2000. október 2., hétfő

2000. október 1. Vasas DH - Pécsi MFC 2-0 (1-0)

Vasas Danubius Hotels - Pécsi MFC 2-0 (1-0)
2000. október 1. Budapest, Fáy utca. NB I., B-csoport, 11. forduló. 1.500 néző.

Vezette: Megyebíró János (Molnár J., Szabó P.).
Gólszerzők: Tóth N. 25', Tiber 49'.
Sárga lap: Tóth A. 37' illetve Földvári 34', Szekeres 39'.

Vasas: Hajdú - Mónos (Simek 87'), Juhár, Zováth, Tóth A. - Komódi (Zabos 65'), Pető, Szili (Tiber, sz.), Tóth N. - Kabát, Sowunmi. Edző: Dr. Mezey György. 

PMFC: Matus - Dienes, Márton, Halász, Kutas - Berdó (Toldi 50'), Földvári, Gálffy, Szekeres (Szabó Zs. 65') - Osztermájer (Gaál 74'), Király. Edző: Torna Árpád. 

KRÓNIKA:
6. perc: Kabát kapott jó labdát, az ötös jobb sarkáról tüzelt, Matus bravúrral védett. 
26. perc: Felesleges pécsi szabálytalanság után a válogatott kerettag, Tóth N. végzett el szabadrúgást 24 méterről, és a sorfal mellett elegánsan a hosszú alsó sarokba csavart (1-0). 
36. perc: Kabát ugrott ki a jobb összekötő helyén, majd laposan a bal alsó sarok mellé lőtt. 
50. perc: Márton könnyelműs- ködött, a 16-oson elvesztette a 
labdát, amit Tiber a kifutó Matus fölött a hálóba emelt (2-0). 
77. perc: Gálffy 22 méteres középmagas lövését magabiztosan ölelte mellre Hajdú. 
80. perc: Tiber lesről talált a pécsi kapuba, a gólt természetesen nem adta meg a játékvezető. 

"Az első játékrészben a Vasast nemcsak a hazai pálya, hanem az erős szél is támogatta, ennek ellenére az első 15 perc angyalföldi mezőnyfölénye után a PMFC kiegyenlítetté tette a játékot, támadásban azonban teljesen veszélytelenek voltak a vendégek. A pécsi védelem jól állta a sarat, már a középpályán megakasztották a Vasas-támadásokat. Aztán hidegzuhanyként jött a 26. percben a Vasas vezető gólja, amit nem akcióból, hanem szabadrúgásból szereztek a piros-kékek. A vezetés után tovább folytatódott a hazaiak meddő mezőnyfölénye, ám az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Az 1-0-ás Vasas-előny nem volt megérdemelt, hiszen Mezey György csapata egyetlen igazi gólhelyzetet sem alakított ki, s csak pontrúgásból talált be Matus kapujába. 
A második játékrészben mindkét csapat lemásolta első félidei teljesítményét. A Vasas továbbra is pontatlanul, elképzelés nélkül játszott, a Pécs egyenrangú ellenfél volt a középpályán. Sajnos, támadásban a vendégek a már megszokott bátortalan, veszélytelen teljesítményüket nyújtották. A PMFC összes futballistája megfelelően küzdött, végezte dolgát, de egyikük sem vállalt semmi pluszt. 
Jól jelzi a Vasas passzivitását, hogy Matusnak igazán védeni valója sem akadt. A PMFC bátrabb, gólra törőbb játékkal sokkal jobb eredményt is elérhetett volna a tisztes helytállásnál." (Dunántúli Napló, 2000. október 2.)

MESTERMÉRLEG:
Mezey György: - A héten nehéz nemzetközi mérkőzést játszottunk Görögországban, ami után fárasztó volt az utazás haza. Örülök, hogy ilyen előzmények után helytálltunk. A szervezetten védekező Pécs ellen sok helyzetet kidolgoztunk, és ezekből kettőt kihasználtunk. 

Toma Árpád: - Kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk, ismét nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat. Ez elkeserítő... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése