, mint búcsúzni az NB I-es tagságtól. (Dunántúli Napló, 2000. október 22.)

MESTERMÉRLEG:

Csongrádi Ferenc: - Nem szabad senkit lebecsülni, mi az első játékrészben ezt tettük. A második félidőben teljesen más felfogásban játszottunk és ennek meg is lett az eredménye. 

Toma Árpád: - A Videoton egyenlítő gólja után nem tudtunk újítani, ezután már nem az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése