2000. április 9., vasárnap

2000. április 8. Vác FC Völlner - Pécsi MFC 1-2 (1-1)

Vác FC Völlner - Pécsi MFC 1-2 (1-1)
2000. április 8., Vác. PNB., 26. forduló. 2.000 néző.

Gera Zoltán
Vezette: Dubraviczky Attila.
Góllövők: Andrássy 37' illetve Puskas 27' Gera 51'.
Sárga lap: Popovics 54. p., Koller 60. p., Gera 85. p. 
Kiállítva: Popovics 68. p. (második sárga lap után). 
Szögletarány: 6-9 (3-7).

Vác: Krajecz - Sováb, Koller, Koszora (Trukker, 77. p.), Bárány - Nagy T., Fejéregyházi, Szűcs L. (Hajdú, 59. p.), Andrássy - Rusvay (Gasparik, 46. p.), Havrán. Edző: Adi János. 

PMFC: Matus - Földvári, Dienes, Sipos, Gálffy - Varga Endre, Varga Ernő, Puskas (Ruskó, 84. p.), Kardos (Toldi, 39. p.), Gera, Király (Popovics, 46 p.). Edző: Szapor Gábor. 

Krónika:
27. p.: Gera keverte meg a váci védelem baloldalát, majd az alapvonal közeléből középre adott, a labda Varga Endréhez került, akinek a lövését Krajecz kapus kiütötte. A labda Kardoshoz került, aki 9 méterről középre emelt és Puskas a váci kapust megelőzve jobbal a kapu bal oldalába emelte a labdát (0- 1). 
37. p.: Szűcs László ívelt balról a jobb oldalon helyezkedő Nagy Tiborhoz, aki középre fejelte a labdát, az elalvó pécsi védők között Havrán egyből kapura fejelt. Matus ugyan kiütötte a labdát, de balszerencséjére az Andrássyhoz pattant, és a váci csatár jobbal egyből a kapu közepébe lőtt (1-1). 
51. p.: A rutinos Nagy Tibor cselezgetett a váci térfél közepén, az erőszakos Varga Endre elvette tőle a labdát, majd a középen kitörő Gerához passzolt. A tehetséges pécsi csatár elvitte a labdát a kifutó kapus mellett, aztán jobbról, éles szögből a hálóba passzolt. A gól után Gera örömében szaltót ugrott a levegőben (1-2). 
Puskas Dragan

Edzőt buktatott a PMFC

Folytatta jó szereplését a pécsi együttes, hiszen legutóbb a jó erőből álló ZTE-t leckéztette meg, most pedig a váci „gimnazistáknak” adtak Geráék alapos oktatást. Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy ki nyeri a találkozót, mert a PMFC végig irányította a játékot és bár egyenlített a Vác, de Szapor Gábor együttese a mérkőzés végére ismét beleerősített és megszerezte első győzelmét a PNB-ben. A győzelem jogosságához nem férhet kétség, még akkor sem, ha tudjuk, hogy a váci együttes szinte az ificsapatával szerepelt. A pécsi győzelem után Adi János, a váciak edzője lemondott tisztéről. 

Mestermérleg:
Adi János: - Sajnos nem játszottunk jól, a Pécs uralta a játékot, s ezek után levontam a konzekvenciákat. 
Szapor Gábor: - A ZTE elleni nagyszerű eredmény megkoronázása volt a mai győzelem. Gratulálok valamennyi játékosomnak. Hiszem, nem ez volt az utolsó diadalunk a PNB-ben. 

(Dunántúli Napló, 2000. április 9.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése